Lightning Network a nové aktualizace mohou výrazně přispět k adopci Bitcoinu

30.04.2023 15:01 Firma Lightning Labs přinesla v roce 2016 off-chain řešení drahých transakcí na bitcoinové síti s názvem Lightning Network. Dnes neexistuje jediný bitcoiner, který by o tomto řešení na druhé bitcoinové vrstvě nevěděl. Rychlé a levné platby výrazně pomohly využitelnosti Bitcoinu, který najednou nebyl jen skvělým uchovatelem hodnoty, ale také prostředkem levné a rychlé směny. Lightning The post Lightning Network a nové aktualizace mohou výrazně přispět k adopci Bitcoinu appeared first on BTCTip.

Kryptoměnoví podvodníci přicházejí se stále zajímavějšími triky na uživatele

28.04.2023 19:11 Hackeři a nejrůznější podvodníci na internetu využívají stále sofistikovanější praktiky, aby okradli ostatní uživatele o kryptoměny a peníze. Velké hackerské skupiny se soustředí na přesně mířené útoky na protokoly, bridge nebo peněženky uživatelů. Menší zlodějíčci ale musí být kreativní, aby se jim podařilo okrást nepozorné uživatele nebo dokonce vlastního zaměstnavatele. Níže popsané hackerské útoky se The post Kryptoměnoví podvodníci přicházejí se stále zajímavějšími triky na uživatele appeared first on BTCTip.

Bulharsko může být brzy nejbohatší zemí Evropy díky Bitcoinu

27.04.2023 19:10 Bulharsko by se mohlo stát jednou z nejbohatších zemí Evropy díky tomu, že zřejmě vlastní 213 000 bitcoinů. Ty byly v roce 2017 zabaveny bulharskými úřady hackerům snažícím se nabourat do bulharské celní správy. Hackeři se tehdy snažili upravit údaje v systému celní správy, aby umožnili svým komplicům dovážet zboží do Bulharska bez placení daní. The post Bulharsko může být brzy nejbohatší zemí Evropy díky Bitcoinu appeared first on BTCTip.

Cena bitcoinu opět narostla po pádu akcií First Republic Bank

26.04.2023 18:31 Znovu se potvrzuje trend, který by mohl naznačovat pozici bitcoinu oproti běžným bankám. Cena krále kryptoměn opět vzrostla o více než 5 % poté, co se objevily obavy z možného dalšího kolapsu banky. Tentokrát se jedná o First Republic bank, jejíž akcie klesly o více než 50 % 25. dubna. Stalo se tak na základě The post Cena bitcoinu opět narostla po pádu akcií First Republic Bank appeared first on BTCTip.

Krypto Kompas #10: ETH je komodita, Berachain + RWA narativ, likvidita na ústupu a další zajímavosti

25.04.2023 23:21 V dnešním díle najdete informace o vývoji Coinbase a SEC, pohybech tržní likvidity a dlouhodobém stavu ceny Bitcoinu, plánech platební sítě VISA o vstupu do blockchainu a neposledně se dozvíte, co se chystá ve vývoji Etherea až do roku 2025. The post Krypto Kompas #10: ETH je komodita, Berachain + RWA narativ, likvidita na ústupu a další zajímavosti appeared first on BTCTip.

Jak rozeznat dobré krypto projekty od těch špatných?

25.04.2023 23:21 Na všech možných kryptoměnách a blockchainech vznikají denně desítky nejrůznějších projektů. Může se jednat o jednoduché meme tokeny nebo složitá řešení na druhých vrstvách daného blockchainu. Některé projekty se zdají být zajímavé a nakonec se ukáže, že jejich tvůrci neměli žádný plán a jen se pokusili vybrat co největší množství peněz. Celý projekt následně opustí, The post Jak rozeznat dobré krypto projekty od těch špatných? appeared first on BTCTip.

Zajímavé praktiky hackerů používané při útoku na NFT a DeFi protokoly

24.04.2023 22:40 Přestože NFT si svou největší slávu zřejmě již užily, stále jsou některé z nich velmi hodnotné. Někteří kryptoměnoví fanoušci je označují pouze za předražené obrázky, jiní ale oceňují doložitelné vlastnictví prostřednictvím blockchainu. Stále se tedy najdou kupci, kteří si chtějí koupit originální obrázky s vlastnictvím potvrzeným na blockchainu. Důkazem toho může být například kolekce NFT The post Zajímavé praktiky hackerů používané při útoku na NFT a DeFi protokoly appeared first on BTCTip.

Zimbabwe bojuje proti inflaci zlatem krytou kryptoměnou

24.04.2023 18:10 Centrální banka Zimbabwe oznámila zajímavý plán na vytvoření digitální měny podložené zlatem. Informovaly o tom noviny The Sunday Mail. Zimbabwe je jednou ze známějších zemí Jižní Afriky a leží mezi řekami Zambezi a Limpopo. Přestože se s digitálními měnami nejrůznějších států roztrhl pytel a jsou přijímány spíše se velkou skepcí, je třeba pokus Zimbabwe brát The post Zimbabwe bojuje proti inflaci zlatem krytou kryptoměnou appeared first on BTCTip.

DeFi Puls #3: Eigenlayer

22.04.2023 02:50 V třetím díle DeFi Pulsu se podíváme na Eigenlayer, tedy projekt, který mnozí fanoušci Etherea považují za jednu z nejvýznamnějších inovací tohoto roku. The post DeFi Puls #3: Eigenlayer appeared first on BTCTip.

Ožila bitcoinová velryba s bitcoiny z roku 2012, další nakoupila Shiba Inu za 3,2 milionů dolarů

22.04.2023 02:50 V poslední době se zdá, že řada velryb držící nejrůznější kryptoměny pomalu ožívá. Včera se totiž po více jak 10 letech pohnuly bitcoiny na peněžence, která doteď nevykazovala žádnou aktivitu. Jedná se o další příklad toho, že ne každá neaktivní peněženka musí znamenat nadobro ztracené bitcoiny. Možná se jedná jen o dalšího hodně trpělivého hodlera. The post Ožila bitcoinová velryba s bitcoiny z roku 2012, další nakoupila Shiba Inu za 3,2 milionů dolarů appeared first on BTCTip.

Uživatel investoval do PEPE tokenu 250 dolarů a vydělal milion. Tokeny ale nemůže prodat

20.04.2023 11:00 Do velmi zajímavé situace se dostal investor, který před několika dny nakoupil 5,9 trilionů tokenů meme coinu PEPE. Nejmenovaný investor vyměnil prostřednictvím Uniswapu 0,125 etherů v hodnotě 250 dolarů za PEPE tokeny a aktuálně mají jeho tokeny hodnotu jednoho milionů dolarů. Kvůli malé likviditě a tržní kapitalizaci tohoto tokenu ale nemůže svůj zisk realizovat. Investor The post Uživatel investoval do PEPE tokenu 250 dolarů a vydělal milion. Tokeny ale nemůže prodat appeared first on BTCTip.

MetaMask nadále popírá, že by jejich peněženka byla zdrojem krádeže 5000 etherů

19.04.2023 20:30 Tvůrci ethereové peněženka MetaMask již několik dní popírají tvrzení, že by jejich peněženka byla zdrojem krádeže 5000 etherů. Vývojáři dokonce sestavili bezpečnostní tým, který má za úkol zjistit opravdový zdroj a očistil tak jejich jméno. Bezpečnostní experti spolupracují s ostatními tvůrci Web3 peněženek, aby odhalili zdroj úniku etherů, dalších kryptoměn a NFT v hodnotě okolo The post MetaMask nadále popírá, že by jejich peněženka byla zdrojem krádeže 5000 etherů appeared first on BTCTip.

Krypto Kompas #10: Genslerova grilovačka, nové DeFi a LSD projekty, krypto gaming a další zajímavost

19.04.2023 20:30 V dnešním díle Krypto Kompasu se pobavíme na účet Garyho Genslera, v rychlosti projedeme makro a ustanovíme si stav trhu, mrkneme na plány eToro o implementaci krypto obchodování do Twitter platformy, podíváme se na nejdůležitější LSD projekty, jež jsou součástí momentálního narativu a neunikne nám ani stopování veřejné peněženky jedné z největších krypto velryb, nechvalně známého investora Sifu. The post Krypto Kompas #10: Genslerova grilovačka, nové DeFi a LSD projekty, krypto gaming a další zajímavosti! appeared first on BTCTip.

MEV boti zvládnou vytradovat i 25 milionů, jedná se ale o podvádění ostatních uživatelů

17.04.2023 19:40 V poslední době se stále více objevují hackerské útoky prováděné za pomocí MEV botů. Ti mohou působit v sítích se smart kontrakty a nejčastěji se samozřejmě používají na ethereových decentralizovaných burzách. V této síti jsou totiž smart kontrakty základem a jsou také častým cílem útoků. Většinou se ale jedná o sofistikovaný hack cílící na chyby The post MEV boti zvládnou vytradovat i 25 milionů, jedná se ale o podvádění ostatních uživatelů appeared first on BTCTip.

Útoků na DeFi projekty nebylo v břenu mnoho. Dominuje Euler Finance se ztrátou 200 milionů dolarů

17.04.2023 10:10 Březen byl velice bouřlivým měsícem pro kryptoměny i běžné banky. Několik z nich zkolabovalo pod náporem klientů vybírající své peníze, Bitcoin po roce překonal hranici 30 000 dolarů a americké úřady vyrazily do války s kryptoměnami. Může se tedy zdát, že na DeFi sektor se zapomnělo, opak je ale pravdou. Také v březnu zaznamenaly decentralizované The post Útoků na DeFi projekty nebylo v břenu mnoho. Dominuje Euler Finance se ztrátou 200 milionů dolarů appeared first on BTCTip.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.