Labilní vrah Marc Dutroux: Zakopával děti zaživa, komplice mu dělala vlastní žena

30.05.2024 18:20 Marc Dutroux zůstane již navždy ostudou belgické policie a ministerstva spravedlnosti. Kdyby se obě instituce netočily v nekonečném kruhu omylů a přehmatů, zřejmě by vrahovy oběti ještě žily. Bohužel se tak nestalo a dívky, které Dutroux unesl, čekalo hrozivé znásilňování, mučení a nakonec smrt.

Zvrhlý vrah Peter Kürten: Říkali mu Düsseldorfský netvor, rád zabíjel nůžkami

30.05.2024 01:21 Peter Kürten, známý jako Düsseldorfský netvor nebo vampýr, se stal noční můrou občanů svého města. Lidé si původně mysleli, že po návratu z vězení bude „sekat latinu“. Jenže místo toho, aby litoval svých minulých činů, trávil čas za mřížemi plánováním brutálních vražd, kterými chtěl uspokojit své zvrácené touhy.

Své oběti škrtil podprsenkou: Sériový vrah Johann Unterweger zabíjel i v Česku

28.05.2024 16:00 Johann Unterweger byl považován za napraveného vraha, jehož propuštění se podporovaly i známé osobnosti. Po jeho propuštění ale zklamal důvěru, kterou do něj lidé vložili, a zavraždil dalších jedenáct žen, včetně několika v Praze. Tento případ ukazuje, jak hluboce může být klamavý obraz napraveného člověka a jak fatální následky to může mít. Kdo vlastně byl Johann Unterweger a proč jeho příběh vzbudil tolik pozornosti?

Prokletá vesnice Ochate: Místo paranormálních jevů, které už desítky let zeje prázdnotou

27.05.2024 23:51 Vesnice Ochate, nacházející se na severu Španělska, je dnes naprosto opuštěná. Poslední obyvatelé ji opustili v roce 1930. Několik epidemií, které postihly pouze tuto vesnici, způsobilo, že se stala neobyvatelnou. Dnes zde najdete jen ruiny, které lákají různé paranormální vyšetřovatele, protože se tam dějí podivné věci.

Vyhlášení nezávislosti Ukrajinské lidové republiky: O rok později byl nově vzniklý stát obsazen Rudo

25.05.2024 05:10 Krátce poté, co bolševici v listopadu 1917 převzali vládu v obrovském a neklidném Rusku a přikročili k jednání o míru s Ústředními mocnostmi, vyhlásil bývalý ruský stát Ukrajina svou úplnou nezávislost. Stalo se tak 22. ledna roku 1918. Nově vzniklá Ukrajinská lidová republika však neměla dlouhého trvání. Jen o rok později byla země obsazena Rudou armádou.

Etente cordiale: Srdečná dohoda mezi Velkou Británií a Francií vyřešila dlouholeté koloniální spory

25.05.2024 05:10 Dne 8. dubna roku 1904, kdy do vypuknutí první světové války v Evropě zbývalo ještě deset let, podepsaly dvě významné evropské mocnosti, Velká Británie a Francie, klíčovou dohodu. Tento pakt později vešel ve známost jako Entente Cordiale neboli srdečná dohoda, vyřešil dlouholeté koloniální spory v severní Africe a nastolil diplomatické porozumění mezi oběma zeměmi.

Konec Heinricha Himmlera: Nacistický šéf SS se považoval za převtěleného středověkého krále, na konc

25.05.2024 05:10 Dne 23. května roku 1945 spáchal sebevraždu Heinrich Himmler, šéf SS, šéf gestapa a architekt Hitlerova programu na vyhlazení Židů. Svůj život ukončila jedna z největších zrůd Hitlerova nejbližšího okolí jen den po zatčení Brity.

William Shakespeare v řetězech: Díla anglického básníka se během čínské kulturní revoluce nesměla vy

25.05.2024 05:10 Psal se 25. květen roku 1977, kdy komunistická vláda v Číně zrušila deset let starý zákaz vydávání děl Williama Shakespeara. Jednalo se tehdy o nový náznak širší politické liberalizace. Tento krok čínské vlády byl dalším důkazem, že nechvalně proslulá kulturní revoluce skončila.

Houba, která dělá z hmyzu zombie: Housenice čínská je součástí tradiční čínské medicíny

24.05.2024 12:10 O housenici čínské se říká, že není jen houbou, ale také hmyzem. Odborně to sice není přesné, prakticky však ano. Jde o parazitickou houbu, která nahradí tkáň svého hostitele svou vlastní, čímž vznikají skutečně bizarní příšery.

Luxusní život jen do první menstruace: Bohyně Kumárí musí splňovat řadu požadavků

23.05.2024 20:11 Tato tradice je stará tři sta let. Hinduisté a buddhisté věří, že bohyně Durga má schopnost reinkarnovat se v těle velmi mladé dívky. Proto pravidelně hledají děvče, které splní náročné zkoušky a stane se takzvanou Kumárí, která žije v přepychu. Tento status však trvá jen do její první menstruace.

Netradiční pohřbívání na Filipínách: Ve městě Sagada se rakve přidělávají ke skále

23.05.2024 20:11 Ve filipínském městě Sagada mají členové kmene Igorotů netradiční způsob pohřbívání. Každý člověk si musí svou rakev zhotovit sám. Když nadejde čas, tělo není pohřbeno do země ani zpopelněno, ale zavěšeno na útes.

Tajemství Čertova a Černého jezera: Místa plná pověstí, které StB ho využila k propagandě

23.05.2024 04:00 Česko je plné strašidelných míst, které mají svůj genius loci kvůli děsivým pověstem, jenž se o nich tradují. Pokud například vyrazíte na Šumavu k Čertovu a Černému jezeru, tak byste se rozhodně bát měli. Říká se, že se tam zjevují čerti i duchové německých vojáků.

Osmnáct let strávených na letišti: Podle příběhu íránského uprchlíka byl natočen film Terminál

23.05.2024 04:00 Ve filmu Terminál s Tomem Hanksem to vypadá jako velká legrace, ale představte si, že byste museli strávit dlouhých 18 let na letištním terminálu. Kvůli byrokracii by vám život utíkal mezi prsty. Íránský uprchlík Mehran Karimi Nasseri by o tom mohl vyprávět.

Podzemní město Derinkuyu: Spletitá síť tunelů dokázala ubytovat dvacet tisíc lidí

21.05.2024 18:30 Derinkuyu je ohromující podzemní město, které se nachází v Turecku. S osmnácti podlažími mohlo podle odhadů ve své době pojmout až dvacet tisíc lidí. K čemu vlastně sloužilo? A proč toto místo přitahuje nejen turisty, ale i milovníky záhad?

Obaly knih z lidské kůže: Kdysi běžná záležitost, která zvedala hodnotu díla

21.05.2024 18:30 Ačkoliv to může působit jako námět hororového příběhu, knihy vázané v lidské kůži nebyly v minulosti nic neobvyklého. Tuto neobvyklou vazbu bylo možné najít u odborných knih i u pornografických děl.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.