Inspirace pro vědu číhá i u popelnic. Hlavní roli ale hrají zahraniční zkušenosti, míní čeští vědci

31.01.2023 18:40 Nadace Neuron pořádala debatu s laureáty Cen Neuron 2022. Hovořili o svých začátcích, ale také o tom, co je pro současnou českou vědu zásadní. Článek Inspirace pro vědu číhá i u popelnic. Hlavní roli ale hrají zahraniční zkušenosti, míní čeští vědci se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Džungle skryla mayskou říši. Vědci s pomocí laseru „vykáceli“ prales a odhalili silnice i chrámy

31.01.2023 18:40 Mayské osady byly propojené zpevněnými cestami, byly v nich chrámy a sportoviště. Archeologům to ukázala technologie lidaru známá z aut. Článek Džungle skryla mayskou říši. Vědci s pomocí laseru „vykáceli“ prales a odhalili silnice i chrámy se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Rohlík se vyšplhal na téměř 14 miliard. Tlačíme na zisk, příležitost v Evropě je velká, říká Tomáš Č

31.01.2023 18:40 Online supermarket chce začít vydělávat také v Německu a Rakousku, aby mohl dál expandovat. Poprvé mu půjčily peníze na rozvoj i banky. Článek Rohlík se vyšplhal na téměř 14 miliard. Tlačíme na zisk, příležitost v Evropě je velká, říká Tomáš Čupr se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Streamovací služba SkyShowtime dorazí do Česka za dva týdny. A za druhou nejvyšší cenu v Evropě

31.01.2023 18:40 I když je SkyShowtime dražší pouze v Dánsku, Netflix, Disney+ a HBO Max jsou pro české diváky o něco nákladnější. Služba navíc nabídne vybraný obsah z HBO. Článek Streamovací služba SkyShowtime dorazí do Česka za dva týdny. A za druhou nejvyšší cenu v Evropě se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Po kanclíku a posedu je tu chata na kolech. Nabízí udržitelnou rekreaci i bydlení s úžasným výhledem

31.01.2023 18:40 Chata na kolech je nový projekt firmy Bayaya, která tvoří malé přístřešky, kde je člověk v blízkém spojení s přírodou. Článek Po kanclíku a posedu je tu chata na kolech. Nabízí udržitelnou rekreaci i bydlení s úžasným výhledem se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Logistické Dodo Michala Menšíka loni poprvé utržilo přes miliardu. Letos se chce prosadit v Německu

31.01.2023 18:40 Navzdory negativnímu makroekonomickému dění dokázal startup v tržbách vyrůst o téměř 40 procent. Těžiště byznysu posouvá za hranice. Článek Logistické Dodo Michala Menšíka loni poprvé utržilo přes miliardu. Letos se chce prosadit v Německu se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Brněnské Mewery vypěstovalo „vepřové“ v laboratoři. Chutná jako karbanátek, říká zakladatel

31.01.2023 18:40 Startup, který podpořil i fond Credo Ventures, očekává, že kultivované maso by se na pultech obchodů či v restauracích mohlo objevit do tří let. Článek Brněnské Mewery vypěstovalo „vepřové“ v laboratoři. Chutná jako karbanátek, říká zakladatel se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Třetí epizoda The Last of Us je jiná a zdaleka nejlepší. Ukazuje lásku tam, kde na ni není místo

31.01.2023 08:00 Zatím poslední díl populárního seriálu má podle nás šanci zařadit se mezi nejlepší televizní momenty roku. Přečtěte si, proč si to myslíme. Článek Třetí epizoda The Last of Us je jiná a zdaleka nejlepší. Ukazuje lásku tam, kde na ni není místo se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Největší podvod v historii? Impérium nejbohatšího muže Asie má stát na klamu a prospěchářství

31.01.2023 08:00 Akcie Adani Group po zprávách o nekalých praktikách klesly, hodnota impéria Gautama Adaniho se propadla o zhruba 70 miliard dolarů. Článek Největší podvod v historii? Impérium nejbohatšího muže Asie má stát na klamu a prospěchářství se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Svou ranou a rychlostí děsil celou NHL. Zemřel Bobby Hull, jeden z nejlepších hráčů historie hokeje

30.01.2023 21:31 Jeho kariéra je navždy spjata s Chicagem Blackhawks. Byl i prvním hráčem, který vydělával přes 100 tisíc dolarů ročně. Článek Svou ranou a rychlostí děsil celou NHL. Zemřel Bobby Hull, jeden z nejlepších hráčů historie hokeje se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Návrat nadzvukové přepravy. Američané staví obří továrnu, kde za pár let vznikne nástupce Concordu

30.01.2023 21:31 První stroj se tam začne vyrábět už příští rok. A když to dobře půjde, v roce 2029 se s ním běžní cestující proletí. Článek Návrat nadzvukové přepravy. Američané staví obří továrnu, kde za pár let vznikne nástupce Concordu se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Nech doma SUV, jeď radši MHD. Ventolin v hitu k propagaci městské dopravy použil i houkačky a brzdy

30.01.2023 21:31 „Chce to zkratku a drama,“ říká David Doubek ke své nové písni, která baví internet. Svérázný umělec ale chvíli přemýšlel, jak do textu dostat grafy. Článek Nech doma SUV, jeď radši MHD. Ventolin v hitu k propagaci městské dopravy použil i houkačky a brzdy se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Babiš nechápe, že demokracie může být důležitější než kus žvance, říká expertka na politický marketi

30.01.2023 21:31 Anna Shavit, jež se podílela na řadě kampaní, rozebírá, co se nepovedlo té Babišově. Existovala prý silná společenská touha, aby nebyl prezidentem. Článek Babiš nechápe, že demokracie může být důležitější než kus žvance, říká expertka na politický marketing se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Umělá inteligence ve službách umění. Odhalila, že záhadný obraz mohl vytvořit malíř Raffael

30.01.2023 21:31 Expertům na obrazy starých mistrů se otevírají nové obzory. Umělá inteligence totiž může pomoci rozklíčovat tvůrce děl s nejasným původem. Článek Umělá inteligence ve službách umění. Odhalila, že záhadný obraz mohl vytvořit malíř Raffael se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Čím jsme si prošli při rebrandingu, kolik stál a na co si dát pozor? Rady dává Zima z MeguMethod

30.01.2023 21:31 Někdejší vývojářské studio Synetech po osmi letech cítilo, že ho brzdí vlastní název. Rebranding nebyl jednoduchý, popisuje spoluzakladatel Vratislav Zima. Článek Čím jsme si prošli při rebrandingu, kolik stál a na co si dát pozor? Rady dává Zima z MeguMethod se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.