Přeplatek na energiích 25 tisíc dodavatel nevrátil, zálohy nesnížil

29.02.2024 05:00 Na začátku roku dodavatelé energií zasílají vyúčtování elektřiny a plynu. Jak má být doručeno a co musí obsahovat? Kdy musí být vyrovnán přeplatek a co dělat, pokud s vyúčtováním nesouhlasíte?

Firmy jsou absolventům nakloněné. Co od nich očekávají?

29.02.2024 05:00 Současná doba absolventům poměrně dost nahrává. Nezaměstnanost je minimální. Hlad po zaměstnancích naopak velký. Firmy proto mladé lidi po škole rády přijímají, samozřejmě na juniorské pozice. Následně je ale ve firmě nedrží za každou cenu. Koho si v týmu zaměstnavatelé rádi ponechají? A s kým se naopak raději rozloučí?

Rozbil jsem služební tablet. Po třech letech mi přišel účet na 10 tisíc

28.02.2024 01:50 Zaměstnanec je ve vztahu k zaměstnavateli považován za slabší stranu a je proto českým právním řádem a zejména zákoníkem práce poměrně dobře chráněn. Ani tato ochrana však není absolutní. Pokud zaměstnanec při výkonu své práce způsobí škodu, může ji zaměstnavatel vymáhat. I to má ale svá pravidla. Na dotaz čtenáře iDNES.cz odpovídá advokátka Donati Legal Hana Brewczynská.

Daně 2023: Od jakých příjmů se podává přiznání. Limity jsou mírnější

28.02.2024 01:50 Růžové formuláře budete vyplňovat a daně platit, pokud jsou vaše přivýdělky vyšší než stanovené hranice. Ty jsou různě vysoké, podle toho, jaký je to příjem a kdo ho za rok 2023 získal.

Přejít ze starého do nového „penzijka“ je snazší. Komu se to vyplatí?

27.02.2024 03:40 Staré penzijní připojištění peníze příliš nezhodnocuje oproti novému doplňkovému penzijnímu spoření. Součástí vládních změn jsou ale i změny v podmínkách přechodu mezi účastnickými fondy „nového penzijka“ a „starého penzijka“.

Open ani free space k výkonu nevedou. Co zaměstnance dnes motivuje

27.02.2024 03:40 Zaměstnavatelé chtějí od svých zaměstnanců, aby podávali výkon a zbytečně nezaháleli. Ale strávit den jen prací? Kdeže! Zaměstnance motivují k výkonu hry, káva i dobře položené otázky.

Soused topí v krbu, zahradu máme plnou sazí a smradu. Jak se bránit?

26.02.2024 05:50 Náklady na topení v rodinných domech bývají výraznou složkou celkového rozpočtu domácnosti. Každý hledá možnosti, jak uspořit a řada lidí tak třeba přejde na vytápění krbem. Co ale dělat v případě, že ze sousedova komína lítají na naši zahradu saze a obtěžuje nás zápach?

KVÍZ: Fondy uzavřené, akciové, nebo ETF. Jste experti na investování?

25.02.2024 02:20 Hodnotu úspor uchováte jen díky správnému investování. Investování vám také může pomoci zabezpečit se na stáří. Přemýšlíte, že začnete? Víte, co jsou fondy ETF nebo jaký je rozdíl mezi otevřeným a uzavřeným fondem? Už jste slyšeli pojem investiční bublina? Otestujte si své znalosti.

Dermacolu se daří. Reportáž z rodinné firmy, která expanduje do světa

24.02.2024 04:01 U zrodu značky Dermacol stála Věra Knoblochová. Začalo to snahou pomoci malé holčičce. A ani po 57 letech to nekončí. Společnost Dermacol přešla v roce 2002 do rukou manželů Věry a Vladimíra Komárových a pod jejich vedením se firmě daří, dál roste a expanduje do světa.

Potřebujete půjčku do výplaty? V nabídkách jsou obrovské rozdíly

23.02.2024 00:30 Nemoc, rozbité auto nebo domácí spotřebič, bez kterého se neobejdete. Děje se to denně. Ne pro každou domácnost je ale snadné se s takovým zásahem do rodinného rozpočtu „poprat“. Někdy nezbude než si vzít půjčku. Jaké produkty na překlenutí krizového období nabízejí banky? A na co si dát pozor u nebankovních půjček?

Nižší spotřeba českých domácností krotí drahotu. Sázíme na střídmost

23.02.2024 00:30 Pokles nákupního apetitu Čechů přispěl ke zkrocení vysoké inflace. Lidé dávají obchodníkům jasně najevo, že mají drahoty dost. Propad útrat Čechů byl loni rekordní. Proměnili jsme nákupní chování a odložili spotřebu zbytných výdajů. Co je předražené, o to není zájem. Konzum Češi nahrazují střídmostí a tlak veřejnosti na pokles cen pokračuje.

Expertka: Už brzy dojde ke změně státního příspěvku v „penzijku“

22.02.2024 02:14 „Teď stále ještě dostáváte za částku 1 000 korun od státu 230 korun. Ale po změně zákona klesne státní příspěvek za tisícovku na 200 korun,“ upozorňuje Lucie Jurníčková z penzijní společnosti Rentea ty, kdo si spoří na penzi v penzijním připojištění a doplňkovém penzijním spoření.

Rvačka nebo nefunkční zvonek. Kdy můžete přijít o dávky nemocenského

22.02.2024 02:14 Onemocněli jste nebo utrpěli úraz a lékař vám vystavil neschopenku. Jak je to s vyplácením nemocenského a kdy vám dávka může být krácena či odejmuta? Mají nárok také pracující důchodci nebo OSVČ?

Mezi nejlepší fondy se loni propracovala J&T či Amundi

21.02.2024 15:40 Společnosti Swiss Life Select zveřejnila výsledky svého hodnocení nejúspěšnějších fondů uplynulého roku. Na základě ukazatelů výkonnosti a rizik se na prvním místě v kategorii akciové fondy umístil J&T Opportunity, mezi smíšenými fondy získal první místo Amundi CR Balancovaný.

Denně pomáhá tisícům lidí s budoucím důchodem. Jak využívat aplikaci IDA

21.02.2024 05:10 Stále víc lidí v aktivním věku se zajímá o svou budoucí penzi. Informativní důchodová aplikace nazvaná IDA má na svém kontě už přes dva miliony spuštění. Díky této službě si každý může zjistit aktuální odhad své starobní penze. Může také odhalit chybějící doby pojištění i další důležité údaje, které nejsou v evidenci na důchod zaznamenány.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.