T-Mobile se chystá na festivaly. Mobilní vysílač zprovozní za 30 minut

29.02.2024 01:50 Festivaly, koncerty, velké sportovní události, demonstrace… Velká shromáždění lidí generují obrovské množství dat a kapacita běžné infrastruktury v dané lokalitě se rychle vyčerpá. V těchto situacích může pomoci kompaktní základnová vysílací stanice, se kterou se T-Mobile pochlubil na Mobile World Congress v Barceloně.

OBRAZEM: Jediná maďarská zubačka jezdí v Budapešti. Patří mezi nejstarší

29.02.2024 01:50 Zubačky „zakleté“ v katastru jednoho města nejsou jen tak obyčejná věc, a přeci dvě takové relativně blízko naší domoviny najdeme. Jednu v Budapešti a druhou ve Stuttgartu. Podívejme se nyní na tu maďarskou.

Chytrý telefon nahradí kartičkami a televizorem. Nevíme, zda nejdou pozdě

28.02.2024 10:10 Překlenout „digitální propast“ mezi těmi, co mohou a nemohou, případně umí a neumí se snaží německý projekt Family.cards. Na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně ukazuje, jak moderní digitální služby zpřístupňuje pouhým přiložením karty na čtečku u televizoru.

POZOR VLAK: Víte, jak se vyrábějí nejmodernější pražce? Je to věda

28.02.2024 04:02 Víte, kolik je železničních pražců v síti Správy železnic? Napočítali byste jich 23,208 milionu. Nejvíc je těch betonových – přes devatenáct milionů. Jestli chcete vědět, jak se vyrábějí, podívejte se na 132. díl železničního magazínu POZOR VLAK. Uvidíte nejmodernější výrobní linku betonových pražců PKK13 u nás.

Nedostali ho Němci, ale Američanka v Praze. Příběh francouzského esa východní fronty

28.02.2024 04:02 Jména francouzských stíhacích es málokdo sype z rukávu. Většina lidí si díky knize Velký cirkus vybaví Pierre Clostermanna. A tím to zpravidla končí. Přitom druhé nejúspěšnější francouzské eso – Marcel Albert – pracoval v bývalém Československu jako vojenský atašé a je nositelem Československého válečného kříže.

Vtipně překonali „neřešitelný problém“, astronauti na ISS jsou nadšení

27.02.2024 17:50 Udržet se třeba půl roku v uzavřeném nehostinném prostoru v dobré psychické i fyzické kondici je poměrně problematické. Využít k tomu virtuální realitu se však dlouho nedařilo – headsety totiž kalibrují svoji polohu podle gravitace a magnetického pólu země, což je třeba na ISS k ničemu. Tuto překážku se podařilo vtipně obejít.

S malým čipem chtějí vylepšit pračku, kávovar a odhalit mizerné potraviny

27.02.2024 11:51 Podle výrobce je desettisíckrát menší než dnes běžné detekční čipy, a proto se může snadno stát součástí mnoha produktů i v domácí oblasti. Metodou blízké infračervené spektroskopie dokáže detekovat vlastnosti materiálu, například určit jeho složení.

Stovky tun hnijícího ovoce promění v kabelky a polstrování aut

27.02.2024 00:41 Ve Španělsku každoročně vypěstují až 500 000 tun kaki, přičemž skoro polovina úrody prý přijde z různých důvodů vniveč. Na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně společnost Persiskin ukazovala umělou kůži, kterou vyrábí ze zmíněného přebytečného ovoce. Výsledkem může být třeba takováto kabelka.

Ovládejte svůj počítač na dálku z mobilu. Vzdálená plocha vám pomůže i při práci

27.02.2024 00:41 Například výborně poslouží, když se budete chtít třeba z dovolené připojit ke svému počítači, který zůstal doma nebo v práci. Rovněž však může pomoci vyřešit nečekané problémy v počítači, případně nasdílet jeho obrazovku. Řeč je o nástroji vzdálená plocha společnosti Google.

Podívejte se do budoucnosti. Lenovo ukázalo notebook s průhledným displejem

26.02.2024 19:01 Na lednovém veletrhu spotřební elektroniky CES ukázali někteří výrobci průhlednou televizní obrazovku. V počítačové branži na tento trend nejrychleji zareagovala společnost Lenovo, která na právě probíhajícím veletrhu mobilních technologií MWC 2024 ukázala notebook, který má také průhledný displej.

To že má nahradit recepční? Největší exponát vyvolal spíš rozpaky

26.02.2024 14:01 Velký zájem a údiv v různém smyslu slova vzbudil v předvečer veletrhu Mobile World Congress exponát nazvaný Holobox. Obří bedna, ve které se v životní velikosti pohyboval a odpovídal na naše dotazy šéf jejího výrobce. My u bedny v Barceloně, on někde v Nizozemsku.

Před 100 lety začal v Německu soud s Hitlerem. Odseděl si nakonec devět měsíců

26.02.2024 03:00 Šestadvacátého února 1924 se vůdce nacistické strany Adolf Hitler dostal před soud v Mnichově. Na konci ostře sledovaného procesu si měl on a jeho sedm spolupachatelů vyslechnout tresty za neúspěšný pokus o puč z 8. a 9. listopadu 1923.

Pět alternativ, které strčí poznámkovač Evernote do kapsy a nestojí nic

26.02.2024 03:00 Nechcete už snášet neustálé změny k horšímu v případě zdarma dostupné verze dříve velmi oblíbené služby k vedení poznámek v elektronické podobě? Zapomeňte na Evernote a podívejte se, co nabízí konkurence. Výměnou máte možnost získat služby, které jsou nejen nepěchované funkcemi, ale i takové, které se Evernote dost podobají.

OBRAZEM: Prvním uživatelem moderní německé houfnice by měla být Ukrajina

25.02.2024 04:41 Mezi současné nejmodernější samohybné houfnice světa patří německá RCH 155. Osmikolové vozidlo má pouze dvoučlennou osádku v korbě, věž je bezosádková. Sériová výroba je v začátcích a první vozidla, jejichž dokončení ještě nějaký čas potrvá, jsou určena pro ukrajinskou objednávku.

Amerika vzorem? Tak zaveďte prohibici, radili před 100 lety abstinenti politikům

24.02.2024 00:31 V Československu začala před 100 lety debata o nadměrném pití alkoholu. 24. února 1924 o problému horlivě diskutovali odpůrci i příznivci lihovin.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.