Splašení koně z Londýna se zotavují, mají stálou péči. Patří totiž mezi vyvolené

30.04.2024 21:40 Týden po šokujícím úprku centrem Londýna zůstávají v péči veterinářů dva koně královské jízdní gardy. Britská armáda ale v poslední zprávě ujišťuje, že dělají pokroky. Prestižní garda Household Cavalry prošla každoroční inspekcí a v polovině června předvede své umění při oficiální oslavě narozenin Karla III. Zda se král, který se léčí s rakovinou, slavnosti zúčastní, zatím není jasné. Zastoupit by ho mohl jeho syn princ William.

Muž v Londýně napadl lidi mečem. Čtrnáctiletý chlapec útok nepřežil

30.04.2024 21:40 Čtrnáctiletý chlapec zemřel a dalších pět lidí včetně útočníka bylo zraněno při útoku muže ozbrojeného mečem v severovýchodním Londýně. Mezi zraněnými jsou dva ze zasahujících policistů. Pravděpodobného pachatele zatkla policie, útok není vyšetřován jako terorismus. Zástupkyně londýnské policie Louisa Rolfeová na podvečerní tiskové konferenci uvedla, že zadržený 36letý muž je v nemocnici a byl zatčen kvůli podezření z vraždy.

Důchodová reforma: Mezi nejdůležitější změny patří odchod do penze, pomoc matkám

30.04.2024 16:31 Pozdější odchod do penze a podpora rodin a znevýhodněných lidí. Takové jsou některé hlavní body reformy penzí, které v úterý schválila vláda. Část změn má podle plánu ministrů platit již od roku 2025, další by se měly zavádět postupně v dalších letech. Deník přináší přehled nejdůležitějších navrhovaných změn. Nabízíme také reakce premiéra Petra Fialy a lídra opozice Andreje Babiše.

Zajímavé pohledy na město, Duchcov z ptačí perspektivy

30.04.2024 16:31 Městské informační centrum Duchcov zve na výstavu fotografií Duchcov z ptačí perspektivy.

Muž v Londýně napadl lidi mečem. Třináctiletý chlapec útok nepřežil

30.04.2024 16:31 Třináctiletý chlapec zemřel a další čtyři lidé byli zraněni po dnešním útoku muže ozbrojeného mečem v severovýchodním Londýně. Mezi zraněnými jsou dva policisté. Pravděpodobného pachatele zatkla policie, útok není vyšetřován jako terorismus. Informovaly o tom agentury.

Počasí v květnu? Začátek bude bez polibku pod rozkvetlou třešní. Ale s 20 stupni

30.04.2024 16:31 Po deštivých a chladných dnech z konce dubna, na které kvůli ranním mrazíkům doplatili hlavně sadaři a vinaři, se zdá, že se začátkem května přichází do Česka opět jaro v celé kráse a s odpovídajícím počasím. Vyplývá to alespoň z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu na příští dny, které rámují dva svátky. Počasí bude podle meteorologů teplé, i když s přeháňkami. Prvomájový polibek pod rozkvetlou třešní si ale většina lidí zřejmě bude muset odpustit. 

Vláda schválila reformu penzí. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let

30.04.2024 16:31 Vláda schválila návrh zákona s reformou penzí. Na tiskové konferenci po jednání kabinetu to oznámil premiér Petr Fiala . Podle něj se díky změnám podaří udržet schodek rozpočtu kolem jednoho procenta HDP. Důchodová novela počítá s navyšováním důchodového věku nad 65 let podle prodlužování života, snižováním výpočtu nových důchodů, minimální penzí ve výši 20 procent průměrné mzdy či dřívějším důchodem za práci v rizikovém prostředí. Normu dostane Sněmovna.

Odvaha se vyplatila. Dětská onkologie díky fotkám fotbalistek získala 50 tisíc

30.04.2024 16:31 Nafotily odvážný kalendář a výtěžek z prodeje předaly těžce nemocným dětem. Nadační fond dětské onkologie Krtek z Brna, obdržel od fotbalistek 1.SK Prostějov 50 tisíc korun.

Jen jsem se bránil, tvrdí koloběžkář, který zardousil na silnici motorkáře

30.04.2024 16:31 Podle obhájce obžalovaného jde o případ podobný tomu, který se odehrál u brněnské přehrady, Ukrajinec zabil nožem Roma. Nebyl potrestán, šlo o nutnou obranu.

Daňové přiznání: Termín končí ve čtvrtek. Chyba může vést k tučné pokutě

30.04.2024 12:20 Na podání daňového přiznání v elektronické formě zbývá už jen pár dnů. Kdo neodevzdá přehled pro sociální a zdravotní pojištění, může očekávat mnohatisícovou pokutu.

Nový ministr pro vědu? Tuleja má pro kandidaturu podporu předsednictva TOP 09

30.04.2024 12:20 Bývalý rektor Slezské univerzity Pavel Tuleja získal podle informací ČTK podporu TOP 09 pro kandidaturu na ministra pro vědu a výzkum. Lídři vládní strany jednali o nástupci Heleny Langšádlové od rána ve Sněmovně, kam Tuleja, který je členem TOP 09, dorazil. Nejprve zasedalo předsednictvo, poté výkonný výbor TOP 09. Kandidáta chce strana představit na tiskové konferenci odpoledne.

Jak budou v Polsku otevřené obchody během květnových svátků? Mají to jinak

30.04.2024 12:20 V květnu nás čekají hned dva státní svátky. Tím prvním je 1. květen, tedy Svátek práce. Obchody nad 200 metrů čtverečních jsou v ten den otevřené. Volno budeme mít také o týden později 8. května, kdy si připomínáme Den vítězství. Obchody ale budou zavřené. Volné dny určitě využijí tisíce našinců k cestám do Polska, kde se stále vyplatí nakupovat. Ale jak je to s otevírací dobou u našich severních sousedů?

Společnosti EDF i KHNP předaly své nabídky na stavbu až čtyř jaderných bloků

30.04.2024 12:20 Společnosti EDF a KHNP podaly své závazné nabídky na stavbu až čtyř jaderných reaktorů v České republice. Zástupci francouzské EDF přinesli dokumenty do centrály společnosti ČEZ v úterý ráno, představitelé korejské KHNP odevzdali svou nabídku v pondělí. ČTK o tom v úterý informoval ČEZ. Detaily nabídek ještě po nějakou dobu nebudou veřejné, nyní je bude ČEZ analyzovat. O vítězi tendru i o tom, kolik jaderných bloků se v bude v Česku v budoucnu stavět, by se mělo rozhodnout do léta. První z nich by měl stát v roce 2036.

Ďáblovo číslo 666 nezdobí jen Satana a čarodějnice, ale i domy a církevní svatby

30.04.2024 12:20 Noc z 30. dubna na 1. května patří od nepaměti svátku čarodějnic. Už stará germánská tradice hovoří o jejich srazu na hoře Brocken ve středním Německu, kde sídlil jejich pán Satan. S ním je spojeno nejen tradiční peklo, ale i číslo 666. Méně známým faktem je, že tři šestky mají velmi blízko i k takové křesťanské svátosti, jako je svatba.

KVÍZ: Krkonošské pohádky slaví 50 let. Jak dobře znáte legendární večerníček?

30.04.2024 12:20 Přesně před padesáti lety, 30. dubna 1974, se vysílal první díl jednoho z nejoblíbenějších českých večerníčků. Vždyť kdo by neznal Krkonošské pohádky, ve kterých chamtivý a lakomý Trautenberk, žijící v horách na samé hranici Krakonošova hájemství, chtěl být velkým pánem. Ale celé jeho panství tvoří chalupa, kousek lesa, pár luk a polí. Jedinými jeho poddanými jsou Kuba, Anče a hajný. Vyzkoušejte si ve výročním kvízu, jak dobře jsou vám Krkonošské pohádky blízké. 

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.