Sport - Domov

Výhra nad rivalem zajistila dvacátý titul. Inter křepčí po výhře nad AC Milán

23.04.2024 05:00 Obzvlášť příhodná kulisa pro velkou oslavu se naskytla fotbalistům Interu Milán. Zisk jubilejního dvacátého titulu v italské lize jim zajistila výhra 2:1 nad městským rivalem AC. Pět kol před koncem soutěže mají v čele nedostižný náskok 17 bodů právě před svým dnešním soupeřem.

Haaland. Mbappé. A proč ne ten třetí? Do Hvězdných válek se valí další eso

23.04.2024 05:00 Vypadalo to, že sotva skončí dlouhá éra nedostižných úžasňáků, odstartuje nová, v typově hodně podobném složení. Ikony Messiho a Ronalda měla vystřídat jména Haaland a Mbappé.

Jágr: Kdybychom baráž neuhráli, hokej by na Kladně pravděpodobně skončil

23.04.2024 05:00 V půlce rozhovoru mu zacinkal v kapse mobil. „To mi zvoní budík, kdybych náhodou zaspal. Občas si jdu lehnout ve třetí třetině,“ zavtipkoval Jaromír Jágr, když v úterý pozdě večer jako poslední kladenský hráč opouštěl brněnskou halu, kde Rytíři uhájili v baráži se Vsetínem extraligovou příslušnosti i pro příští sezonu.

PONEDĚLNÍK: Na centimetrech záleží, ale nemělo by! Zimův kiks nerozhodne

22.04.2024 22:50 Držení míče: 79 % ku 21 %. Rohy: 15 - 0. Střely celkem: 26 - 2. Střely na branku: 8 - 2. Slavia - Sigma: 2:2. I proto je fotbal nejlepší hrou na světě. Grilovat sešívané za špatný výkon, nebo snad hystericky řešit pozici trenéra Jindřicha Trpišovského, není na místě, stejně jako konstatovat, že po druhém klopýtnutí v řadě je titul v trapu. A už vůbec ne kvůli jedné velké chybě stopera Davida Zimy. Kdepak, není! Jakkoli čtyřbodový náskok hýčká Sparta a v nadstavbové části derby odehraje doma, což je bez pochyby značná výhoda.

Nečekaný zvrat. O účast na MS zabojuje také Vrána: Chci ukázat, že na to mám

22.04.2024 22:50 Před necelými třemi měsíci o něm generální manažer Petr Nedvěd řekl, že není hráčem pro reprezentaci. Teď je ale všechno jinak. Jakub Vrána se zapojí do přípravy národního týmu a popere se o účast na domácím mistrovstvím světa. „Jsem rád, že mi trenérský štáb dal šanci,“ prohlásil osmadvacetiletý hokejista.

Konec impozantní série. Basketbalistky USK v lize padly po 11 letech. Radují...

22.04.2024 22:50 Basketbalistky ZVVZ USK Praha prohrály ve druhém ligovém finále na palubovce Žabin Brno 69:71 a v nejvyšší domácí soutěži utrpěly první porážku od roku 2013. Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové, které útočí na 18. titul a čtrnáctý za sebou, zaváhaly po rekordní sérii 301 vítězství. Stav série je 1:1, další duel se bude hrát v pátek v Praze.

Vsetín - Kladno 3:4. Rytíři dvakrát otočili skóre a zůstávají v extralize

22.04.2024 22:50 Hokejisté Kladna budou patřit i v následující sezoně mezi extraligovou elitu. V baráži se Vsetínem využili hned první mečbol a v divokém utkání zvítězili 4:3. Celou sérii ovládli bez jediné prohry. Hrdinou Rytířů se stal Matyáš Filip, který dal rozhodující gól v oslabení, třemi asistencemi zazářil také obránce Ondřej Slováček.

Za odměnu na karaoke! Jako vyhrát celou ligu, slavilo se v Žabinách

22.04.2024 22:50 Hráčky na palubovce měly na tvářích slzy dojetí, fanoušci nevěřící výrazy plné šoku a euforie. Hala basketbalistek Žabin propukla v nelíčený jásot, když domácí tým ve druhém zápase ligového finále porazil USK Praha 71:69, navíc po strhujícím obratu v závěrečné čtvrtině. „Tohle se stane jednou za život,“ vyhrkla v euforii opora brněnského celku Petra Záplatová.

Vondroušová cenu Laureus nezískala, hlavní trofeje mají Djokovič a Bonmatíová

22.04.2024 22:50 Wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová cenu Laureus nezískala, za comeback roku byla oceněna gymnastka Simone Bilesová. Hlavní ceny při vyhlášení „sportovních Oscarů“ v Madridu dostali tenista Novak Djokovič a fotbalistka Aitana Bonmatíová.

Ostrava vede nad Opavou, rozhodl vyloučený hráč. Nymburk slavil i potřetí

22.04.2024 22:50 Ostravští basketbalisté podruhé za sebou ve čtvrtfinále ligového play off zaskočili obhájce titulu Opavu a po domácí výhře 77:70 vedou v sérii 2:1. Roli favorita naopak potvrzuje Nymburk. Osmnáctinásobný šampion zvítězil na palubovce Olomoucka vysoko 100:72 a jedna výhra ho dělí od postupu.

GLOSA: Nesmyslné zasahování do finále. Zadina se ale měl kousnout do jazyku

22.04.2024 23:20 To tady ještě nebylo! Zákon na chování útočících hráčů v brankovišti soupeře. Není divu, že v pardubickém hokejovém týmu panuje panika. Po změně pravidel na základě intervence komise rozhodčích se totiž musely oba týmy přizpůsobit novým podmínkám. To, vyvolalo kritiku a hlas pardubického klubu tlumočil na veřejnosti po čtvrtém finálovém střetnutí trenér Marek Zadina. Otázkou je, jestli si všichni neměli jen ponadávat za zavřenými dveřmi…

Baráž Rytíři umí. Vsetín zdolali i počtvrté, extraligu pro Kladno zase udrželi

22.04.2024 23:20 Hokejové Kladno zvládlo i čtvrtý zápas barážové série se Vsetínem, byť se dostalo do zatím nejsložitější situace. Muselo otáčet stav, což se mu zásluhou gólů Martina Procházky a Matyáše Filipa povedlo. Po výhře 4:3 vyhrálo sérii 4:0 a potřetí v řadě se mu baráž povedla. „Je to radost, ale hlavně úleva. Neměli jsme co vyhrát, mohli jsme jen ztratit,“ řekl trenér Kladna Otakar Vejvoda.

Zápis do historie. Žabiny ve finále skolily USK. Pražanky padly po 301 zápasech

22.04.2024 23:20 Vypadalo to už snad téměř nemožně, že by někdo v nejvyšší soutěži mohl zdolat USK Praha. Suverénky českého basketbalu neprohrály jedenáct let, z výhry se radovaly v těžko uvěřitelných 301 zápasech v řadě. Jenže každá série jednou končí a tuhle utnuly Žabiny Brno. Jihomoravské družstvo mělo ve druhém finále už i patnáctibodové manko, po famózním závěru však doma zvítězilo 71:69 a vyrovnalo sérii na 1:1 na zápasy.

Vsetínští fandové poděkování Rytířů nepochopili. Je to škoda, litoval Smoleňák

22.04.2024 23:20 Kladenští hokejisté chtěli po posledním zápase baráže vyjádřit respekt výborným vsetínským fanouškům v ochozech brněnského stadionu, ale s tím moc nepochodili. I tak jim kapitán Radek Smoleňák poděkoval. „Že na mě řvali, že jsem Č…. beru automaticky, ale klobouk dolů před nimi. Já se na ně těšil, nikdy jsem to nezažil a vyrůstal jsem v éře, kdy byl Vsetín mistrem. Každopádně na to budu vzpomínat a jen je škoda, že to nepochopili, my to mysleli upřímně. I díky nim byla série jaká byla,“ říkal kladenský kapitán.

Machala po konci baráže: Zasáhla nás viróza, ale tentokrát jsme byli lepší

22.04.2024 23:20 Až ve čtvrtém barážovém duelu proti Kladnu se nejlepší střelec hokejového Vsetína z play-off Chance ligy dočkal první branky v sérii. Ani gólový příspěvek Ondřeje Machaly, k němuž přidal i asistenci, ovšem Valachům nestačil k tomu, aby aspoň zdramatizovali sérii se středočeským sokem. Vsetín ve čtvrté partii v azylu v Brně podlehl po bitvě plné zvratů Kladnu 3:4, celou sérii prohrál 0:4 na zápasy a i v příští sezoně bude hrát jen druhou nejvyšší soutěž.

České derby v Madridu nebude. Plíšková se odhlásila. Hrát nebude ani Bouzková

22.04.2024 18:10 Karolína Plíšková a Marie Bouzková se nepředstaví na tenisovém turnaji v Madridu. Z antukového klání se české hráčky na poslední chvíli odhlásily ze zdravotních důvodů. 

Zklamání, ale i podpora. Svému týmu věřím, hlásí Tvrdík po dalším nezdaru Slavie

22.04.2024 18:10 Zklamání, ale také podporu svémuu týmu vyjádřil předseda představenstva fotbalové Slavie po druhé ligové ztrátě v řadě. Na sociální síti X nastínil i ekonomickou situaci a víru, že se ve slávistech znovu probudí mentalita vítězů. 

Pomoc pro rodinu Aleny Krejčíkové: Jezdci rallye a přátelé založili sbírku

22.04.2024 18:10 Nehoda na Rallye Šumava, kdy na následky vážných zranění zemřela navigátorka Alena Krejčíková z Janovic nad Úhlavou, zasáhla jezdce i kamarády. Rozhodli se tak rodině pomoci a založili sbírku na platformě znesnaze21.cz. Patronem sbírky je rallye jezdec Vojtěch Štajf.

Trenér Rada se dočkal snížení trestu. Za cikána nesmí na lavičku tři měsíce

22.04.2024 18:10 Nikoliv osm měsíců, ale tři si nakonec od trénování nuceně odpočine kouč pražské Dukly Petr Rada. Zkušený trenér pyká za výrok "zoufalče cikánskej" adresovaný trenérovi brněnské Zbrojovky v utkání 17. kola druhé ligy. 

Další tragická rallye. Vůz vjel diváků, sedm lidí zemřelo. Mezi oběťmi je i dítě

22.04.2024 13:50 Tragické následky přinesl motoristický sport o uplynulém víkendu nejen v České republice. K vážné havárii došlo také při závodě na Srí Lance, kde jeden z vozů vjel do diváků. Následkem havárie zemřelo sedm lidí a dalších jednadvacet bylo zraněno.

Nejsou dostupné aktuálně žádné články.

Nejsou dostupné aktuálně žádné články.

Nejsou dostupné aktuálně žádné články.

Brusel zahájil další řízení s TikTokem. Část nové aplikace prý ohrožuje...

22.04.2024 23:20  Evropská komise zahájila další řízení s čínskou sociální sítí pro sdílení krátkých videí TikTok, a to v souvislosti se spuštěním její nové aplikace TikTok Lite ve Francii a Španělsku. Pohrozila zastavením jednoho z klíčových prvků této aplikace kvůli obavám z jeho negativních dopadů na duševní zdraví uživatelů. 

Feri víc než sebe hájil svého virtuálního avatara. U soudu prohrály i stereotypy

22.04.2024 23:20  Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za dvě znásilnění a jeden pokus o něj. Paradoxně tím udělal pro osvětu tématu sexualizovaného násilí víc, než když v roli politika podpořil hnutí MeToo. Tvář influencera a někdejšího politika TOP 09 přilákala k jeho případu obří pozornost a společnost měla prostřednictvím médií unikátní příležitost pod drobnohledem sledovat, jak se justice dokáže vypořádat se stereotypy o znásilněných, jimiž se Feri bránil.

Čínské automobilky chtějí vládnout Evropě, prodávat se ale daří jen jedné....

22.04.2024 18:10  Čínské automobilky si chtějí ukrojit výraznou část evropského trhu. Hned několik jich v posledních letech vstoupilo na trh, který chce během několika let pomocí regulací omezit prodeje vozů se spalovacími motory. Své ambiciozní cíle navíc Číňané na starém kontinentě potvrzují i tím, že zde řada z nich plánuje i vlastní výrobu, díky které překonají dosavadní celní problémy a budou moc nabídnout ještě nižší ceny. Zatím ale čínské značky narážejí na jeden velký problém. Přestože EU deklaruje, že do roku 2035 skončí s vozy produkující za jízdy emise oxidu uhličitého, Evropané nyní o osobní vozy nejeví velký zájem.

Bývalý Zemanův kancléř Mynář čelí obžalobě z dotačního podvodu

22.04.2024 18:10  Státní zástupce podal obžalobu na bývalého hradního kancléře Vratislava Mynáře, a to kvůli dotaci na přestavbu penzionu v Osvětimanech. Mynáře žalobce obžaloval z dotačního podvodu a z poškozování finančních zájmů Evropské unie. Dotaci 5,99 milionu korun získala Mynářova společnost Clever Management před 13 lety, později úřady konstatovaly, že o peníze žádala neoprávněně. Dotaci firma loni v dubnu vrátila.

Dominik Feri půjde na tři roky do vězení, soud pravomocně potvrdil trest

22.04.2024 18:10  Bývalý poslanec TOP 09 Dominik Feri půjde za znásilnění dvou dívek a pokus o znásilnění další na tři roky do vězení. Trest mu dnes potvrdil odvolací soud. Rozhodnutí je pravomocné. Sedmadvacetiletý Feri, který kvůli trestnímu řízení rezignoval na poslanecký mandát a opustil politiku, se dovolá k Nejvyššímu soudu. 

Evropské výdaje na obranu strmě rostou. Němečtí zbrojaři nabírají personál...

22.04.2024 18:10  Globální vojenské výdaje podle Stockholmského mezinárodního ústavu pro výzkum míru loni vzrostly o 6,8 procenta na 2,4 bilionu dolarů. Žebříčku nejvíce utrácejících zemí stále vévodí Spojené státy následované Čínou a Ruskem. Pod vlivem války na Ukrajině však do zbrojení masivně investuje i Evropa. Některé země na kontinentu se přitom snaží nejen nakupovat, ale i rozvíjet vlastní obranný průmysl. Například v Německu zbrojaři využívají potíží automobilového průmyslu a získávají tak kvalifikované pracovníky.  

Herní obr Embracer se dělí. České Kingdom Come skončí v jedné firmě s Pánem...

22.04.2024 18:10  Jméno Embracer Group jste v posledních letech mohli vidět jako účastníka řady akvizicí herních studií. Strategie nabalování stále většího množství vývojářských týmu se ale očividně nevyplatila. Embracer nedávno prošel restrukturalizací, což vyústilo ve velké propouštění, nyní přicházejí další kroky. Embracer se rozděluje na trojici samostatných, na burze obchodovaných subjektů.  Článek vyšel na Doupě.cz.

Změlíkův poslední trojboj. Olympionik medaile neprodá, soudce má zazvonit na...

22.04.2024 18:10  Někdejší desetibojař a byznysmen Robert Změlík se chystá na další, tentokrát ryze osobní souboj. Konkrétně o svoje olympijské medaile, které mu soud v rámci oddlužení nařídil předat insolvenční správkyni a prodat v dražbě. Trio zářivých důkazů o Změlíkově sportovní legendě devadesátých let může přitom čekat ještě poměrně zajímavý osud. Olympionik totiž tvrdí, že své slavné zlato z Barcelony a dvojici dalších ocenění z Paříže a Janova už nevlastní, a nemůže je tím pádem ani prodat. Změlíkova insolvenční správkyně přesto zatím stále počítá s tím, že medaile nabídne domácím i zahraničním kupcům a výnosem z prodeje umázne část dluhů ze Změlíkova podnikání. Boj bude podle znalců nelehký a Změlík bude muset oprášit svou pověstnou houževnatost z éry profesionálního sportu. A dokonce nejen on. 

Pražská burza posílila, nahoru ji táhly hlavně akcie Erste Bank

22.04.2024 18:10  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Protestujeme! Za lepší podmínky přišlo manifestovat 19 kurýrů z několika tisíc

22.04.2024 18:10  Kurýrů rozvážejících hotové jídlo z restaurací či trvanlivé potraviny ze skladů jsou v Česku tisíce. Přesto na pondělní protest, který měl ambici zatlačit na mateřské společnosti a vynutit si lepší pracovní podmínky, přišlo přesně 19 z nich. Protest nevzbudil valný zájem ani na sociálních sítích.

Nejsou dostupné aktuálně žádné články.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.