RECENZE: V útlém věku zasvěcena impériu. Královna nabízí plastický obraz

31.01.2023 23:52 Princezně Alžbětě bylo deset let, když se její otec stal králem a ona následnicí trůnu. „Už v tomto útlém věku byla zasvěcena službě impériu,“ cituje jedny noviny britský autor Matthew Dennison v rozsáhlé životopisné knize Královna.

Zavedení systému zálohování vyjde na více než pět miliard, vyplývá z analýzy

31.01.2023 23:52 Zavedení zálohového systému bude stát bezmála 5,2 miliardy korun. Dalších téměř 1,3 miliardy korun bude zapotřebí k zajištění provozu. Vyplývá to z analýzy, kterou si nechal zpracovat Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR .

Pivo ze slunce. Svijany investují miliony do vlastní fotovoltaiky

31.01.2023 23:52 Pivovar Svijany na Liberecku připravuje vlastní fotovoltaickou elektrárnu. Letos chce do instalace solárních panelů investovat 12 milionů korun. V budoucnu by mohly panely pokrýt většinu k tomu vhodných střech v areálu společnosti.

Jsem ničema a za válku se omlouvám, prosí zběh vagnerovců v Norsku o milost

31.01.2023 23:52 Bývalý příslušník ruské žoldnéřské Vagnerovy skupiny Andrej Medveděv, který žádá o azyl v Norsku, se omluvil Ukrajincům, kteří v Norsku žijí a kritizují jeho přítomnost v této skandinávské zemi. „Pro vás jsem ničema, ale já vás jen žádám, abyste vzali v potaz, že jsem si to uvědomil, i když opožděně, a jsem proti tomu všemu,“ řekl Medveděv v rozhovoru s televizí NRK.

Zbitá dívka z Ústí k agresorce utíkala z polepšovny. Rodiče má za mřížemi

31.01.2023 23:52 Sedmnáctiletá Natálie T., oběť brutálního napadení v Krásném Březně v Ústí nad Labem, je v bezpečí. V noci na úterý ji našla policie, odvezla k lékařskému vyšetření a během dne ji vrátila do diagnostického ústavu v Kostomlatech, kde žije. MF DNES zjistila detaily z události i jejího života. Z nich je jasné, že dívka je velmi problémová.

Hrad zatím moc vstřícný není, s Mynářem jsem ještě nemluvil, přiznal Pavel

31.01.2023 23:52 Kancelář prezidenta republiky Miloše Zemana v čele s Vratislavem Mynářem zatím s týmem nově zvoleného prezidenta Petra Pavla příliš nespolupracuje. „Čekal bych, že stávající kancelář bude iniciovat proces předávání administrativy. Odezva zatím není příliš vstřícná,“ řekl Pavel v úterý v Pressklubu na Frekvenci 1. V rozhovoru zopakoval svou nedůvěru k hradní ochrance. „Začala se chovat autonomně, ač je stále pod policií,“ uvedl.

Fotografie roku popisuje masakr v Buči. V Czech Press Photo uspěli i autoři MAFRA

31.01.2023 23:52 Hrozivé pohledy na řádění ruské armády v ukrajinských městech Buča a Irpiň se staly symbolem loňského roku pohledem dokumentární fotografie. Czech Press Photo za rok 2022 vyhrál volný fotograf Vojtěch Dárvík Máca. V dalších kategoriích uspěli i čtyři fotografové z mediálního domu MAFRA. Výsledky osmadvacátého ročníku byly vyhlášeny v Národním muzeu.

Za „hříšný“ tanec v Íránu dostala dvojice 21 let vězení. Provokují, řekl soud

31.01.2023 23:52 Soud v Íránu poslal na deset a půl roku do vězení mladý pár, který se na podzim nechal natočit při tanci u teheránské Věže svobody , jedné z nejznámějších staveb v íránské metropoli. Informovali o tom ochránci lidských práv.

Polsko chce nezávislé Čečensko. Proč jste ho kdysi neuznali? čílí se Kadyrov

31.01.2023 23:52 Čečensko si zaslouží nezávislost na Rusku, prohlásil polský premiér Mateusz Morawiecki. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Ve čtyřminutovém videu se do něj obul čečenský vládce Ramzan Kadyrov. „Kde jste byli, když jsme o ni bojovali?“ řekl na „schizofrenní“ výrok. Čečensko si podle Kadyrova svobodu nemůže dovolit.

Vzácná nemoc zabíjí těhotné. Řada lékařů ji nezná a neumí diagnostikovat

31.01.2023 19:02 Vzácná nemoc ohrožuje desítky těhotných a rodiček ročně. Objevuje se náhle, bez předchozího varování a pokud se včas neodhalí, její úmrtnost je 80procentní. Řada lékařů se s ní nikdy nesetkala, nastavení včasné léčby je přitom zásadní. „Bolest byla nesnesitelná. Přišlo mi, jako kdyby mi měly orgány vyskočit z těla,“ popisuje záchvat trombotické mikroangiopatie Sabina.

STALO SE DNES: Pavel úřaduje v Hrzánském paláci. Rusko zaútočí na Luhansk

31.01.2023 19:02 Zvolený prezident Pavel úřaduje v Hrzánském paláci, premiér mu vyhověl. Rusko zaútočí v Luhanské oblasti, čekají analytici. Porušil svá slova, odsoudila Čína Pavla. Babiše a jeho výzvu k sázce prověří ministerstvo. Korejci začali nahrazovat stávkující pneumatikáře, plánují schůzku s odbory. Přinášíme přehled úterních událostí.

Jsme suverénní země, vzkázal Pavel Číně k telefonátu s Tchaj-wanem

31.01.2023 19:02 Zvolený prezident Petr Pavel rozumí tomu, že Čína má k jeho pondělnímu telefonátu s prezidentkou Tchaj-wanu výhrady. „My jsme ale suverénní země a děláme to, co považujeme za správné,“ napsal. „Tchaj-wan je demokratická země a my s ním sdílíme hodnoty, ale i významné obchodní vztahy, což je zcela v souladu se schválenou koncepcí zahraniční politiky,“ dodal.

Předčasné parlamentní volby na Slovensku budou 30. září, rozhodla sněmovna

31.01.2023 19:02 Předčasné parlamentní volby na Slovensku budou 30. září. Hlasováním o tom v úterý rozhodl parlament, který už v prosinci vyslovil nedůvěru menšinové vládě premiéra Eduarda Hegera. Část opozice neuspěla s návrhy, aby nové volby byly už v květnu nebo v červnu. V řádném termínu by Slováci přistoupili k volebním urnám v únoru příštího roku.

Dopravní kontrola kvůli mobilu se změnila v dopadení uprchlého vězně

31.01.2023 19:02 Pražská městská policie dopadla vězně, který minulý čtvrtek utekl z nestřeženého pracoviště ve Velvarech. Cestoval coby spolujezdec v autě, jehož řidiče policisté zastavili kvůli telefonování za jízdy.

Dosadili jsme zbývající díl Kerčského mostu, a v předstihu, chlubí se Rusko

31.01.2023 19:02 Ruští stavebníci umístili na Kerčském mostě spojujícím Krym s Ruskem poslední, čtvrtý silniční díl, který na něm chyběl po mohutné explozi z loňského října. Významnou strategickou spojnici chtějí zcela zprovoznit v březnu, až skončí všechny nezbytné úpravy.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.