Neopustím svou zemi. Pokud válka neskončí, budu zase kandidovat, řekl Zelenskyj

31.08.2023 21:41 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj řekl v rozhovoru s portugalskou televizí RTP, že pokud by se v roce 2024 konaly prezidentské volby během války, znovu by kandidoval. Média připomněla, že Zelenskyj během kampaně před volbami v roce 2019 slíbil, že o druhé funkční období nebude usilovat.

ANALÝZA: Ztrácí Francie moc v západní Africe? Nad dynastií Bongo se smráká

31.08.2023 21:41 V čele Gabonu, prezidentské republiky na západním pobřeží Afriky, stojí dynastie Bongo už od roku 1967. Gabonští vojáci však ve středu uvedli, že anulovali výsledky posledních voleb a převzali moc. Po éře demokratizace tak přichází další zásadní proměna části afrického kontinentu. Francie pomalu ztrácí svůj vliv, herní pole se vyklízí pro Rusko či extremistické skupiny.

PPP staví rychle, stát toho chce využít. Odborníci však varují před problémy

31.08.2023 21:41 Už na první pohled roste dálnice D4 nebývalým tempem. Celkem 32 kilometrů má být podle všeho hotových v roce 2024, to znamená po čtyřech letech stavebních prací. V průměru tak dálnice roste tempem osm kilometrů za rok. Co je jinak? D4 se staví v režimu PPP. Projektů financovaných tímto způsobem – kombinací soukromých a státních peněz – má brzy přibýt.

Zábranský navrhl nová pravidla pro reklamu v centru, vyhovují firmě agenta StB

31.08.2023 21:41 Radní Adam Zábranský se snaží o schválení materiálu, který vytyčí pravidla pro reklamní a plakátovací plochy na území pražské památkové rezervace. Jím navrhovaný scénář nicméně splňuje pouze jedna firma na trhu – MF reklama Praha, kterou vlastní bývalý spolupracovník StB i ruské KGB Boris Monoszon.

Při nehodě osobáku a motorky na D8 se zranili dva lidé, zasahoval vrtulník

31.08.2023 21:41 Na dálnici D8 nedaleko Prahy se ve čtvrtek večer střetlo auto a motorka a dva lidé se při tom zranili. Na místo letěl vrtulník záchranářů. Kvůli jeho přistání byla D8 na zhruba osmém kilometru ve směru na Ústí nad Labem uzavřena. Uvedly to mluvčí policie Vlasta Suchánková a krajské zdravotnické služby Monika Nováková.

Vůdce radikálů z Proud Boys půjde za vpád do Kongresu na 17 let do vězení

31.08.2023 21:41 Federální soud ve Washingtonu ve čtvrtek vyměřil bývalému vůdci krajně pravicové skupiny Proud Boys Josephu Biggsovi sedmnáctiletý trest vězení. A to za účast na rozvratném spiknutí v souvislosti s útokem na sídlo Kongresu z 6. ledna 2021. Prokuratura pro něj žádala třiatřicet let. Trest je druhým nejvyšším, který byl dosud v USA při procesech s útočníky na sídlo zákonodárné moci uložen.

České zbraně pro Afriku. Po Rakušanovi tam pojede podpořit export i Fiala

31.08.2023 21:41 Premiér Petr Fiala vyjede na podzim s podnikateli do několika afrických států. Od cesty očekává nové kontrakty a zakázky pro obranný průmysl. Fiala to řekl po čtvrteční návštěvě vlašimského závodu na výrobu munice Sellier Bellot. Obranný průmysl je podle něj důležitý pro český export, jde o klíčovou součást české ekonomiky.

STALO SE DNES: Poslední video Prigožina. Policisté omylem zveřejnili své heslo

31.08.2023 21:41 Na Telegramu se objevila další nahrávka již mrtvého Prigožina. Nepijte a nikdo vás neznásilní, šokoval partner italské premiérky. Prezident Pavel dosud nepodepsal novelu zákona o důchodech. Policisté představili technologickou novinku a omylem s ní i heslo k počítači. Japonský premiér jedl rybu z Fukušimy. Přinášíme přehled čtvrtečních zpráv.

Umí viset ve vzduchu. Britové předvedou F-35 s kolmým startem a přistáním

31.08.2023 21:41 Letecká lahůdka a navíc poprvé mimo britské ostrovy. Britské Královské letectvo návštěvníkům letošních Dnů NATO v Ostravě předvede letoun F-35B Lightning II, tedy variantu bojového stroje s kolmým startem a přistáním, který umí doslova viset ve vzduchu.

Změna přijímaček má finální podobu. Rodičům odpadne stres z obíhání škol

31.08.2023 21:41 Měsíce stresu, jestli se dítě dostane vůbec na nějakou střední školu, od příštího roku odpadnou mnoha rodičům. To si alespoň slibuje ministerstvo školství od chystané digitalizace přijímacího řízení. Ta už má konečnou podobu a je pár týdnů před schválením. Přesto stále není jisté, kdo zprovozní celý nový elektronický systém a zda se spustí včas. Uzávěrka přihlášek je přitom už 20. února.

Dělat ve večerce už není náš životní styl. Vietnamec otevřeně o mladé generaci

31.08.2023 21:41 Je Vietnamec, ale když s ním mluvíte a posloucháte ho, slyšíte Čecha. Sám o sobě říká, že je banán – uvnitř bílý, zvenku žlutý. Cuong Long Le alias Honza patří ke generaci v Česku narozených Vietnamců, kteří žijí na pomezí obou kultur a postupně si hledají své místo na slunci. V otevřeném rozhovoru mluví o svých rodičích i o tom, kam by chtěl kariérně směřovat.

Bombardéry B-2 se zjeví, doplní palivo a zmizí. Startují z ostrova nad Evropu

31.08.2023 21:41 Hned trojice amerických strategických bombardérů B-2 Spirit teď operuje nad Evropou v rámci mise na odstrašení Ruska. Ze základny v islandském Keflavíku startují k cvičným misím se spojeneckými letci a zdokonalují postupy pro případné nasazení.

Nestačí, aby Pavel podepsal důchodovou novelu ve 23:59. Čas vyprší mnohem dřív

31.08.2023 16:31 Novela důchodového zákona už prošla Poslaneckou sněmovnou i Senátem, podpisem prezidenta ale její cesta neskončí. Aby byl zákon účinný od 1. září, musí být nejpozději do čtvrteční půlnoci uveřejněn ve Sbírce zákonů. Nestačí ale zákon podepsat těsně před 23:59, lhůta fakticky vyprší mnohem dříve.

Ničivé požáry v Řecku stále neustávají. U národního parku hasili i Češi

31.08.2023 16:31 V Řecku opět nabraly na síle požáry v národním parku Dadia u hranic s Tureckem, evakuovat se tam museli obyvatelé dalších vesnic, které plameny ohrožovaly. U obce Jannuli celou noc pomáhali i čeští hasiči, sdělila jejich mluvčí Martina Götzová. Požáry v Řecku hoří nepřetržitě už skoro dva týdny, navzdory nasazení několika stovek hasičů včetně posil ze zahraničí se je stále nedaří dostat pod kontrolu.

Čech vede snahu vlivných investorů vybudovat v Kalifornii „město snů“

31.08.2023 16:31 Skupina prominentních investorů ze Silicon Valley financuje skupování pozemků uprostřed amerického státu Kalifornie s cílem vybudovat na nich nové město. V čele projektu přitom stojí 36letý Čech jménem Jan Šrámek. Napsal to deník The New York Times , který zjistil podrobnosti o iniciativě dlouho opředené tajemstvím. Podle listu na ni miliardáři vynaložili už asi 900 milionů dolarů .

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.