Reakci Francie na nepokoje v Nové Kaledonii pozorně sleduje Čína. Mocnosti se přetahují o vliv v reg

18.05.2024 00:00 Ambice prezidenta Emmanuela Macrona na posílení vlivu Francie v Tichomoří by při příliš tvrdé reakci na nepokoje v Nové Kaledonii mohly vzít za své. S odkazem na představitele a analytiky ze států v regionu to uvedla agentura Reuters. Ostrovní státy v Tichém oceánu jsou kvůli své strategické poloze dlouhodobě v centru zájmu světových mocností, v posledních letech především Číny. Ta se pomocí příslibů investic a rozšíření bezpečnostní spolupráce snaží rozšířit svůj vliv a tím z oblasti vytlačit Západ.

Časovanou botu za streetwork letos získala Markéta Řezníčková ze Sananimu

18.05.2024 00:00 Terénní sociální pracovníci, kteří pomáhají lidem s bydlením, závislostmi nebo ohroženým dětem, převzali cenu České asociace streetwork. Tentokrát ji získaly osobnosti s mnohaletými zkušenostmi a týmy s inovativními projekty. Odborná porota zvolila Osobností roku Markétu Řezníčkovou z terénních programů organizace Sananim. Týmem roku se pak stali pracovníci projektu Centrum bydlení Liberec.

Muž, který napadl manžela Nancy Pelosiové kladivem, dostal od soudu trest 30 let vězení

18.05.2024 00:00 Soud v Kalifornii v pátek vyměřil trest třicet let odnětí svobody muži, který v roce 2022 vtrhl do domu tehdejší předsedkyně americké Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiové a zaútočil na jejího manžela Paula kladivem.

Brno zrušilo setkání velvyslanců a univerzity. Školy se nechtěly prezentovat některým státům

18.05.2024 00:00 Brno odřeklo chystané setkání diplomatů, které se mělo uskutečnit v pátek. Hlavním bodem programu mělo být setkání velvyslanců z celého světa a zástupců brněnských univerzit. Ty však začaly odříkat účast kvůli tomu, že byli pozváni i zástupci některých zemí, s nimiž spolupracovat nechtějí, jako je Severní Korea nebo Írán. Podle magistrátu i ministerstva zahraničí však bylo vše v pořádku a tak, jak to má v diplomacii být.

Rusko-čínské vztahy dosáhly nejvyšší úrovně v historii, prohlásil Putin v Pekingu

18.05.2024 00:00 Rusko a Čína posilují strategické partnerství. Jejich představitelé Vladimir Putin a Si Ťin-pching odsoudili chování Spojených států amerických a slíbili si nadále prohlubovat obranné a vojenské vztahy. Peking se pro Moskvu, která čelí sankcím kvůli agresi na Ukrajině, stal klíčovým spojencem. Moskva pro Peking zase zdrojem levných surovin.

Ve Strašnicích obnovili památník věnovaný mučeným i popraveným skautům

18.05.2024 00:00 V areálu strašnického krematoria v Praze skauti slavnostně odhalili obnovený památník věnovaný 749 československým skautům, kteří padli, byli umučeni nebo popraveni během dvou světových válek a komunistického režimu. Národní skautský památník byl umístěn před obřadní budovou krematoria od roku 2003 do března 2017, kdy byl kvůli úpravám prostoru odstraněn. Nyní je pietní místo umístěno za hlavním vstupem do areálu strašnického krematoria.

Ministři chtějí více peněz pro své resorty. Stanjura však s výraznějšími přesuny nesouhlasí

18.05.2024 00:00 Členové vlády navrhují zvýšit celkové výdaje ministerstev až o 40 miliard korun. Podle zjištění ČT více peněz požadují ministři pro oblast školství, sociální dávky nebo na investice do méně rozvinutých regionů. O více peněz pro své resorty usilují hlavně ministři z hnutí STAN a Pirátské strany. S žádnými výraznějšími přesuny ve státní kase ovšem nesouhlasí ministr financí Zbyněk Stanjura .

Izraelská armáda nalezla v Pásmu Gazy těla tří rukojmí, včetně Shani Loukové

18.05.2024 00:00 Izraelské armádě se při noční operaci podařilo najít těla tří rukojmí unesených palestinskými ozbrojenci z hudebního festivalu v Izraeli, jenž proběhl 7. října loňského roku. Je mezi nimi také izraelsko-německá žena Shani Louková, informovala armáda. Na videu, které obletělo svět bezprostředně po teroristickém útoku a na němž byla Louková naložená na korbě pick-upu, ji tehdy rozeznala vlastní matka.

Aplikaci Portál občana má měsíc od spuštění v telefonu více než 145 tisíc lidí. Nově by se přes ni m

17.05.2024 18:10 Mobilní aplikaci Portál občana si od spuštění stáhlo téměř 150 tisíc lidí. Informaci České televizi poskytla Digitální a informační agentura . Od druhé poloviny června by měla aplikace umožňovat i vstup do systému DROZD, který slouží k registraci Čechů při zahraničních cestách.

Nejpřísnější migrační pravidla v EU. Co všechno chystá nová nizozemská vláda

17.05.2024 18:10 Čtyři politické subjekty včetně Strany pro svobodu vítěze voleb – pravicového populisty Geerta Wilderse – se v Nizozemsku dohodly na vytvoření nové vlády. Wilders se premiérem nestane, už ale avizoval „nejpřísnější azylovou politiku všech dob“ a slíbil, že „Nizozemci jsou opět na prvním místě“. Podle některých médií čeká Brusel a Evropskou unii šok, vládní plány však odhalují i kompromisy mezi koaličními stranami. Wilders však jako lídr největšího bloku v parlamentu bude činit klíčová rozhodnutí, píše Bloomberg.

Slovenská policie vyšetřuje čtyřicítku případů šíření nenávisti na sociálních sítích, řekl ministr v

17.05.2024 18:10 Slovenská policie vyšetřuje zhruba čtyřicet případů šíření nenávisti na sociálních sítích a v této souvislosti zasahovala v pěti z nich, řekl v pátek televizi TA3 ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok. Žalobce mezitím podal návrh na vazební stíhání útočníka, který postřelil slovenského premiéra Roberta Fica . Soud oznámil, že obviněného vyslechne v sobotu.

Gašparovič: Všichni na Slovensku si uvědomili, že takto to dál nepůjde

17.05.2024 18:10 Slovensko v těchto dnech prožívá situaci, kterou v samostatné historii ještě nezažilo. Premiér Robert Fico je po středečním atentátu stále ve vážném stavu v nemocnici v Banské Bystrici a vládu místo něj převzal první vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák . Bývalý slovenský prezident Ivan Gašparovič v rozhovoru pro ČT řekl, že pokud nenastanou pooperační komplikace, mělo by to s Ficem dobře dopadnout. Názorově rozdělená země dle něj muže Ficova formátu potřebuje ve funkci premiéra více než kdy jindy.

Zemědělci rozhodnou, zda stejně jako odboráři zruší demonstraci v Praze

17.05.2024 18:10 Zemědělský svaz i Agrární komora budou v pátek odpoledne jednat o zrušení protestů plánovaných na 22. května, důvodem je vypjatá situace na Slovensku. Zemědělci přitom dříve tvrdili, že protesty rušit nebudou, a to ani přesto, že už se pro tento krok ve čtvrtek rozhodla Českomoravská konfederace odborových svazů . Zemědělský svaz ještě během pátku tvrdil, že přípravy protestů trvaly velmi dlouho a s jejich uskutečněním tak farmáři nadále počítají.

Po americkém provizorním molu se do Gazy dostaly první kamiony s pomocí

17.05.2024 13:30 Do Pásma Gazy se ráno dostaly první kamiony s humanitární pomocí přes provizorní molo, které tam ve čtvrtek dokončila americká armáda. V oblasti se v posledním týdnu dále zhoršila humanitární krize poté, co izraelská armáda minulý týden obsadila přechod Rafah na jihu Pásma, jímž se na toto palestinské území dostával největší objem pomoci.

Stát nabízí k prodeji zámek Štiřín, chce za něj více než tři miliardy

17.05.2024 13:30 Stát nabízí k prodeji areál zámku Štiřín nedaleko Prahy, minimální cena je 3,3 miliardy korun, oznámil v tiskové zprávě Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových , podle kterého je cena Štiřína dosud nejvyšší vyhlášenou minimální cenou prodávaného majetku za dobu fungování úřadu. Prodej se uskuteční formou elektronické aukce, která začne 11. září ve 12:00 a skončí o dva dny později rovněž v poledne.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.