Objevte svůj ráj. Padesátka nejúžasnějších pláží celého světa pro rok 2024

29.02.2024 03:20 Jsou tak krásné, že odtud ani nebudete chtít odjet. Vydavatel cestovních průvodců Lonely Planet uveřejnil seznam nejúžasnějších pláží světa pro rok 2024. Žebříček je to pozoruhodný. Neukazuje totiž jen překrásné pláže ke koupání a slunění, ale také k pokoukání.

Zůstala na benzince v prérii, adoptovali ji Siouxové. Věří mi, říká indiánka z Čech

28.02.2024 21:41 Když se gymnazistka Veronika Valterová vydala do Ameriky za indiány, sotva tušila, že se rodí celoživotní pouto. Dnes za nimi jezdí pravidelně, naučila se několik indiánských řečí a je součástí rodiny orlí štít, píše magazín Víkend DNES.

Ptačí chřipka je na Antarktidě. Masový úhyn tučňáků může způsobit katastrofu

28.02.2024 15:30 Vědci potvrdili první případy ptačí chřipky na pevninské Antarktidě. Virus H5N1 našli u dvou uhynulých ptáků nazývaných chaluhy poblíž argentinské vědecké výzkumné stanice Primavera. Mezi výzkumníky kvůli tomu narůstají obavy o kolonie tučňáků.

Víc než jen spořič obrazovky. Hrad Himedži ohromí krásou i obrannými prvky

28.02.2024 04:20 Když se řekne hrad, v našich končinách si obvykle představíme těžkopádné kamenné stavby s věží a palácem. Při návštěvě Japonska člověk zjistí, že se pod tímto pojmem může skrývat stavba úplně jiná – na pohled křehká a elegantní, dřevěná, která se dá složit jako Lego, avšak o nic méně majestátní.

VIDEO: Vědci v Amazonii objevili největšího hada světa

27.02.2024 12:02 Záběry zveřejněné nizozemským vědcem Freekem Vonkem ukazují objev největšího hada světa. Moderátor National Geographic se k němu potopil v amazonském deštném pralese. Zelená anakonda měří osm metrů na délku a váží asi dvě stě kilogramů. Její hlava je stejně velká jako lidská.

Když Češi znečišťují planetu víc než Číňané. Kdo opravdu nejvíc škodí Zemi?

27.02.2024 00:50 Které státy nejvíce znečišťují planetu? Ukázat na nějakou konkrétní zemi prstem není zase tak snadné, jak by se mohlo zdát. Je totiž velký rozdíl, zda budeme porovnávat celkovou bilanci jednotlivých zemí anebo jestli vyprodukované emise přepočítáme na počet obyvatel.

Je indonéská Gunung Padang nejstarší stavbou světa? Můžete být v klidu

26.02.2024 14:10 Senzace se nekoná, učebnice dějepisu zatím nepřepisujte. Zhruba tak lze popsat dosavadní výsledek bitvy, která se svádí o stanovení stáří hory Gunung Padang v Indonésii. Doklady o tom, že je nejstarší lidmi vytvořenou stavbou světa, jsou přinejmenším vratké a odborníci jejich spolehlivosti nevěří.

Na dálkových trasách v Česku se objeví přes 150 nových dřevěných útulen

26.02.2024 03:00 V Česku na turistických trasách vyrostou nové útulny, které budou poskytovat přístřeší a také místo pro nocování. Celkem by v České republice mělo vzniknout zhruba 150 nových útulen, první z nich se na vybraných místech objeví v letošním roce.

Zabijácký lesní muž je v Portlocku turistickou senzací. Nikdy neexistoval

25.02.2024 15:41 Do aljašského Portlocku váží cestu stovky turistů ročně. Mnohem více, než když toto malé městečko bylo ještě osídlené. Dnes se tu střídají filmové štáby i hvězdy sociálních sítí. Neláká je klid přírody nebo romantika opuštěného sídla. Prahnou po senzaci. Po divoké bestii, která tu údajně vraždila.

Na co zírá mašinfíra: Mezi pískovcovými skalami z Mladé Boleslavi do Mšena

25.02.2024 04:40 Hynek, náš dnešní mašinfíra, nás sveze po krásné a bohužel ohrožené středočeské lokálce. Motorový vůz Kolej-klubu se s námi bude proplétat údolími plnými pískovcových skal, z dálky na něj bude shlížet slavný hrad Bezděz. Vypravíme se se Mladé Boleslavi do Mšena.

OBRAZEM: Krásné ženy, ale často mají penis. Líbí se vám thajští ladyboys?

24.02.2024 06:10 Jsou velmi krásné, svůdné a umí si říct o pozornost, někdy až agresivně. Pokud se k vám v Thajsku přitočí nádherná žena, měli byste zbystřit, protože velmi často to může být muž. Takzvaní ladyboys jsou v Thajsku velmi populární a mají i svou vlastní soutěž královny krásy.

Lyžování zdražilo za 20 let o sto procent. Kde hledat nejlevnější střediska?

23.02.2024 19:20 Zimní sporty nikdy nepatřily k těm úplně laciným. V posledních letech se ovšem prodražují až nad limit možností. Proto se taky vyplatí ptát, jaká evropská lyžařská střediska mají příznivé ceny, a kterým se už vyplatí raději vyhnout.

Český výletník: Vynález je to čerchmantský. Po stopách filmu Krakonoš a lyžníci

23.02.2024 02:42 Mám „úchylku“ na film Krakonoš a lyžníci, který se odehrává v zimě na konci 19. století. Ve sněžné romanci z roku 1980 o dětech a pašerákovi se objevují docela přesná fakta o počátcích českého lyžování. Dnes už turisty Rokytnicí nad Jizerou provádí naučná stezka. Ale při putování po stopách filmu se dostanete i na Jizerku a do Pasek nad Jizerou.

OBRAZEM: Deset nejdelších pláží světa. Jejich konce nedohlédnete

22.02.2024 04:30 K pobytu na nekonečně dlouhých plážích vás vybízejí katalogy cestovek. Mají ale pravdu? Ty skutečně nejdelší pláže světa totiž často leží na místech, kam o letních dovolených proudy turistů nemíří.

Dovolená za hranicemi snů. Kde hledat nejlepší místa ke sledování divoké zvěře

21.02.2024 01:01 Na exotickou dovolenou lze vyrazit ze spousty důvodů. Jedním z nich může být pozorování divokých zvířat, které přináší nejenom jedinečný zážitek, ale mimo jiné také pochopení významu ochrany přírody. Nabízíme výčet nejlepších světových lokalit, kde se na zvířata podíváte opravdu zblízka a v jejich původním prostředí.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.