Milostivé léto opouštějí partneři. Nové kolo pomůže jen zlomku dlužníků, Člověk v tísni se od něj di

31.03.2024 18:41 Dluhy na zdravotním pojištění patří mezi nejčastější nesplacené závazky. Pomoci s nimi má nové kolo Milostivého léta. Podle odborníků jsou ale podmínky nastaveny tak, že zahrnou jen stovky lidí. Organizace Člověk v tísni, která akci každoročně podporovala, se od ní tentokrát distancuje. Ministerstvo zdravotnictví argumentuje tím, že pokud by byly podmínky mírnější, chyběly by peníze na prevenci.

Smog z písku ze Sahary se roztahuje na Moravu, předpovědi jsou nejisté

31.03.2024 14:01 V Čechách a v části Moravy a Slezska nadále platí smogová situace kvůli písku ze Sahary. Podle meteorologů může být písek, který zvyšuje koncentraci prachových částic v ovzduší, na území Česka až do pondělí. Studená fronta v pondělí přinese silný jižní vítr. Výstraha platí především pro Slezsko, kde bude dosahovat rychlosti až 70 km/h.

Jestli Kalousek založí další stranu, bude to obrovská chyba, řekla šéfka TOP 09

31.03.2024 14:01 Pokud by Miroslav Kalousek založil novou politickou stranu, byla by to obrovská chyba, reagovala předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová na výroky svého předchůdce v čele TOP 09. Kalousek je po odchodu z aktivní politiky dost kritický vůči domácí politice vlády Petra Fialy. Podle něj roste prostor pro alternativu.

Hit mezi deváťáky: policejní škola. Lákají výsluhy, atraktivita práce i stabilita zaměstnání

31.03.2024 09:00 Policista či voják – kariéra, která táhne. Přinejmenším mezi letošními deváťáky. Z dostupných dat plyne, že v Praze je čtyřletý maturitní obor na Střední policejní škole Ministerstva vnitra vůbec nejžádanější školou dle přihlášek s první prioritou.

Písek ze Sahary zaplnil vzduch. Smogová situace platí pro většinu Česka

30.03.2024 22:11 Český hydrometeorologický ústav vyhlásil v sobotu smogovou situaci pro většinu území Česka. Meteorologové nedoporučují venku podnikat zvýšenou fyzickou zátěž, nejnáchylnější jsou lidé s chronickými dýchacími potížemi, srdečním onemocněním, senioři a malé děti. Pro cestování nabádají využít hromadnou dopravu před auty.

Padaly rekordy, bylo i 24 stupňů. Příjemné, ale extrémní, míní ČHMÚ

30.03.2024 22:11 V Česku druhý den po sobě padaly teplotní rekordy, v sobotu je zaznamenalo 46 ze 165 stanic měřících alespoň 30 let. V Plzni na dvou stanicích bylo víc než 24 stupňů Celsia. Teploty byly velmi vysoké právě na jihozápadě Čech i díky velmi nízké vlhkosti. Podle meteorologů se Česko ovšem letního dne nedočkalo.

Mobi, Gobi i olgoj chorchoj. Pražská zoo odstartovala sezonu, jak lze ušetřit za vstupné?

30.03.2024 17:01 1931, 1000, 330, 90, 1 456 526 a obnovená premiéra. Ne, nejde o kód k trezoru s tunami zlata. Všechna tato čísla se vážou k Zoologické zahradě Praha, jedné z nejnavštěvovanějších turistických atrakcí v metropoli i celém Česku.

Saharský prach je v Česku. Zhoršuje ovzduší, sníží nejvyšší teploty

30.03.2024 12:31 Do Česka se v noci od jihozápadu začalo dostávat velké množství saharského prachu. Zhoršuje ovzduší a zamlžuje oblohu. Na sociální síti X to v sobotu ráno oznámil Český hydrometeorologický ústav . Prach může také snížit maximální teploty, protože tlumí sluneční paprsky.

Změna ze zimního na letní čas je pro nás horší, tvrdí psycholog. Ovlivňuje kvalitu spánku i psychick

30.03.2024 07:50 Velikonoční víkend, byť prodloužený státními svátky, ochudí Čechy o hodinu spánku. Na vině je střídání času, k němuž dojde v noci na neděli, kdy se hodinové ručičky ve 2:00 přetočí o hodinu dopředu. Střídání času, které má v Česku pětačtyřicetiletou historii a dochází k němu vždy na konci března a října, ale už zdaleka nepřináší užitek, říká v rozhovoru pro Lidovky.cz Pavel Harsa, vedoucí klinický psycholog Všeobecné fakultní nemocnice v Praze a 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Pro zdraví člověka by bylo přirozené uzákonit jen zimní čas.

U Svatoboru spadl ze skály chlapec, vážně se zranil. V akci byl i vrtulník

30.03.2024 02:30 Hasiči v pátek odpoledne zachraňovali třináctiletého chlapce, který spadl ze skály u Svatoboru na Karlovarsku. Záchranná služba se k vážně zraněnému chlapci nemohla dostat, a tak požádala o pomoc hasiče. Ti využili čtyřkolky, k události přiletěl také vrtulník záchranné služby, informoval v pátek večer mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

„Snad ředitel ustojí politické tlaky.“ Jeden z pěti členů Etického panelu ČT popisuje důvody jejich

29.03.2024 21:50 Kauzy kolem moderátora Václava Moravce a reportéra Jiřího Hynka. Právě ty přispěly k rozkolu mezi generálním ředitelem České televize Janem Součkem a jeho poradním orgánem – Etickým panelem ČT. „Naše představy o poslání Etického panelu ČT se významně odlišují od názoru, který na účel tohoto grémia máte vy,“ stojí v dopisu, jímž všech pět dosavadních členů panelu podalo Součkovi svou rezignaci.

Rekord hlásí dvanáct meteorologických stanic. Nejtepleji bylo v jižních Čechách

29.03.2024 21:50 Nový teplotní rekord pro 29. březen má v Česku po pátku 12 ze zhruba 160 míst s nejméně třicetiletou řadou měření. Teplo bylo hlavně v jižních Čechách, v Českých Budějovicích teploměr ukázal 22,2 stupně Celsia, řekl František Šopko z Českého hydrometeorologického ústavu . V sobotu bude podle předpovědi ještě tepleji.

Česká armáda chce sebevražedné drony za miliardy. Inspirovala se na Ukrajině

29.03.2024 17:00 Takzvanou vyčkávací munici by si ráda do své výzbroje pořídila česká armáda. Inspirací je současné bojiště, zejména pak poznatky z Ukrajiny. Několikakilogramové drony, které dovedou zaútočit na cíl, přitom ovšem zničí samy sebe, jsou drtivou silou s účinností na desítky kilometrů a možnosti ničení obrněnců či pěchoty. Armáda s potencionálním dodavatelem již jedná.

Peklo s kamiony: u dálnic pro ně chybějí stovky parkovacích míst. Řidiči řeší dilema, jaký zákon por

29.03.2024 17:00 „Jestli nechcete mít nervy s hledáním místa, tak je potřeba na hlavních dálničních tazích zaparkovat nejpozději do páté odpolední. Pak už to bývá problém,“ líčí Patrik Střecha, který jako profesionální šofér řídí kamion už déle než dvacet let a za tu dobu projel prakticky celou Evropu.

Chybný potrat na Bulovce: podezření na trestný čin, policii se ozvala jedna z žen

29.03.2024 17:00 Záměnu pacientek v pražské nemocnici na Bulovce, kvůli níž jedna z žen potratila, policie začala prověřovat pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Hledala rovněž obě ženy, jedna z nich se po výzvě na sociální síti X prostřednictvím svého právního zástupce již ozvala.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.