Kalousek se bez politiky neobejde. Dříve nebo později založí novou stranu, odhaduje expert

29.03.2024 06:10 Miroslav Kalousek se bez politiky neobejde. Myslím, že dříve nebo později vznikne jeho nová strana. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS to řekl politolog Lukáš Jelínek. O zmíněném scénáři se ve veřejném prostoru spekuluje dlouhé měsíce. Tyto „drby“ výrazně přiživují Kalouskovy neshody s některými jeho spolustraníky. Sám exministr financí se k věci nevyjadřuje. „Kalousek umí zaujmout veřejný prostor. Stále je atraktivní značkou,“ doplnil politolog Jan Kubáček.

Ministr Výborný pomohl spíše polským farmářům, zní z ANO. Byrokracie je příliš, připustil Bendl

29.03.2024 06:10 Ministr zemědělství Marek Výborný pomohl především Polsku a Rumunsku, prohlásil v pořadu 360° na CNN Prima NEWS europoslanec Martin Hlaváček . Reagoval tak na rozhodnutí Evropské komise zrušit byrokracii pro zemědělce obhospodařující do deseti hektarů půdy, což je podle zákonodárce v českém kontextu téměř zanedbatelné. Poslanec Petr Bendl připustil, že i když se šéf resortu Výborný snaží bojovat proti přebujelé administrativě, je „souboj s úředníkem věčná záležitost“.

Vrahu, komunisto jeden, pustil se argentinský prezident do kolumbijského. Přišla rázná odpověď

29.03.2024 06:10 Kolumbijská vláda ve středu nařídila vyhoštění diplomatů z argentinské ambasády v Bogotě. Reagovala tak na další kritické výroky argentinského prezidenta Javiera Mileie na adresu jeho kolumbijského protějšku Gustava Petra. Podle deníku El País kolumbijské ministerstvo zahraničí neuvedlo, kolika osob se vyhoštění týká, ani do kdy mají opustit zemi. Připomnělo ale, že jde už o třetí urážku na adresu Petra od Mileie, který je prezidentem od loňského prosince.

Záměna dětí, kóma i smrt. Tragédii na Bulovce předcházely i jiné omyly lékařů, jak skončily?

28.03.2024 22:50 Tragické následky běžných zákroků nebo výměny dětí. Za pochybení v tuzemských nemocnicích už v minulosti padaly vysoké tresty i odškodnění. Často také došlo na zákaz činnosti. Soudy se ale zpravidla táhnou dlouhé roky a rodinám peněžité odškodnění jejich blízké nevrátí. Tématu se redakce CNN Prima NEWS věnuje v souvislosti s fatální záměnou pacientek v pražské Fakultní nemocnici Bulovka, která vyústila v potrat zdravé ženy.

Bystroň z AfD dostal peníze od ruské vlivové organizace, tvrdí BIS. Pomluvy, brání se poslanec

28.03.2024 22:50 Poslanec německé Alternativy pro Německo Petr Bystroň byl podle Bezpečnostní informační služby jedním z politiků, kteří dostali peníze od ruské vlivové organizace, napsali ve čtvrtek Deník N a časopis Der Spiegel. Politik českého původu to označil za pomluvy. Deník N již dříve uvedl, že BIS odhalila Ruskem organizovanou síť, která se snažila v různých evropských zemích ovlivnit volby do europarlamentu.

Případ zabití čtyřletého chlapce v Mostě: Matka u soudu označila viníka, z jejích slov mrazí

28.03.2024 22:50 Matka zabitého chlapce, kterého loni na ulici v Mostě bodl nožem do krku její tehdejší partner, ve čtvrtek vypovídala u krajského soudu. V emotivním proslovu se partnera zastala. Řekla totiž, že celý konflikt podle ní vyprovokoval italský otec dítěte. CNN Prima NEWS případ sleduje od samého začátku.

VIDEO: Krásné Velikonoce, popřál prezident Pavel s hlavou v oblacích. Příspěvek nadchl sítě

28.03.2024 22:50 Prezident Petr Pavel si i přes své působení v úřadě najde čas na své adrenalinové koníčky. Důkazem je i příspěvek na jeho sociálních sítích, v němž si užívá „s hlavou v oblacích“ vyhlídkový let. Na řadu přišlo i několik akrobatických kousků. Hlava státu současně touto cestou popřála klidné velikonoční svátky.

Tragická nehoda v JAR: Autobus se zřítil z mostu. Zemřelo 45 lidí, přežila jen malá dívka

28.03.2024 22:50 Nejméně 45 lidí zahynulo a další utrpěli těžká zranění, když se ve čtvrtek v Jihoafrické republice zřítil z mostu autobus, kterým cestovali. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na jihoafrické ministerstvo dopravy. Podle místních médií tragédii přežila jen osmiletá dívka.

Policie pátrala po 14letém chlapci z Hradce Králové. Byl nalezen v pořádku

28.03.2024 22:50 Policie odvolala pátrání po čtrnáctiletém chlapci z Hradce Králové. Ve čtvrtek večer byl nalezen, je v pořádku. Policisté to uvedli na síti X. Chlapec byl nezvěstný od čtvrtečního odpoledne.

Stavební povolení zdraží. U studny z pár stovek na 10 tisíc, jak na tom bude garáž či dům?

28.03.2024 22:50 Nemilé překvapení čeká na každého, kdo se chystá stavět rodinný dům, chatu nebo třeba garáž. Od 1. července totiž několikanásobně podraží stavební povolení. Nejhlouběji do peněženek si sáhnou ti, kdo budou chtít novou studnu. Zatímco nyní stojí vydání povolení 300 korun, nově budou zájemci platit 10 tisíc. Předseda České asociace hydrogeologů Josef Vojtěch Datel pro CNN Prima NEWS uvedl, že zdražení zasáhne nejen zákazníky, ale také stavebníky nebo hydrogeology.

Vácha: Na Bulovce selhal systém, občané ale „rádi vidí krev“. Někdo bude muset být potrestán

28.03.2024 22:50 Záměna dvou pacientek ve Fakultní nemocnici Bulovka vedoucí k potratu je chyba systému, domnívá se kněz a pedagog Marek Orko Vácha. Nemyslí si, že by byl na vině pouze jednotlivec. Ve vysílání CNN Prima NEWS rovněž uvedl, že by se měla nemocnice především omluvit a ujistit, že se nic podobného již nebude opakovat.

Kvůli požáru bytu v Hradci Králové evakuovali hasiči 16 lidí. Mezi zraněnými jsou i policisté

28.03.2024 22:50 V Hradci Králové ve čtvrtek odpoledne hořel byt v panelovém domě na Benešově třídě na největším hradeckém sídlišti Moravské Předměstí. Osm lidí se nadýchalo kouře, a to včetně několika zasahujících policistů. Hasiči z domu evakuovali 16 lidí, řekli mluvčí hasičů Radek Mencl a zdravotnických záchranářů Lucie Hanušová. Příčinou požáru byla nedbalost při vaření, škoda předběžně dosahuje 900 tisíc korun, uvedli hasiči na síti X.

Zakladatel kryptoměnové burzy FTX dostal 25 let vězení. Měl ukrást 10 miliard dolarů

28.03.2024 22:50 Americký soud ve čtvrtek odsoudil zakladatele a bývalého šéfa zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sama Bankmana-Frieda k 25 letům vězení, uvedly agentury. Porota už loni v listopadu uznala dvaatřicetiletého Bankmana-Frieda vinným ze zpronevěry, kterou úřady označily za jeden z největších podvodů v americké historii.

Neštěstí v Kladně. Vlak srazil 13letou dívku, v umělém spánku ji transportoval vrtulník

28.03.2024 22:50 Osobní vlak ve čtvrtek odpoledne srazil v Kladně-Rozdělově nezletilou dívku. Záchranáři ji se zraněním přepravili do nemocnice. Podle informací agentury AKTU.cz bylo dítě letecky transportováno v umělém spánku. Provoz na trati mezi Kladnem a Kamennými Žehrovicemi byl déle než dvě hodiny přerušen, cestující vozily autobusy. Okolnosti nehody policisté vyšetřují, řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Pád z nebe a ohnivá koule. U Krymu se zřítila ruská stíhačka, mohli ji sestřelit sami okupanti

28.03.2024 22:50 Do moře u Sevastopolu na anektovaném Krymu se zřítilo ruské vojenské letadlo. Pilot se katapultoval a z moře jej vyzdvihli záchranáři, uvedla ve čtvrtek ruská státní agentura RIA Novosti s odvoláním na místního gubernátora. Do moře spadla ruská stíhačka Su-35, uvedla rozhlasová stanice Radio Svoboda na svém ruskojazyčném webu a dodala, že incident natočili očití svědci. Letoun při pádu do moře hořel.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.