Poradna: Nutný věk pro obnovu vdovského důchodu

31.05.2024 09:20 Marie: Narodila jsem se v březnu 1967 a v září mi skončí výplata vdovského důchodu, který mi náleží jeden rok. Jaká je věková podmínka pro obnovení vdovského důchodu v mém případě?

Analytici UBS vidí konec roku pozitivně pro americké akcie

30.05.2024 07:50 Většina investorů bedlivě sleduje ekonomické rubriky. Jedním ze základních problémů investora je protichůdnost názorů. Na každý názor můžeme najít více či méně kvalitní protiargumenty. Nemožnost najít konsenzus je ještě více patrná, pokud se týká různých výhledů a prognóz budoucího vývoje trhu nebo konkrétního finančního aktiva. Vždy můžeme najít jak pozitivní, tak i negativní názor. Jak to vidí analytici z UBS Global Research?

Důchodové nástrahy podnikatelů

29.05.2024 10:12 V příštích letech poroste úloha vlastního finančního zajištění na penzi. Nejvíce přitom musí spořit a investovat na důchod osoby samostatně výdělečně činné. I při vysokých ziscích jsou totiž na tom podnikatelé často důchodově hůře než zaměstnanci s minimální mzdou. Jak je to možné?

Černé předpovědi Jamieho Dimona

27.05.2024 06:10 CEO největší americké banky JPMorgan není třeba dvakrát představovat. I přesto, že banka zažívá nejúspěšnější hospodářské výsledky za poslední dobu, její šéf Jamie Dimon patří k největším skeptikům ohledně vývoje americké ekonomiky. Jeho vystoupení na Global China Summitu v Šanghaji by tedy investorům nemělo uniknout. Jaký vývoj pro americkou ekonomiku Jamie Dimon předpovídá?

Investoři a platba zdravotního pojištění

27.05.2024 06:10 Platba zdravotního pojištění je povinná, nevyhnout se jí ani investoři pouze s pasivními příjmy z kapitálového majetku nebo z nájmu. V jaké částce se v takových případech platí zdravotní pojištění? Jak je to s platbou důchodového pojištění?

Poradna: Jak je vysoký vdovský důchod z průměrné mzdy?

26.05.2024 03:50 Vlasta: Manžel měl přibližně průměrnou mzdu. Jaký v takovém případě mohu očekávat vdovský důchod? Zatím stále pracuji, do důchodu půjdu až za dva roky.

Poradna: Dlouhodobý investiční produkt a daňový odpočet

25.05.2024 01:50 Lukáš: Plánuji si uzavřít dlouhodobý investiční produkt. Zajímalo by mě, kolik měsíčně musím spořit, abych si snížil daň z příjmu.

Poradna: Odchod do předčasného důchodu v srpnu a obdržení daňového přeplatku

24.05.2024 00:50 Hedvika: V srpnu budu odcházet do předčasného důchodu. Do konce roku tedy již nebudu pracovat a údajně mám z tohoto titulu nárok na vrácení zaplacené daně z příjmu. Můžete mi to prosím vysvětlit a říci, kdy peníze obdržím?

Poradna: Rozvod v předdůchodovém věku a výše důchodů

23.05.2024 03:50 Iva: S manželem jsme se začátkem roku rozvedli. Koncem roku budu odcházet do normálního důchodu. Zajímalo by mě, jaký to bude mít vliv na moje důchodové nároky. Změní se mi nějak výpočet důchodu? Jak to bude s výchovným na mé dvě děti?

O výši důchodu nerozhoduje pouze příjem

22.05.2024 01:00 Měsíční částku starobního důchodu pochopitelně výrazným způsobem ovlivňují rozhodné příjmy před odchodem do důchodu, někdy se však trochu pozapomíná na získanou dobu pojištění, jenž hraje taky důležitou roli.

Proč cena zlata neustále roste?

21.05.2024 18:51 Cena zlata se nyní pohybuje na 2 400 dolarech za unci. Když se podíváme na výkonnost zlata od začátku roku, zjistíme, že žlutý kov vzrostl o 17,42 %. Zlato tedy překonává svou výkonností i úspěšné akciové trhy. Japonský Nikkei od začátku roku přidal 16,40 %, technologický Nasdaq 11,8 % a legendární Dow Jones pouze 4,10 %. Zlato tedy bylo na začátku roku velmi dobrou volbou pro investory. Proč cena zlata pořád roste?

Poradna: Pět let na úřadu práce a důchod

21.05.2024 06:10 Libuše: Za dva roky budu moci jít do důchodu, celkem jsem byla přes pět let v evidenci na úřadu práce, tak se chci zeptat, zdali z tohoto titulu pro mě plynou nějaké komplikace nebo důchodové sankce.

Česká inflace znovu roste, přichází druhá inflační vlna?

20.05.2024 16:31 Český statistický úřad občany ani politiky nepotěšil. V dubnu 2024 inflace povyskočila na 2,9 %. Minulé dva měsíce se politici a ČNB nechali unášet na vítězné vlně, že inflace je poražena. ČNB začala od nového roku pravidelně snižovat sazby. To se však nyní ukazuje jako předčasné. Dosáhnout dvouprocentního inflačního cíle bude velmi těžké.

Poradna: Jak vysoký je průměrný důchod v letošním roce?

20.05.2024 02:51 Jaroslav: V říjnu budu odcházet do normálního starobního důchodu. Měl jsem celý život plus mínus průměrnou mzdu, celý život jsem pracoval, tak si myslím, že bych měl mít přibližně průměrný důchod. Tak by mě zajímalo, jak vysoký je průměrný důchod v letošním roce?

Poradna: Jak vysoký je státní příspěvek u dlouhodobého investičního produktu?

19.05.2024 01:10 Robert: Plánuji si na penzi ještě více spořit, zaujala mě možnost investičního spoření. Prý se na tuto novinku vztahují výhody jako na penzijko. Zajímalo by mě, jaké jsou měsíční státní příspěvky u tohoto finančního produktu?

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.