Izrael podal oficiálně návrh na rozpuštění úřadu UNRWA, píše The Guardian

31.03.2024 23:41 Izrael podal oficiální návrh na rozpuštění úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA. Informoval o tom v neděli server deníku The Guardian s odkazem na své zdroje z OSN. Izrael navrhuje, aby část personálu UNRWA v Pásmu Gazy přešla pod jiné orgány OSN. Mohla by také vzniknout zcela nová agentura zaměřená na pomoc Pásmu Gazy, kde se humanitární situace výrazně zhoršila po říjnovém začátku bojů mezi izraelskou armádou a palestinským hnutím Hamás.

V Česku chybí 70 tisíc dárců krve. Jaké jsou podmínky a jak je to u homosexuálů

31.03.2024 19:00 Krev mohou v České republice darovat zdraví lidé od 18 do 65 let života. S výjimkou homosexuálů, což se od července zřejmě změní. Nyní podle odborníků chybí asi sedmdesát tisíc dárců. Deník přináší přehled stanovených podmínek i chystaných novinek. Odebraná krev bude kupříkladu moderněji testována na viry.

Proruská vlivná síť v Praze cílila na europoslance. S odhalením pomohlo Česko

31.03.2024 19:00 Ukrajinská tajná služba SBU pomohla české kontrarozvědce odhalit proruskou vlivovou síť v Praze zaměřující se na europoslance. V neděli to napsala ukrajinská tisková agentura Ukrinform s odvoláním na své zdroje. Ty agentuře řekly, že česká Bezpečnostní informační služba odhalila před blížícími se červnovými volbami do Evropského parlamentu síť, kterou řídil spojenec ruského prezidenta Viktor Medvedčuk.

OBRAZEM: Ve Varnsdorfu se konala soutěž mladých masérů

31.03.2024 19:00 Ve varnsdorfském Pivovaru Kocour se ve čtvrtek 21. března 2024 uskutečnil již třetí ročník soutěže středních škol s názvem „Masér bez hranic na hranicích“, kterou pořádala VOŠ, SPŠ a SOŠ Varnsdorf.

VIDEO: Stovky lidí vyrazily z Droždína na hodový průvod. U baziliky bylo plno

31.03.2024 19:00 /FOTOGALERIE/ Návštěvníci poutního místa a Zoo Olomouc mohli o Velikonoční neděli sledovat dlouhé procesí vinoucí se po asfaltce od Droždína směrem na Svatý Kopeček. K bazilice Navštívení Panny Marie se dopoledne vydaly stovky obyvatel Droždína. V tomto neobvyklém čase slaví hody.

Karel III. se zúčastnil bohoslužby ve Windsoru. S přítomnými si potřásl rukou

31.03.2024 19:00 Britský král Karel III. se v neděli zúčastnil velikonoční bohoslužby na hradě Windsor. Po příjezdu panovníka na mši o tom informovaly světové agentury, podle nichž je to první významné veřejné vystoupení monarchy od okamžiku, co mu lékaři v únoru diagnostikovali blíže nespecifikovanou rakovinu. Na videu, které zveřejnila BBC, je vidět, jak se král po příjezdu ke kapli sv. Jiří se svou ženou, královnou Camillou, usmívá a mává lidem.

Místní volby v Turecku poznamenaly potyčky v jedné obci, jeden člověk zemřel

31.03.2024 14:20 V Turecku v neděli volí správy a vedení obcí v osmi desítkách provincií. K nejsledovanějším patří souboj v největším tureckém městě Istanbulu, kde od předchozích voleb vládne opozice. O tom, zda si opozice vedení tohoto 16milionového města udrží, rozhodne podle analytiků zejména účast, která se očekává nižší než obvykle, a také menší strany, napsala agentura AP. Volby na jihovýchodě země poznamenal násilný incident, při němž jeden člověk zemřel a 12 dalších utrpělo zranění, napsala agentura AFP.

O nemohoucí příbuzné doma pečují statisíce Čechů. Zadarmo a na pokraji sil

31.03.2024 14:20 Lidé, kteří se doma starají o své nemohoucí blízké, státu šetří statisíce korun ročně. Ovšem přicházejí o práci, o příjmy, o fyzické i psychické síly. Deník.cz startuje nový seriál o jejich osudech.

Ruskou armádu rozšíří 150 tisíc branců. Putin podepsal dekret o jarních odvodech

31.03.2024 14:20 Ruský prezident Vladimir Putin podepsal dekret o pravidelném jarním odvodu do armády. Základní vojenskou službu má podle výnosu letos na jaře nastoupit 150 tisíc lidí. V neděli o tom informovaly agentury Reuters, TASS nebo DPA. Odvody začínají v pondělí 1. dubna a potrvají do 15. července.

Auto narazilo v centru Brna do traverzy. Jeden z mladíků střet nepřežil

31.03.2024 14:20 Vážná dopravní nehoda zastavila v neděli kolem půl jedné hodiny ráno provoz na Sportovní ulici u Boby Centra v Brně. Řidič vozidla Audi nezvládl řízení a havaroval. V autě seděli tři mladí muži, jeden z nich na místě zemřel.

Ovzduší v ČR zhoršil prach ze Sahary. V části republiky platí smogová situace

31.03.2024 14:20 Meteorologové vyhlásili v Moravskoslezském kraji, jižních Čechách, Brně a na Vysočině smogovou situaci. Horší kvalitu ovzduší způsobil saharský prach, který se nad regiony od rána vyskytuje. Lidé by se v této situaci měli mimo jiné kvůli možnému horšímu dýchání venku vyvarovat náročnějších fyzických aktivit. Během neděle může smogová situace nastat i v jiných krajích, informoval Český hydrometeorologický ústav na sociální síti X.

Touhy, přání i stopař. Netflix a spol. o svátcích nabídnou jízdu pro všechny

31.03.2024 09:30 Vlci samotáři, snící profesoři a navrch crazy novinářky. Streamovací platformy o Velikonocích nabízejí rozmanitý program a nebudou to jen obligátní biblické příběhy z pouště. I když i na ty dojde. Vyberou si všichni - od dam přes pány až po celou rodinu, na kterou čeká jedno animované Přání.

Bulharsko a Rumunsko vstoupily do schengenského prostoru

31.03.2024 09:30 Bulharsko a Rumunsko po 13 letech čekání v neděli 31. března oficiálně vstoupily do schengenského prostoru. Zatím končí kontroly na vnitřních vzdušných a námořních hranicích s ostatními členskými zeměmi, pozemní kontroly zůstávají, což znepokojuje řidiče kamionů, upozornila agentura AFP. Důvodem zachování kontrol na silnicích je veto Rakouska, které se obává přílivu žadatelů o azyl.

Za palmami do Polska, kde jsou Velikonoce stále o víře

31.03.2024 09:30 Křesťanský význam Velikonoc je ve většině Česka minimální. V sousedním Polsku je přes všechny změny stále velká většina Poláků věřících, Velikonoce jsou zásadními svátky a většina tradic je svázána se svátkem vzkříšení Ježíše Krista. A také překvapivě i palem.

OBRAZEM: Kouřimský skanzen lákal na Bílou sobotu na ukázky lidových zvyků

31.03.2024 09:30 Kouřimský skanzen na Bílou sobotu 30. března nabídl návštěvníkům bohatý program ve formě národopisného pořadu s názvem Bílá sobota.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.