Po útoku Íránu na Izrael Tomáš Klus na nic nečekal a odjel do Izraele deeskalovat situaci písničkami

30.04.2024 22:02  Po masívním raketovém a dronovém útoku Íránu na Izrael, který nezpůsobil téměř žádnou škodu, český hudebník Tomáš Klus nejprve plakal. Načež se odhodlal k činu.

Akihito se vzdal trůnu jako první japonský panovník za 200 let. Jaká je historie nejdéle panující dy

30.04.2024 22:02  Japonský císař Akihito  rezignoval ze zdravotních důvodů 30. dubna 2019. Stal se tak prvním japonským panovníkem, který se za posledních 200 let vzdal chryzantémového trůnu. Den po otcově abdikaci se trůnu ujal dosavadní korunní princ Naruhito , který se tak stal 126. císařem nejstarší vládnoucí dynastie světa a zároveň prvním japonským monarchou narozeným po skončení druhé světové války. V Japonsku tím zároveň skončilo období Heisei, tedy "všudypřítomný mír", a začala éra Reiwa, jejíž název se překládá jako "krásná harmonie".

Vladimír Mertlík: Ještě větší blbec, než jsme doufali. Scénář a režie Andrej Babiš, v hlavní roli AN

30.04.2024 22:02  Minulé ohlédnutí Zpětného zrcátka s titulem Lež, Schillerová a Havlíček mají krátké nohy se přes svou expresivnost ukázalo být jen slabým čajovým odvarem reality. Svědkům Babišovým zřejmě nestačí ponížení, které si přivodili výmluvami k popravě jednání o důchodové reformě na Pražském hradě. Političtí analytici marně pátrají po kořenech sebezničujícího chování vedení hnutí ANO, jež ze sebe každou výmluvou dělá zas a znovu protagonisty parafráze filmu Ještě větší blbec, než jsme doufali podle scénáře a režie Andreje Babiše.

Pavel Páral: A teď to všichni zaplatíme aneb Strategický účet za plynové trubky

30.04.2024 22:02  Když loni koupila státní společnost ČEPS majitele našeho tranzitního plynovodu Net4Gas z iniciativy ministra průmyslu Josefa Síkely, byl z toho velký poprask. Stát kupoval fakticky předluženou firmu, která právě přišla o byznys v podobě tranzitu ruského plynu, za pět miliard korun a přebíral přitom dluh vůči bankám a držitelům dluhopisů ve výši 33 miliard korun. Akcionáři, kterými byly investiční společnosti pojišťovny Allianz a kanadská Borealis měli jedinou alternativní nabídku sotva za polovičku od českého podnikatele Daniela Křetínského, který je rovněž majitelem vydavatelství CNC, pod které spadá i web Reflex.cz.

Bartkovský: Babiš kvůli nenávisti k Fialovi zapomíná na zavražděné Čechy a nezná naše státní symboly

30.04.2024 22:02  V den, kdy policisté z NCOZ definitivně potvrdili, že za výbuchem muničního skladu ve Vrběticích stála ruská rozvědka GRU, se Andrej Babiš rozhodl vydat nenávistné video vůči premiéru Petru Fialovi a Ukrajině. Expremiérovi vadí, že česká iniciativa shánění dělostřeleckých granátů funguje a boduje u západních spojenců. Zapomněl už ale na to, že ve Vrběticích zavraždili také ruští agenti dva české občany. Těm nevěnoval Babiš ani hlásku, místo toho se obul do Fialy s Černochovou za poškozování státních symbolů. Ale spíš tím jen upozornil na to, že neví, jak český znak vlastně vypadá.

Kvíz: Před 100 lety se narodil slavný český herec Ilja Prachař. Co víte o jeho životě a filmových ro

30.04.2024 22:02  Přesně před 100 lety – 30. dubna 1924 -  se v Malenovicích u Zlína do rodiny úředníka zdravotní pojišťovny narodil Ilja Prachař. Známý český umělec během své herecké dráhy ztvárnil ve filmech a seriálech mnoho desítek nezapomenutelných rolí, spolupracoval s mnoha režiséry a na „placu“ se potkal s celou plejádou svých hereckých kolegů a kolegyň. Vyzkoušejte si své znalosti, co všechno o životě a díle tohoto známého herce víte.

Lewandowska v anketě Reflexu: Nesnáším ignoranci. Změna klimatu by se neměla přehlížet

30.04.2024 14:30  V anketě Reflexu zjišťujeme hodnotové a charakterové profily českých osobností. Tentokrát odpovídala herečka Simona Lewandowska. V poslední době byla k vidění v seriálech Zlatá labuť a Dobré ráno, Brno!. Objevuje se také ve filmech a v divadle.

Za terorismem ve Vrběticích stojí Rusko. Na okolnosti skandální aféry bychom neměli zapomenout

30.04.2024 14:30  Kauza výbuchů muničních skladů ve Vrběticích potvrdila vyšetřovací verzi. Policie ji sice musela odložit kvůli nevůli ruských úřadů, ale důkazy nasvědčují tomu, že exploze zinscenovala ruská vojenská rozvědka. Co se kolem aféry odehrávalo, jak se chovali její aktéři a co z toho vyplývá pro dnešek?

Prvně v životě noční pohotovost. Odjíždím neošetřená, v bolestech a „lékařka“ mi jen hrozila sociálk

30.04.2024 14:30  Když po víc než půlhodině nočního čekání na klidném oddělení přijede odněkud zezdola výtah s lékařkou, její první slova jsou: „Co to tady děláte?“ Já: „Čekám na vyšetření v urgentních bolestech. Co jste dělala vy, kde jste byla?“ Její forma první pomoci? Zasyčela na mě: „Kolik že je těm dětem? Mám zavolat sociálku?“ Poprvé za život jsem potřebovala pomoc na děčínské neurologii, bylo to krásné, děkuji. Čtete-li rádi o cizím utrpení a bezmoci, pak jsem tenhle autoterapeutický článek-povzdech psala i pro vás.

Když musíte dělat rozhovor k propadáku. Co jsme se dozvěděli od režiséra Rebel Moon Zacka Snydera?

30.04.2024 07:21  Dělat rozhovory přes Zoom s lidmi z Hollywoodu je vždy vabank. Většinou se s vámi ptá ještě dalších pět novinářů z Belfastu a Varšavy, kteří mají vždy ty naprosto nejzbytečnější servilní otázky typu „Co máte společného se svojí postavou“, na něž by navíc vyčetli odpovědi v tiskové zprávě. Když máte patnáct minut s režisérem Zackem Snyderem, jenž na Netflix právě poslal film, jemuž se směje celý internet, musíte se ptát jinak. Tenhle člověk toho totiž často odhalí víc, než sám chce.

Mezi ekologické zdroje energie patří i fotovoltaický plot

30.04.2024 07:21  Ekologie je dnes tématem číslo jedna nejen na evropském kontinentu. Planeta se neustále otepluje, což vidíme dnes a denně, a je proto nezbytné zavést nezbytná opatření, abychom zabránili zhoršování tohoto problému. 

Nejen vyšší odvody. Lidovci chtějí bezdětné lidi navíc bičovat a polévat dehtem

29.04.2024 23:50  Lidovci si chtějí posvítit na bezdětné občany, kteří podle nich nedrží basu a nepodílí se na zářné budoucnosti. Nejdříve jim chtějí zvýšit odvody na důchod, načež pokud to nezabere, hodlají přejít ke středověkým trestům, jako je bičování nebo polévání dehtem.

Hodina dějepichu: Protřepat, nemíchat! Kde se vzala homeopatika a jak přesně neléčí nemoci

29.04.2024 23:50  Homeopatika jsou jednou z nejpopulárnějších forem alternativní medicíny. Alespoň to vám jejich výrobci tvrdí. Faktem je, že se nejedná o žádnou medicínu. Jde o podivný pokus zmateného doktora ze začátku devatenáctého století. Pokus, který nějakou záhadou odmítl zemřít do dnešních dob. Na rozdíl od pacientů, kteří se rozhodli vystřídat reálnou léčbu za homeopatika.

Příběh Ivety Bartošové by mohl být muzikálem, hororem, melodramatem i tragédií

29.04.2024 23:50  „Z nějakého důvodu si většina populace vybavuje Ivetu Bartošovou v posledních letech jejího života,“ říká Matěj Podzimek, kreativní producent minisérie Iveta, jejíž třetí řada má premiéru 10. května na Voyo. Zachycuje právě závěrečné období života známé zpěvačky, od jejíž předčasné smrti právě uplynulo deset let.

Krádež století: Brňáci jen přihlíželi, jak jim Hradečtí vyfoukli jednu z nejcennějších českých sbíre

29.04.2024 16:41  O víkendu to byla v Hradci Králové velká sláva, v tamní Galerii moderního umění otevřeli výstavu Jak sbírat umění: příběh Karla Tutsche. Do východočeského krajského města se sjeli sběratelé umění, kurátoři a umělci, aby premiérově zhlédli unikátní výstavu především současného českého umění, která je prvním představením děl ze sbírky brněnského sběratele a později od roku 1986 i provozovatele tamní galerie Na bidýlku, Karla Tutsche , kterou GMU získala v roce 2021.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.