Historie záchytných stanic: Za nedobrovolné přespání zaplatíte i tři tisíce korun

26.03.2024 10:40 Věděli jste, že nejvíce záchytek v Česku se nachází v Moravskoslezském kraji? Většina z nás má pravděpodobně ve svém okolí někoho, kdo se v tomto zdravotnickém zařízení, které slouží k nedobrovolnému přenocování opilců, probudil. Historie záchytek sahá až do roku 1902, nicméně v Praze byla první založena až 18. května 1951.

Komsomol: Mládežnická organizace, která pomohla dostat k moci i Jurije Andropova

25.03.2024 18:51 Komunistický svaz mládeže též známý jako Komsomol se v Sovětském svazu stal podobnou ikonou jako u nás například spolek Sokol, i když se značně jinou ideologií. Není divu, že v roce 2015 vyzýval ruský parlament prezidenta Putina k tomu, aby se znovu pokusil vytvořit jednotnou celostátní mládežnickou organizaci v Rusku. Tento spolek skončil společně se SSSR, tedy v roce 1991.

Rudy Ray Moore: Životní příběh génia průměrného humoru a rapu

25.03.2024 18:51 V roce 2020 se na Netflixu objevil snímek Dolemite is my name, ve kterém Eddie Murphy ztvárnil postavu černošského kontroverzního komika a herce Rudyho Ray Moora. Ten se zaměřoval primárně na černošské publikum. Jeho rýmované stand-upy, ve kterých používal spousty vulgárních výrazů, mu později vynesly titul kmotra rapu. Zde je jeho příběh.

Když šachový šampion Garry Kasparov porazil počítač Deep Blue od IBM: Stroj dokázal vyhodnotit 100 m

23.03.2024 17:52 Garry Kasparov je mnohými považován za nejlepšího šachistu všech dob. Byl lepší než Bobby Fischer? Porážel by dnes Magnuse Carlsena? O tom se lze dlouhé hodny dohadovat, s jistotou však můžeme říct, že Kasparov porazil počítač. A ne ledajaký. V závěrečné partii šestihodinového zápasu zvítězil v roce 1996 mistr světa v šachu Garry Kasparov nad Deep Blue, počítačem IBM, a vyhrál tak zápas 4:2. Smutnou dohrou z hlediska „lidského týmu“ je však skutečnost, že počítač Deep Blue Kasparova v následujícím roce v silně medializovaném odvetném zápase porazil.

Šílený řezník z Kingsbury Run si liboval v kvadraturách: Pocházel sériový vrah ze Slovenska?

23.03.2024 17:52 Když bylo v Clevelandu v koši a několika pytlích nalezeno rozčtvrcené tělo Florence Polillo, tamější obyvatelé si byli vědomi toho, že dvaačtyřicetiletá žena byla již třetí obětí za posledních 18 měsíců, která byla nalezena v ohavně precizním kvadraturním stavu. V Clevelandu to vyvolalo paniku a neznámému vrahovi se začalo přezdívat "Šílený řezník".

"Botičkový atentátník" Richard Reid: Jak se člen Al-Káidy pokusil odpálit bombu během letu z Paříže

23.03.2024 01:15 Psal se 22. prosinec roku 2001, tři měsíce po teroristických útocích z 11. září, když se 28letý Richard Reid, britský občan a člen Al-Káidy, pokusil odpálit podomácku vyrobené bomby ukryté v botách na palubě letu 63 společnosti American Airlines směřujícího z Paříže do Miami.

Světový den Downova Syndromu: Oblékněte si každou ponožku jinou na důkaz solidarity

21.03.2024 15:42 Světový den Downova syndromu je s námi od roku 2006 a od roku 2011 získal oficiální uznání Organizací spojených národů. Tento den se také nazývá Ponožkový den a jeho záměrem je, aby lidé vyjádřili podporu jedincům s Downovým syndromem tím, že si obléknou každou ponožku jinou. Tímto gestem symbolicky projevují solidaritu a respekt vůči těmto jedinečným lidem.

Královna Vilemína: Těžký život nejbohatší ženy světa

21.03.2024 15:42 Přežila bombu i dopravní nehodu ve vlaku, přesto o ní královna Viktorie hovořila jako o štíhlé a elegantní královně, která působila dojmem roztomilé dívky. Královna Vilemína byla nejdéle vládnoucí nizozemskou panovnicí. Na trůnu byla neuvěřitelných 58 let.

Big Mac jako symbol luxusu: Na otevření prvního McDonald's v Československu dorazily i celebrity

20.03.2024 23:11 Věděli jste, že první McDonald's v Československu otevřelo své dveře před 32 lety? 20. března 1992 se v Praze, ve Vodičkově ulici, objevila historicky první pobočka tohoto globálního fastfoodového řetězce. Otevření této restaurace symbolizovalo konec komunistického režimu a vstup do éry kapitalismu. Na „otevíračku“ tehdy dorazilo až 11 tisíc hladových zákazníků, kteří toužili ochutnat legendární Big Mac, i když za tehdejší cenu to bylo pro mnohé neúnosné.

Rotenburgský kanibal: Armin Meiwes spořádal během roku dvacet kilo lidského masa

20.03.2024 07:22 Známý lidojed Armin Meiwes kdysi prohlásil, že věří, že v Německu existuje přes osm stovek kanibalů. Jeho tvrzení vyplynulo z jakési internetové seznamky, kde se sám seznámil s mužem, kterého zabil a následně snědl. Přezdívalo se mu Rotenburgský kanibal.

Poslední let: Pilotka Amelie Earhart se během cesty kolem světa navždy ztratila

20.03.2024 07:22 Amelie Earhart, slavná americká pilotka, se stala ikonou letectví, ale také záhadou. Její osud, odstartovaný 1. června 1937, kdy se spolu s navigátorem Fredem Noonanem vydala na ambiciózní cestu kolem světa z Miami, je obestřen legendami a otázkami. Jejich plánovaná trasa je měla zavést přes Tichý oceán, ale nakonec zmizeli, a jejich letadlo zůstalo nenalezené.

Vincent van Gogh našel ve smrti klid, který na Zemi najít nemohl: Mezi významné umělce se zařadil až

16.03.2024 21:00 15. března roku 1901 byly v pařížské galerii Bernheim-Jeune vystaveny obrazy zesnulého nizozemského malíře Vincenta van Gogha na první retrospektivní výstavě tohoto dnes již proslulého umělce. Jednasedmdesát obrazů, které zachycovaly náměty odvážnými tahy štětce a expresivními barvami, vyvolalo senzaci v celém uměleckém světě.

Když Eric Clapton opustil Yardbirds a spustil domino rocknrollové kytarové dokonalosti: V kapele ho

16.03.2024 21:00 Psal se 13. březen roku 1965 když britský bluesový kytarista Eric Clapton opustil skupinu Yardbirds. Odchod jednoho muže z jedné kapely v polovině 60. let by sám o sobě mohl být jen historickou poznámkou pod čarou. Význam tohoto odchodu však zvyšuje následná série událostí, kterou ve světě britského blues rocku Clapton rozpoutal.

Investice, účet, půjčka a ID na jednom místě? U moderní banky

16.03.2024 03:51 Donedávna jsme banky vnímali jen jako příjemce vkladů a poskytovatele úvěrů. Za těmito dvěma účely byly první banky také zakládány. S penězi obchodovaly a vydělávaly jak na svých investicích, tak úrokových rozdílech . V posledních letech se ale z bank stávají modernější instituce, s nabídkou více druhů finančních služeb i pro širokou veřejnost.

Pes proti kulometu: Armádní sbor K9 pro výcvik psovodů a válečných psů zřídily Spojené státy během d

15.03.2024 11:40 Na den 13. března roku 1942 připadají oficiální narozeniny amerického armádního sboru K9. Právě v tento den totiž zahájila armáda Spojených států amerických s aktivním náborem a výcvikem psovodů. Na počest služby a oběti amerických armádních psů je tento den nyní uznáván jako Národní den veteránů K9.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.