Trest pro zakladatele FTX kryptosvět nevyčistí. Železniční renesance dorazila do Prahy

31.03.2024 19:00  Přijdou noví Bankmani? Zavřením mříží za podvodníkem z FTX rizika krypta nemizí Válečná zóna Holešovice. Příběh projektu u metra, který může pro Prahu skončit velkou ostudou Obroda nočních vlaků dorazila se zpožděním do Prahy. Hlavní město má přímé spojení s Bruselem Přinášíme vám přehled zajímavých zpráv uplynulého týdne. Pojďte se podívat, co vám uteklo.

Konec levné dovolené v Rumunsku a Bulharsku. Balkánské státy míří do Schengenu

31.03.2024 08:10  Schengenský prostor volného pohybu zboží a osob se od neděle 31. března částečně rozšíří o Rumunsko a Bulharsko. Budou totiž zrušeny kontroly na vzdušných a námořních hranicích těchto dvou balkánských zemí. Podle odborníků jde o zásadní krok, který Čechům usnadní cestování k moři, posílí vzájemnou obchodní výměnu a především napraví mnohaletou křivdu, kvůli které se mnozí Rumuni a Bulhaři cítili v Evropské unii jako obyvatelé druhé kategorie. 

Izraelské ostřelování Libanonu zranilo čtveřici pozorovatelů OSN

31.03.2024 01:33  Na jihu Libanonu utrpěli zranění čtyři pozorovatelé OSN, když prováděli pěší hlídku na libanonsko-izraelské hranici. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na misi OSN UNIFIL.

Návratu do práce po rodičovské pomůže flexibilita a vyšší mzdy, říká Erika Vorlová z GasNetu

30.03.2024 14:30  Vystudovaná psycholožka Erika Vorlová je jednou z nejvýraznějších žen českého plynárenství. Jako Chief Services Officer a členka vedení největšího tuzemského distributora plynu GasNet řídí společnost v oblasti podpůrných služeb, kam mimo jiné patří i oblast ESG a lidských zdrojů. V rozhovoru pro e15 vysvětluje, jak se může stát otázka rovnosti pohlaví jedním z hlavních témat v převážně mužské firmě a v čem je digitalizace dobrá pro komunikaci se zaměstnanci.

Izraelské ostřelování Libanonu zranilo čtveřici pozorovatelů OSN

30.03.2024 14:30  Na jihu Libanonu utrpěli zranění čtyři pozorovatelé OSN, když prováděli pěší hlídku na libanonsko-izraelské hranici. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na misi OSN UNIFIL.

ODEMČENO: Michlova obsese zlatem vynáší, bankovní bondy míří k drobným investorům

30.03.2024 09:11  Michlova obsese vynáší. Za rok Česko skoupilo dvacet tun zlata, předběhlo i Katar Vláda Petra Fialy si nebezpečně zahrává s ČEZ. Je nejvyšší čas říct, co s ním podnikne Dluhopisový crème de la crème. Bankovní bondy zamířily k drobným investorům Odemykáme pro vás tři prémiové články

Francie je evropskou bránou pro ruský uran. Od začátku války výrazně zvýšila dovoz

30.03.2024 09:11  Francouzský prezident Emmanuel Macron v posledních týdnech zaujal k válce na Ukrajině jestřábí postoj a snaží se v Rusku vzbudit přesvědčení, že je Evropa ochotná zajít v podpoře Kyjeva dál. Unijní země přitom s Moskvou nadále čile spolupracuje v oblasti jaderného průmyslu, který uniká západním sankcím. Francie ve velkém nakupuje ruský obohacený uran a je podezřelá z toho, že ho distribuuje dále po Evropě. Pod taktovkou Rosatomu se také podílí na stavbě jaderné elektrárny v Maďarsku.

Microsoft a OpenAI chystají superpočítač a datové centrum za sto miliard dolarů

30.03.2024 09:11  Společnosti Microsoft a OpenAI, která stojí za chatovacím systémem ChatGPT, pracují na projektu datového centra, které by mohlo stát až 100 miliard dolarů. Součástí centra bude superpočítač nazvaný Stargate s miliony specializovaných čipů na podporu nástrojů umělé inteligence od Open AI. Centrum by mělo začít fungovat v roce 2028, uvedl server The Information s odkazem na zdroje z vedení obou společností.

Vítkova CPI Property Group i díky východní Evropě zvýšila provozní zisk i příjmy

29.03.2024 17:00  Realitní společnost CPI Property Group loni zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk o 28,1 procenta na 778 milionů eur . Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek, to oznámila v tiskové zprávě. Hospodaření ale celkově skončilo ve ztrátě.

Musíme věřit, že se investice do elektromobilů vyplatí, říká ředitelka Shellu Sydney Kimballová

29.03.2024 17:00  Britsko-nizozemský ropný kolos musí po desetiletích „klidu“ řešit skutečný rébus. Čím dál více motoristů už nenapájí své vozy benzinem či naftou, ale elektřinou. Do byznysu s nabíjením se Shell pouští naplno, zatím na něm ale neumí vydělávat. Zisky, které spolehlivě vytváří na fosilních palivech, proto „pálí“ na investicích například do dobíjecích stanic. „V dlouhodobém horizontu bude počet elektromobilů růst. I když se mi dnes investice do dobíjecích stanic nevyplácejí, rok co rok se bude jejich návratnost zvyšovat a nakonec se stanou ziskovými,“ říká Sydney Kimballová, jež v Shellu působí na vedoucích pozicích téměř 39 let. V současnosti zodpovídá za byznys čerpacích stanic v Evropě a Africe, dříve měla na starosti Severní Ameriku.

Při náletech v Sýrii zemřelo 42 lidí včetně členů Hizballáhu. Útok se připisuje Izraeli

29.03.2024 17:00  Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie v pátek brzy ráno zahynulo nejméně 42 lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva . Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. Syrská vláda připsala útok Izraeli, který na území Sýrie dlouhodobě ostřeluje cíle spojené s Hizballáhem. Izrael útok nekomentoval.

Jednání o příměří v Gaze budou pokračovat, Netanjahu schválil další kolo diskuzí

29.03.2024 17:00  Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dal zelenou novému kolu jednání s palestinským hnutím Hamás o příměří. Oznámil to dnes premiérův úřad. Netanjahu se předtím setkal s šéfy izraelských tajných služeb. Izraelská delegace tak může znovu odjet do Kataru či Káhiry k rozhovorům, které byly přerušeny před několika dny, informoval deník Haarec.

Podcastový seriál o energetice #1: Předčasný konec uhlí znamená problém hlavně pro teplárny

29.03.2024 11:01  Poslechněte si první „uhelnou“ epizodu našeho nového energetického seriálu s redaktorem e15 Ondřejem Součkem. Společně prozkoumáme aktuální situaci v energetice včetně výroby elektřiny z uhlí a přechodu k nízkoemisním zdrojům. Zjistíte, proč největší hráči v odvětví plánují uzavřít uhelné elektrárny dříve, než očekávala státní energetická koncepce, a co s tím může stát v čele s MPO dělat. Nevynecháme ani debatu o tom, jaký bude mít konec uhlí vliv na ceny energií a roli uhlobaronů v nadcházející transformaci.

Komárkova CPI Property Group i díky východní Evropě zvýšila provozní zisk i příjmy

29.03.2024 11:01  Realitní společnost CPI Property Group loni zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk o 28,1 procenta na 778 milionů eur . Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek, to oznámila v tiskové zprávě. Hospodaření ale celkově skončilo ve ztrátě.

Dvorecký most nabírá zpoždění. Situaci komplikuje oprava Barrandovského mostu

29.03.2024 06:00  Stavba nového Dvoreckého mostu v Praze, který po dokončení propojí vltavské břehy mezi Podolím a Smíchovem, nabírá zpoždění. Stavbaři narážejí nejen na nečekané problémy s nestabilním podložím, ale i na dopravní komplikace spojené se souběžnou opravou Barrandovského mostu. Nový most se stane klíčovou stavbou nejen pro pěší a cyklisty, kterým v této části Prahy chybí přejezd, ale i pro chystaný tramvajový okruh.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.