Ekonomika - Akcie

Bezdětným vyšší odvody na důchod, rodiče zvýhodnit, navrhují lidovci. Bude o...

25.04.2024 17:40  Výchova jednoho dítěte do jeho dospělosti stojí podle lidovců miliony korun a lidé, kteří potomky nemají, tak výrazně ušetří. KDU-ČSL proto navrhne koaličním stranám, aby bezdětní platili vyšší sociální pojistné, tedy odvody do důchodového systému. Naopak rodiče chce strana, které dlouhodobě klesají preference, zvýhodnit. Záměr představila na konferenci s názvem Prosperita českých rodin aneb jak naplnit rodinné peněženky.    

Blízký východ je tikající jadernou bombou. Írán ovládl nukleární know-how

25.04.2024 17:40  Napětí na Blízkém východě a konfrontace Izraele s Íránem opět nastolily otázku, jak blízko má Teherán k výrobě jaderných zbraní. Odborníci míní, že od roku 2018, kdy americký exprezident Donald Trump vypověděl dohodu o íránském jaderném programu, technologicky ušla země velký kus cesty. Z posledních výroků jejích představitelů je navíc zřejmé, že nejsou v otázce vývoje nukleárních zbraní zcela jednotní. Panují tak obavy, že by aktuální okolnosti mohly dát průchod názorům atomových jestřábů.

Elektřina i plyn v EU loni zlevnily. Pro Česko to ale platilo jen částečně

25.04.2024 17:40  Ceny elektřiny a zemního plynu se v loňském druhém pololetí v Evropské unii meziročně snížily. Pro Česko a další unijní země ale tento scénář neplatí. Účty za elektřinu v České republice byly v místní měně vyšší o 83 procent, uvedl unijní statistický úřad Eurostat. Ceny energií se začaly citelněji zvyšovat už před ruskou invazí na Ukrajinu, po které v létě 2022 přechodně zaznamenaly skokový růst.

Křetínského energetické impérium vykázalo za loňský rok rekordní provozní zisk

25.04.2024 17:40  Energetická část skupiny EP Corporate Group loni vykázala rekordní provozní zisk EBITDA. Ten navzdory všeobecnému poklesu cen energií činí 7,3 miliardy eur. To je nejvyšší zisk, který kdy měla některá česká společnost, řekl mluvčí holdingu Daniel Častvaj. Energetickou divizi EP Corporate Group tvoří zejména skupiny EPH a loni založená EP Energy Transition. 

Uchazeče o práce zajímá well-being i udržitelné cíle firmy

25.04.2024 17:40  Andrew Krenek se v oboru lidských zdrojů pohybuje desítky let. Zkušenosti sbíral ve Spojených státech a v mnoha nadnárodních společnostech v ČR, zažil proměnu oboru od devadesátých let, řídil regionální HR ve společnosti L’Oreal a od roku 2020 je HR ředitelem společnosti Canon pro region Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko. Prozradil nám, jak efektivně prosazovat rovné příležitosti, či na co kladou důraz uchazeči při hledání práce.

České dráhy se zbavily veškerých ztrát z minulosti. Rekordní zisk slaví i...

25.04.2024 13:20  Největší hráči tuzemské železnice sílí. Rekordní výsledky ohlásily jak České dráhy, tak jejich největší soukromý konkurent RegioJet podnikatele Radima Jančury. České dráhy loni dosáhly historicky nejvyššího zisku. Pomohly si odprodejem části majetku, po třech letech ztrát nicméně spoluvytvořil zisk i segment osobní dopravy. Drahám se podařilo přilákat o sedm milionů více cestujících, celkem jich svezly přes 164 milionů.

Ministryně pro vědu a výzkum Langšádlová z TOP 09 podala demisi. Ztratila...

25.04.2024 13:20  Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová se rozhodla podat demisi. TOP 09 to dnes oznámila v tiskové zprávě. Podrobnosti sdělí Langšádlová společně s předsedkyní strany Markétou Pekarovou Adamovou a prvním místopředsedou TOP 09 Vlastimilem Válkem na briefingu, který se uskuteční ve 13:30 v Poslanecké sněmovně.

Mrazy přijdou ovocnáře na miliardu korun, ministerstvo jim pošle injekci

25.04.2024 13:20  Škoda na úrodě ovoce kvůli mrazům přesáhne podle odhadů ovocnářů miliardu korun. Poškozena je většina ovocných stromů v Čechách, mrazy zlikvidovaly téměř 100 procent úrody. Škody na Moravě jsou asi 50 procent, vlivem počasí se tam situace může zhoršit. Ministerstvo zemědělství spustí program s pomocí 70 až 100 milionů korun pro pěstitele ovoce, jeho výši upřesní. Novinářům to dnes v Daminěvsi na Mělnicku řekli ministr zemědělství Marek Výborný a předseda Ovocnářské unie Martin Ludvík.

Škoda Auto představila unikátní sportovní vůz pro hru Gran Turismo 7

25.04.2024 13:20  Škoda Auto ve světové premiéře představila studii sportovního čistě elektrického jednomístného vozu. Škoda Vision Gran Turismo ale vznikla jen pro počítačovou hru Gran Turismo 7. Bude se tak s ní možné setkat pouze na herních konzolích PlayStation. 

Nečekaný brněnský obchod. Majitel Komety Zábranský koupil fotbalovou Zbrojovku

25.04.2024 13:20  Novým majitelem fotbalové Zbrojovky Brno se stal Libor Zábranský, který vlastní i hokejovou Kometu. Bývalý hokejový reprezentant přebírá v druholigovém celku osmdesátiprocentní podíl, uzavření transakce dolaďují právníci. Oba kluby to oznámily v tiskové zprávě.

Zlatou éru střídají těžké časy. Investoři do startupů mají problém sehnat...

25.04.2024 15:20  Fondy rizikového kapitálu zaměřené na investice do startupů v posledních letech v Česku i ve světě rostly jako houby po dešti. Po období nadšení ale přichází návrat do reality. Už nyní některé z nich couvají ze svých plánů, protože na plánované investice nejsou s to sehnat dost kapitálu. A trh vykazuje i další rizikové momenty, které brzdí chuť investorů vkládat peníze do ne zrovna jistého oboru.

Stát podporuje startupy jako nikdy dřív. Vláda o tom ale nemluví. A možná to...

25.04.2024 15:20  Z častých stesků by se mohlo zdát, že stát sice rád mluví o modernizaci ekonomiky, ale nic moc pro ni nedělá. Realita je přitom nadějnější, alespoň pokud jde o startupy. V posledních letech se rozeběhlo hned několik projektů, které by mohly podpořit jejich rozvoj. Nejviditelnější je několikamiliardová finanční injekce, kterou stát mezi mladé inovativní firmy rozdělí. O těchto projektech ale jako by vláda snad ani nevěděla – alespoň o nich téměř nemluví. Pomoc startupům se objevila mezi právě zveřejněnými prioritami Pirátů pro zbývající měsíce volebního období. Chtěli by dotáhnout zákon o zaměstnaneckých akciích nebo zjednodušit příchod kvalifikovaných lidí ze zahraničí. Počátky státních pokusů o péči o startupy jsou ale překvapivě mnohem starší.

Mrazy přijdou ovocnáře na miliardu korun, ministerstvo jim pošle injekci

25.04.2024 15:20  Škoda na úrodě ovoce kvůli mrazům přesáhne podle odhadů ovocnářů miliardu korun. Poškozena je většina ovocných stromů v Čechách, mrazy zlikvidovaly téměř 100 procent úrody. Škody na Moravě jsou asi 50 procent, vlivem počasí se tam situace může zhoršit. Ministerstvo zemědělství spustí program s pomocí 70 až 100 milionů korun pro pěstitele ovoce, jeho výši upřesní. Novinářům to dnes v Daminěvsi na Mělnicku řekli ministr zemědělství Marek Výborný a předseda Ovocnářské unie Martin Ludvík.

Nečekaný brněnský obchod. Majitel Komety Zábranský koupil fotbalovou Zbrojovku

25.04.2024 15:20  Novým majitelem fotbalové Zbrojovky Brno se stal Libor Zábranský, který vlastní i hokejovou Kometu. Bývalý hokejový reprezentant přebírá v druholigovém celku osmdesátiprocentní podíl, uzavření transakce dolaďují právníci. Oba kluby to oznámily v tiskové zprávě.

Škoda Auto představila unikátní sportovní vůz pro hru Gran Turismo 7

25.04.2024 15:20  Škoda Auto ve světové premiéře představila studii sportovního čistě elektrického jednomístného vozu. Škoda Vision Gran Turismo ale vznikla jen pro počítačovou hru Gran Turismo 7. Bude se tak s ní možné setkat pouze na herních konzolích PlayStation. 

Uchazeče o práce zajímá well-being i udržitelné cíle firmy

25.04.2024 15:20  Andrew Krenek se v oboru lidských zdrojů pohybuje desítky let. Zkušenosti sbíral ve Spojených státech a v mnoha nadnárodních společnostech v ČR, zažil proměnu oboru od devadesátých let, řídil regionální HR ve společnosti L’Oreal a od roku 2020 je HR ředitelem společnosti Canon pro region Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko. Prozradil nám, jak efektivně prosazovat rovné příležitosti, či na co kladou důraz uchazeči při hledání práce.

Elektřina i plyn v EU loni zlevnily. Pro Česko to ale platilo jen částečně

25.04.2024 15:20  Ceny elektřiny a zemního plynu se v loňském druhém pololetí v Evropské unii meziročně snížily. Pro Česko a další unijní země ale tento scénář neplatí. Účty za elektřinu v České republice byly v místní měně vyšší o 83 procent, uvedl unijní statistický úřad Eurostat. Ceny energií se začaly citelněji zvyšovat už před ruskou invazí na Ukrajinu, po které v létě 2022 přechodně zaznamenaly skokový růst.

Ministryně pro vědu a výzkum Langšádlová z TOP 09 podala demisi. Ztratila...

25.04.2024 15:20  Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová se rozhodla podat demisi, oznámila TOP 09 v tiskové zprávě. Langšádlová dávala více úsilí do obsahové části práce než prezentaci navenek, i to je ale práce ministra, vysvětlila důvody k rezignaci předsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová.

Křetínského energetické impérium vykázalo za loňský rok rekordní provozní zisk

25.04.2024 15:20  Energetická část skupiny EP Corporate Group loni vykázala rekordní provozní zisk EBITDA. Ten navzdory všeobecnému poklesu cen energií činí 7,3 miliardy eur. To je nejvyšší zisk, který kdy měla některá česká společnost, řekl mluvčí holdingu Daniel Častvaj. Energetickou divizi EP Corporate Group tvoří zejména skupiny EPH a loni založená EP Energy Transition. 

České dráhy se zbavily veškerých ztrát z minulosti. Rekordní zisk slaví i...

25.04.2024 10:11  Největší hráči tuzemské železnice sílí. Rekordní výsledky ohlásily jak České dráhy, tak jejich největší soukromý konkurent RegioJet podnikatele Radima Jančury. České dráhy loni dosáhly historicky nejvyššího zisku. Pomohly si odprodejem části majetku, po třech letech ztrát nicméně spoluvytvořil zisk i segment osobní dopravy. Drahám se podařilo přilákat o sedm milionů více cestujících, celkem jich svezly přes 164 milionů.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.