Zemřel návrhář Slava Zajcev. „Christian Dior“ východu bojoval proti šedi v módě

30.04.2023 21:35 Ve věku 85 let zemřel ruský módní návrhář Slava Zajcev, informovala agentura AFP. Zajcev byl světově uznávanou osobností módního průmyslu a proslavily jej zejména šaty se zářivými motivy tradičních ruských šátků. Za svou kariéru vytvořil více než tisíc modelů, kromě návrhářství též maloval a psal verše. Vytvořil také kostýmy pro více než dvě desítky divadelních her a filmů.

Adidas žalují investoři. Vedení nás poškodilo, včas neodstřihlo Westa, láteří

30.04.2023 21:35 Investoři v pátek zažalovali ve Spojených státech německého výrobce sportovního oblečení a obuvi Adidas kvůli pozdnímu ukončení spolupráce s raperem Kanyem Westem, který dnes vystupuje jako Ye. Investoři tvrdí, že firma věděla o raperově problematickém chování několik let před loňským ukončením spolupráce kvůli antisemitským výrokům.

KOMENTÁŘ: Fiala navštívil Asii. Je to mnohem pestřejší svět, než si myslíme

30.04.2023 21:35 Krátká, ale intenzivní návštěva Petra Fialy šesti zemí jihovýchodní a střední Asie není špatným postpandemickým začátkem. Pragmatičností i strukturou podnikatelského doprovodu – zbraně, doprava, energetika a potravinářství – jako by se výprava vracela do prvorepublikových časů. Může i v dnešním světě ekonomická diplomacie skutečně pomoci uspět na vzdálených trzích, jako se to kdysi dařilo třeba legendárním baťovcům? ptá se Vít Vojta, sinolog a vydavatel serveru Asiaskop.cz.

Vrah čekal na podnikatele na hřbitově. Chladnokrevně jej popravil pár výstřely

30.04.2023 21:35 Policie opět po roce zpracovala kalendář s nevyřešenými zločiny. „V první řadě má připomenout vybrané případy, dobu, místa a osoby. Věříme, že tímto pomůžeme rozvířit pomyslný prach zakrývající dosud nepoznané a nevyřčené, co musí z nitra ven,“ komentoval pro iDNES.cz policejní mluvčí Jakub Vinčálek. Redakce iDNES.cz přináší dva neobjasněné případu, které zaplnily měsíc leden.

KONTEXT: Jednotná nabíječka měla být už dávno. Problémy dělal Apple, říká Konečná

30.04.2023 21:35 Od roku 2024 mají mít všechna elektronická zařízení v Evropské unii jednotný konektor USB-C. Přestože se Evropský parlament na přijetí směrnice téměř jednomyslně shodl, ne všechny firmy jsou ochotné spolupracovat. Jednou z nich je například Apple, který se snažil hlasování zdržet. Poslechněte si speciální díl podcastu ze série Evropský Kontext s europoslankyní Kateřinou Konečnou, členkou Výbor pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů.

Při korunovaci Karla III. má znít slib věrnosti, zapojí se i více církví

30.04.2023 21:35 Arcibiskup z Canterburry vyzval veřejnost, aby v sobotu 6. května při sledování bohoslužby při korunovaci Karla III. nebo jejího přímého přenosu nahlas slíbila věrnost králi a jeho potomkům. V minulosti přitom tuto přísahu skládali dědiční šlechtici. Novinkou je také zapojení představitelů dalších náboženství nebo část bohoslužby v jazycích, které se používají v jednotlivých částech Spojeného království.

Loni skončila více než polovina ukrajinských e-shopů, válka nákupy nestopla

30.04.2023 21:35 Ještě na počátku loňského roku byla Ukrajina jedním z nejrychleji rostoucích evropských trhů v oblasti online nakupování. Válka ale způsobila prudký obrat. Přesto se e-commerce v zemi nezastavila.

Že je květen? Do Česka míří studená fronta, v půlce týdne budou rána kolem nuly

30.04.2023 21:35 Do Česka se od severu blíží studená fronta. Ta by počasí na našem území měla ovlivňovat od příští středy. Noční teploty by mohly při vyjasnění i v nížinách klesat k nule. Vyplývá to z modelu, který na svém Twitteru zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Portugalci šetří trojnásobnou vraždu, zabíjel holubář kvůli sporům o zahrady

30.04.2023 21:35 Policie v portugalském městě Setúbal vyšetřuje trojnásobnou vraždu. Muž tam v neděli zastřelil tři lidi a po příjezdu policie spáchal sebevraždu, informovala agentura Reuters s odkazem na zprávu stanice CNN Portugal. Vražda nejspíše souvisí se spory mezi chovateli holubů o ilegální zeleninové zahrady.

Obrněnci krouží kolem sv. Víta a Anne Franková se skrývá na Barrandově

30.04.2023 21:35 Židovská dívka Anne Franková se ukrývá na Barrandově, spojenci osvobozují Amsterodam na Pražském hradě. Tuzemské natáčení seriálu Světlo naděje přineslo nečekané momenty. Osmidílná série má na Disney+ premiéru už v úterý.

VIDEA TÝDNE: Pelta u soudu, Barbie se syndromem a traktor na dálkové ovládání

30.04.2023 17:05 Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta si vyslechl další odsuzující rozsudek. Spolu s ním byla vinnou uznána i exnáměstkyně ministerstva školství Simona Kratochvílová. Na veřejnost unikla další nahrávka z rozhovoru ruských elit o situaci v zemi, účastnice reality show Survivor promluvila o svém zranění, traktor na dálkové ovládání odminovává ukrajinská pole a světu se představila Barbie s Downovým syndromem.

A co když Erdogan prohraje? Turecká historie mu dává vzácnou šanci odejít sám

30.04.2023 17:05 V dějinách Turecka brzy nastane vzácný moment. Do voleb prezidenta nezasahuje armáda, předchozí vládce nezemřel ani ho nevybírá parlament. V květnu si hlavu státu zvolí sami Turci a prezidentovi Recepu Tayyipu Erdoganovi hrozí, že po dvaceti letech u moci prohraje. Pak bude mít šanci odejít se ctí. Nabízí se však otázka, zda je toho právě autoritář Erdogan schopen.

Nemám obavy, že navýšené výdaje nestihne armáda utratit, řekl náčelník Řehka

30.04.2023 17:05 Armáda využije účelně zákonem stanovené navýšení výdajů na obranu na dvě procenta hrubého domácího produktu k realizaci dohodnutých nebo dojednávaných projektů. Nutná je modernizace infrastruktury například pro přemisťování vojenské techniky, uvedl v neděli náčelník generálního štábu Karel Řehka v Otázkách Václava Moravce v České televizi.

Marseille decimuje válka drogových gangů, po hromadné rvačce je pět podobaných

30.04.2023 17:05 V jihofrancouzském městě Marseille se v noci na neděli popralo asi 40 lidí, násilnou potyčku ukončil až zásah policie. Několik účastníků mělo nože, byla slyšet střelba a jedno auto cíleně vjelo do skupinky osob. Podle prvních zpráv je nejméně pět pobodaných, píše server deníku Le Figaro.

Řidič srazil u Boleslavi cyklistku a těžce ji zranil. Nadýchal přes 1,8 promile

30.04.2023 17:05 U Mladé Boleslavi v neděli odpoledne srazilo osobní auto cyklistku a způsobilo jí těžká zranění. Řidič nadýchal přes 1,8 promile. Ženu musel do nemocnice transportovat vrtulník.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.