Ať prší, aspoň ušetříme. Legoland plánuje dynamické ceny podle počasí

31.03.2024 22:30 Společnost Merlin Entertainments, která je vlastníkem zábavních parků Legoland, plánuje do konce roku v hlavní sezoně zákazníkům účtovat vyšší ceny, pokud bude krásně. Provozovatelé zábavních parků doposud pracovali pouze se sezonními ceníky, upozorňuje web Financial Times.

Tahle kuchyň mě rajcuje. Realitní makléři dobývají TikTok svéráznými metodami

31.03.2024 16:50 Nová generace realitních makléřů se snaží oslovit co nejvíce potenciálních zákazníků na sociálních sítích včetně TikToku. Postují tam krátká videa, v nichž se často objevuje černý humor či nekonvenční komentáře.

Ne tolik šťastná Austrálie. I na protinožce dopadla chmurná ekonomická realita

31.03.2024 16:50 Téměř tři desetiletí se zdálo, že Austrálie má patent na to, jak proplout celosvětovými finančními krizemi bez „ztráty věnečku“. I v dobách největších trablů, jako byla například recese v roce 2020 anebo covid, se její obyvatelé povětšinou radovali z vysokých mezd, dostupného bydlení i optimistických vyhlídek do budoucna. Nyní je ale vše jinak.

Cigarety opět zdražily. Od března stojí krabička průměrně o pět korun víc

31.03.2024 16:50 Vláda v rámci konsolidačního balíčku připravila i novelu zákona o spotřební dani, která opět zdražuje klasické cigarety. Od března krabička cigaret na pultech obchodů podražila průměrně o pět korun. Cena se tak stává jedním z hlavních faktorů, proč kuřáci přecházejí stále častěji na cestu nižšího zdravotního rizika.

Mladí Číňané se odmítají snažit. Do práce nosí ze vzdoru místo obleků pyžama

31.03.2024 11:01 Mladí Číňané si oblíbili nový styl pracovních outfitů. Do práce stále častěji vyráží oblečeni v pyžamech, domácích teplácích nebo v bačkorách. Fotky z kanceláří v oblečení na doma pak hrdě sdílí na sociálních sítích. Trend takzvaných „nechutných outfitů“ podle deníku The New York Times ukazuje, že někteří mladí Číňané odmítají věčné životní snažení.

Skotská golfová hřiště požírá eroze. Kluby zoufale shánějí finance na opravy

31.03.2024 11:01 Mezinárodně proslulá skotská golfová hřiště mají před sebou nejistou budoucnost. Čím dál víc majitelů golfových klubů totiž straší postupná eroze. Zejména některá hřiště nacházející se při pobřeží se tak neustále zmenšují. Kluby na východním pobřeží Skotska, kde je půda písčitější a náchylnější k záplavám než na západě, musí nyní počítat se zvýšenými náklady. A ty nejsou zanedbatelné.

Hodinová sazba v reklamě či PR přes dva tisíce? Podle agentur cena odpovídá

31.03.2024 05:40 Asociace komunikačních agentur zveřejnila každoroční průzkum průměrných hodinových sazeb u vybraných profesí na na trhu. Podle něj má například personalista hodinovou sazbu průměrně 1 994 Kč, u copywritera dosahuje 2 317 Kč a třeba u finančního ředitele 5 299 Kč.

Bankovky vznikly v Číně, když osli už neuvezli zlato. Přežijí i moderní dobu?

31.03.2024 05:40 Papírové peníze jsou s námi už deset století. Pablo Escobar jimi topil, český politik je nosil v krabici od vína, natáčejí se o nich filmy, zpívají hity. Svět si bez nich lze jen těžko představit. Jaká ale bude budoucnost bankovek v době bezhotovostních plateb a kryptoměn? ptá se magazín Víkend DNES.

Corrency řeší vylidňování i úbytek služeb v obcích, věří Petr Stuchlík

30.03.2024 23:00 Zakladatel poradenské společnosti Fincentrum Petr Stuchlík se po krátké etapě v pražském zastupitelstvu věnuje projektu na podporu lokálních ekonomik. Jím vedenou službu digitální měny Corrency využívá už třináct obcí. „Pro letošní rok očekáváme několikanásobný nárůst zájmu,“ říká Stuchlík.

Pomalí a drazí. Padesátníci bojují s předsudky, práci hledají jen stěží

30.03.2024 17:41 Firmy na celém světě si stěžují na nedostatek kvalifikovaných pracovníků. Zároveň však přibývá uchazečů, kteří navzdory dlouholetým zkušenostem i chuti pracovat nemohou najít zaměstnání. Hodně jich je i mezi současnými čtyřicátníky a padesátníky.

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

30.03.2024 17:41 V americkém státě Texas začínají pracovat na prvním autonomním koridoru, který by do budoucna mohl výrazně změnit současné trendy na silnicích. Technologická společnost Cavnue říká, že případný úspěch pilotního projektu na silnici Texas State Highway 130 může mimo jiné pomoci nastolit budoucnost kamionové dopravy bez řidiče a přispět k plynulosti silničního provozu.

Microsoft a OpenAI plánují „hnízdo“ pro umělou inteligenci za dva biliony korun

30.03.2024 12:50 Americké společnosti Microsoft a OpenAI, která stojí za chatovacím systémem ChatGPT, pracují na projektu datového centra, které by mohlo stát až 100 miliard dolarů . Součástí centra bude superpočítač nazvaný Stargate s miliony specializovaných čipů na podporu nástrojů umělé inteligence od Open AI.

Okázalé svatby už v USA neletí. Nejvíc to děsí prodejce služeb

30.03.2024 12:50 Bílé ubrusy, květinové doplňky, stoly plné jídla a mnoho hostů. Takovou americkou svatbu by chtěl každý. Následky koronavirové pandemie, inflace a nově i vkus nastupující generace však ve Spojených státech změnily zažité představy o velkých svatbách. Místo okázalých oslav lásky jsou v módě skromnější svatby s nižšími náklady. Prodejci služeb z toho radost nemají.

Temu sbírá příliš mnoho dat, o aplikaci se zajímá úřad pro kyberbezpečnost

30.03.2024 12:50 Nákupní aplikace Temu získává celosvětově stále větší popularitu. Jen z Google Play si ji stáhlo přes sto milionů uživatelů. V posledních týdnech ale začaly vyvstávat obavy, zda je aplikace bezpečná. Zvlášť ve chvíli, kdy se o ni začal zajímat i Národní úřad pro kybernetickou bezpečnost .

Nesnadný život kurýrů. Bojují s počasím a stresem, zato i zhubnou

30.03.2024 01:40 Ulice jich brázdí tisíce, někteří sedí v autech, jiní za řídítky kol nebo motorek. Jak se vyrovnávají s počasím, časovým stresem i netradičními požadavky zákazníků, se redakce iDNES.cz ptala tří zaměstnanců spedičních nebo rozvážkových firem.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.