EY Podnikatelem roku je investiční mág Havrlant, těší se na světové finále

28.02.2023 23:40 Investor je topičem byznysu, který přikládá miliardy pod kotel pomyslné projektové lokomotivy. Nesmí se nechat obalamutit, naopak musí ve firmách odhalit skrytý potenciál. A musí taky poznat, kdy z projektu odejít. Takovým talentem disponuje Jakub Havrlant z investiční skupiny Rockaway, který na slavnostním galavečeru převzal titul EY Podnikatel roku 2022.

Jedu domů, napsal Argentinec. Po týdnu našli část jeho těla v žaludku žraloka

28.02.2023 23:40 Argentinští rybáři nalezli v útrobách uloveného žraloka kus lidské paže, která pravděpodobně patřila více než týden pohřešovanému muži. Informovala o tom v úterý agentura AP. Tetování, kterého si rybáři na pozůstatcích všimli, posloužilo jako klíč k identifikaci těla.

Silnice mezi Hřenskem a Mezní Loukou se uzavře, hrozí zřícení skal

28.02.2023 23:40 Silnice mezi Hřenskem a Mezní Loukou bude od středy až do odvolání zavřená. Obec Hřensko informovala, že hrozí zřícení skal nad silnicí, zastávkou naproti penzionu Klepáč i budovami, na vrcholu skály při loňském požáru také hořelo.

Řekové se po zemětřesení obávají nové vlny uprchlíků, opevňují hranice

28.02.2023 23:40 Řecko posiluje kontroly na hranicích s Tureckem. Obává se, že v další uprchlické vlně přijdou lidé, kteří během nedávného zemětřesení přišli o domov a zůstali bez pomoci. Athény chtějí také pokračovat ve výstavbě hraniční zdi. Tureckou Malatyi navíc zasáhly další otřesy o síle 5,6. A Červený půlměsíc čelí kritice, že přeprodává stany určené obětem neštěstí.

Proč je kebab tak drahý? Zaveďte cenovou brzdu, žádají Němci Scholze

28.02.2023 23:40 Ceny potravin stoupají všude v Evropě, výjimkou není ani oblíbený kebab. Ten se v Německu vyšplhal k osmi až deseti eur za porci. Proč je kebab tak drahý? ptají se lidé na sociálních sítích s tím, že by vláda měla proti vysokým cenám zakročit. Německá vláda se rozhodla na jejich otázky na svém Instagramu odpovědět.

Nová éra. Francie stahuje vojáky z Afriky, ruské expanzi padá hlavní překážka

28.02.2023 23:40 Mali, Středoafrická republika, Burkina Faso. Francie stahuje své vojáky z afrických zemí, místo toho chce podle prezidenta Emmanuela Macrona začít novou éru „vojenské spolupráce“ s tamními vládami a jejich armádami. Ovšem zároveň s tím, jak se zmenšuje zdejší přítomnost Francie, se zejména v Sahelu stále víc prosazuje Rusko.

Teď je mezi diplomaty žen stejně jako mužů, říká příští velvyslankyně v Izraeli

28.02.2023 23:40 Kdy prezidenta pozvou do Bílého domu a kdy se naše ambasáda přesune do Jeruzaléma? I o tom promluvila v rozhovoru pro MF DNES zkušená diplomatka Veronika Kuchyňová Šmigolová. V létě zamíří do čela české ambasády v Izraeli.

Polsko dál masivně přezbrojuje. Pořizuje "jezevce“ a násobí výdaje na obranu

28.02.2023 23:40 Varšava pokračuje v masivních investicích do vlastní obrany. Polský ministr obrany Mariusz Błaszczak v úterý potvrdil uzavření rámcové smlouvy na nákup až 1 400 pásových obrněnců Borsuk domácí výroby. Půjde o jeden z nejrozsáhlejších polských přezbrojovacích projektů v historii a zároveň projektů pro tuzemský průmysl.

KONTEXT: Zdanit práci, nebo kapitál? Dekády dopředu nevidíme, říká k penzím Švihlíková

28.02.2023 23:40 Poslanci začali řešit snížení mimořádné valorizace penzí. Vládní koalice jej chce schválit ve stavu legislativní nouze. Podle ekonomky Ilony Švihlíkové tento institut pětikoalice zneužívá, přitom za to sama minulou vládu kritizovala. „Prim hrají politické důvody,“ řekla v podcastu Kontext. Vláda podle ní místo inflace řeší, jak snížit životní úroveň spravedlivě všem, i důchodcům.

Červené barety jsou elita. Technika ale zaostává, říká nový velitel

28.02.2023 18:41 Elitní 43. výsadkový pluk má nového velitele. Jiří Líbal je voják s řadou zkušeností ze zahraničních misí. „Pluk je ve výstavbě. Plných operačních schopností by měl dosáhnout do tří let. Schopnosti ale nejsou jen o lidech, ale i nové, kvalitní technice, která by měla nahradit zastarávající útočné vozy Land Rover Kajman,“ říká velitel Líbal.

Okamura atakuje vlastní rekord. Kvůli pandemickému zákonu loni mluvil šest hodin

28.02.2023 18:41 Kdo sleduje dění Sněmovny, zažívá déjà vu. Zhruba po roce stojí u pultíku opět už několik hodin předseda opozičního hnutí SPD Tomia Okamura. A útočí na svůj vlastní řečnický rekord. Loni 15. února vydržel zhruba šest hodin mluvit kvůli snaze vládní koalice prosadit novelu pandemického zákona, teď obstruuje kvůli vládou navrženému růstu penzí.

Poprvé za 15 let. Česká měna krátce posílila pod 23,50 koruny za euro

28.02.2023 18:41 Poprvé od roku 2008 česká koruna posílila pod úroveň 23,50 koruny za euro. Krátce před koncem obchodování mírně oslabila a uzavřela na 23,52 koruny za euro. Je možné, že brzy ještě posílí. Dlouhodobě si ale podle ekonomů kurz neudrží.

STALO SE DNES: Rusko čelí útokům dronů. Vnitro chystá změny v rodných listech

28.02.2023 18:41 Rusko čelí útokům dronů, na jihu země vzplanulo skladiště ropy. Už ne otec a matka, ale rodič a rodič. Vnitro chystá změny v rodných listech. Poslanci projednávají vládní návrh na zvýšení důchodů. V Petrohradu uzavřeli vzdušný prostor kvůli UFO. Český státní dluh narostl na rekordních 2,895 bilionu korun. Přinášíme přehled úterních zpráv.

„Všude zvratky a moč, jen chlastají.“ Ruská ves trpí kvůli cvičišti mobiků

28.02.2023 18:41 Obyvatelé obce Jelanskij ve Sverdlovské oblasti žijí poslední měsíce ve strachu, že by mohli na ulici přijít k úhoně. Osada se totiž stala místem, kam armáda sváží k výcviku mobilizované a mnohé z nich nově nalezené „bohatství“ v podobě armádních platů či strach z nasazení na Ukrajině vede k nadměrnému pití alkoholu. Ačkoli úřady tvrdí, že problém je pod kontrolou, podle místních se situace nelepší.

Rodič a rodič místo otce a matky. Stejnopohlavní páry dostanou nové rodné listy

28.02.2023 18:41 Matriky by nově měly vydávat nový vzor rodného listu dětem stejnopohlavních párů. Termíny „otec“ a „matka“ v něm nahradí identické kolonky s názvem „rodič“. Se změnou počítá návrh vyhlášky, který ministerstvo vnitra počátkem února odeslalo do připomínkového řízení. Rodiče stejného pohlaví byli dosud zapisováni do poznámky či jen do jedné z rubrik.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.