Motýlí spitfiry od Černého jsou tu. Postupně „přistanou“ na fasádě Máje

18.05.2024 23:00 Dvě několikametrové skulptury umělce Davida Černého složené z trupů stíhaček Spitfire a motýlích křídel začali o víkendu dělníci po celodenních přípravách připevňovat na fasádu obchodního domu Máj. Pracovníci začali s první skulpturou, která má viset ve Spálené ulici. Kdy začnou přidělávat druhého na Národní třídě, bude záležet na postupu prací nebo počasí, uvedla mluvčí investora Michaela Fialová Rozšafná.

Ve Valtířově na Ústecku zpozorovali tornádo, s ním přišel i déšť

18.05.2024 23:00 Osadu Valtířov na Ústecku v sobotu odpoledne zřejmě zasáhlo slabé tornádo, uvedl na síti X Český hydrometeorologický ústav . Žádné problémy v této souvislosti v regionu hlášené nejsou, řekl operační důstojník Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje. Starostka obce řekla, že škody jsou minimální.

Uprchlíci z Ukrajiny v Česku čelili nenávisti a diskriminaci, oznámila organizace

18.05.2024 23:00 Nevládní organizace Amnesty International ve výroční zprávě za rok 2023 zkritizovala Českou republiku za přístup k ukrajinským uprchlíkům. Podle zprávy čelili projevům nenávisti, diskriminaci, obtěžování a zločinům z nenávisti uprostřed rostoucího ekonomického a politického napětí. Vedoucí advokačního oddělení Irena Hůlová pro iDNES.cz uvedla, že byť je Česko jedna z nejvstřícnější zemí, stále je na čem pracovat.

Na trati v Ostravě-Třebovicích srazil vlak člověka, ten na místě zemřel

18.05.2024 23:00 Na železniční trati v Ostravě-Třebovicích srazil v sobotu večer vlak člověka, na místě zemřel. Jeho totožnost zjišťuje policie. Řekla to policejní mluvčí Eva Michalíková. Provoz na trati mezi Ostravou a Opavou je v obou směrech přerušený.

Počasí navzdory. Pochod Praha-Prčice šlo 22 tisíc turistů, víc než loni

18.05.2024 18:50 Přesně 22 110 turistů vyrazilo v sobotu na tradiční pochod Praha-Prčice, o 450 víc než loni. První účastník nejdelší, sedmdesátikilometrové trasy protnul cíl před polednem. Deštivé počasí akci neovlivnilo.

Střet vlaku s člověkem zastavil provoz na trati mezi Olomoucí a Prostějovem

18.05.2024 18:50 Na trati mezi Olomoucí a Prostějovem srazil po sobotním poledni vlak člověka. Provoz na trati mezi Olomoucí a Blatcem byl přerušen a místo vlaků jezdily autobusy náhradní dopravy. Dálkové vlaky linky R12 jezdily odklonem přes Přerov a nabíraly zpoždění.

Soud poslal do vazby muže podezřelého z pobodání řidiče v Rokycanech

18.05.2024 18:50 Šestatřicetiletý muž, kterého policie obvinila z pokusu o vraždu za ozbrojený útok v Rokycanech, půjde do vazby. Rozhodl o tom soud, informovala dnes policie na síti X. Muže policisté podezírají z toho, že ve středu v Rokycanech zaútočil bezdůvodně nožem na třiadvacetiletého řidiče a pobodal ho.

Soud řeší obchody s počítači, obžalovaní údajně obrali stát o 180 milionů

18.05.2024 13:51 Ostravský krajský soud se začal zabývat obřími karuselovými obchody s výpočetní technikou. Pět firem a šestnáct obžalovaných fingovalo podle obžaloby prodej počítačů. Přeprodávali je mezi sebou a nakonec je vyvezli do zahraničí.

Vláda dala Michelinu miliony za studii, jestli má pro Česko smysl zaplatit si za michelinské hvězdy

18.05.2024 13:51 Aby bylo Česko více vidět na gastronomické mapě světa, vláda začíná platit společnosti Michelin, která už déle než 100 let vydává prestižního průvodce globální gastronomií. Loni v létě ministerstvo pro místní rozvoj oznámilo plán vydat více než 50 mil. korun, aby se hodnotitelé od Michelinu opět zabývali i českou kuchyní. K podpisu první – zatím jen dílčí – smlouvy došlo až letos v dubnu. Části právníků se její obsah příliš nepozdává.

Na Česko udeří od jihovýchodu bouřky. Hrozí kroupy a také přívalové deště

18.05.2024 13:51 Silné bouřky dnes zasáhnou Moravu a jihovýchod Čech, v neděli pak celé Česko, uvedli meteorologové. Bouře přinesou kroupy i přívalové deště. Deště sužují i Německo. Tamní meteorologická služba DWD uvedla, že na některých místech napadlo více než sto litrů srážek na metr čtvereční za necelých 24 hodin.

První létající divize. Armáda investuje miliardy, chce masy dronů do tří let

18.05.2024 13:51 Válka na Ukrajině je bitvou technologií a především pak bezpilotních prostředků. To si uvědomuje i česká armáda a proto plánuje využití malých dronů i pro vojáky v poli a ne jen pro speciální síly a výsadkáře. Zahájila proto experimentální zaškolovací kurzy a plánuje masivní nasazení do tří let. Nedílnou součástí bude i ochrana stávající a budoucí vojenské techniky před těmito prostředky.

Roční lítačka zdarma. Pražský magistrát odmění pravidelné dárce krve

18.05.2024 13:51 Pražský magistrát odmění dárce krve ročním jízdným na MHD. Roční kupon letos dostane 372 dárců, město za jejich jízdné vydá zhruba 1,4 milionu korun. Ocenění dostanou ti, kteří za svůj život darovali krev již minimálně osmdesátkrát.

Kvůli nehodě kamionu je uzavřena D35 u Olomouce ve směru na Mohelnici

18.05.2024 08:10 Kvůli nehodě kamionu byla dnes časně ráno uzavřena dálnice D35 u Olomouce-Nemilan ve směru na Mohelnici. Doprava je tam odkloněna na vedlejší silnice. „Nehoda se obešla bez zranění, na místě zasahují hasiči,“ sdělil mluvčí hasičů Josef Koláček.

Vláda se bude zabývat budoucnosti zóny Plzeň-Líně. Letecká záchranka zůstává

18.05.2024 08:10 Ministři se po stažení plánu na budování továrny na výrobu baterií do aut v loňském roce znovu vrátí k budoucnosti zóny Plzeň-Líně. Proberou senátní návrh zákona na vyškrtnutí zóny ze seznamu strategických staveb tak, aby prostor mohla dál využívat armáda. Horní komora parlamentu předlohu přijala před měsícem.

„Padlí“ u přijímaček na SŠ vyhlíží druhou šanci. V žádané Praze bude volných míst málo, kdy dává smy

18.05.2024 08:10 Druhé kolo přijímaček na střední školu vypukne již zkraje příštího týdne. Přihlášku bude možné podat od 21. do 24. května. „Stejně jako v prvním kole si může uchazeč vybrat maximálně tři obory bez talentové zkoušky, tedy třeba gymnázium, průmyslovku atd., a dva s talentovou zkouškou,“ řekla serveru Lidovky.cz mluvčí ministerstva školství Tereza Fojtová.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.