Jazz, digitál a Macron. Jak mladá Češka prorazila ve Francii se svým startupem

30.04.2023 19:50 Aplikace Gigscene radikálně zjednodušila do té doby zdlouhavý a neefektivní booking koncertů a představila nový způsob objevování hudebních talentů. Stojí za ní česká manažerka Adéla Sundby.

První máj, čtení čas. Vybrali jsme ty nejhezčí knihy o lásce

30.04.2023 19:50 Jak oslavit svátek zamilovaných? Nemusíte se za každou cenu hnát pod rozkvetlou třešeň, stačí zalézt pod peřinou s dobrou knihou. O lásce, jak jinak. Vybrali jsme takové, které potěší nejen romantické povahy, ale i duši estéta.

České sci-fi už není sci-fi. Kyberpunkový film za padesát milionů vypadá světově

30.04.2023 19:50 To spojení v posledních letech takřka neexistovalo: český sci-fi film. Ale teď se vrací. Snímek Bod obnovy zaujal světovým vizuálem a chtěl by se prosadit i v konkurenci dražších děl. Dnes už by po této videokazetě asi nikdo nesáhl, ale ve své době změnila Robertu Hlozovi život. V dětství pro něj byla vstupenkou do světa, který zažehl jeho lásku ke sci-fi:

Co Le Corbusier ve Zlíně nepostavil, ale mohl? Město obuvi ožije designem

30.04.2023 14:50 Fanoušci designu by měli zamířit na východní Moravu. Ve středu začne ve Zlíně už devátý ročník Zlin Design Week, na kterém čekají výstavy, venkovní instalace, workshopy, design market i party a kulturní program prostoupený celým městem.

Síkela chce zavést povinnost dodavatelů energií zveřejňovat skutečné ceny

30.04.2023 14:50 Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela za hnutí STAN chce do novely energetického zákona zapracovat povinnost dodavatelů energií sdělovat Energetickému regulačnímu úřadu skutečné ceny energií, za které je prodávají koncovým zákazníkům. Síkela to v neděli uvedl v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi. ERÚ a Český statistický úřad dosud mohly podle něj pracovat jen s ceníkovými cenami, které

Sex může být i nebezpečný. Základní instinkt do kin vrací erotiku z jiné doby

30.04.2023 14:50 Do kin se vrací restaurovaná verze erotického thrilleru. Jak působí po třiceti letech od své premiéry, v éře #MeToo?

Čokoládová nálož aneb Láskyplný dort ve stylu brownie

30.04.2023 09:40 S receptem na dort k jakékoli příležitosti budete vždy o krok napřed. A ať už pojmete koláč s poctivou náloží čokolády jako láskyplný prvomájový dezert nebo jen jako dort pro vykouzlení úsměvu a uspokojení i těch nejnáročnějších gurmánů, jeho chuť zůstane stále stejně bohatá a rozhodně vám učaruje. Čokoládový dort ve stylu brownie zdobí lahodná křehká pusinka. Ta se během pečení zvedne a navrchu

Vesmírně dobré. Jak z projektu na diplomku vznikly zbožňované croissanty

30.04.2023 09:40 Je libo croissant s dvojitým karamelem? Lahodný cruffin? Nebo křupavý a vláčný New York roll? Za Supernova Bakehouse se jezdí klidně přes celou Prahu a snadno pochopíte proč.

Poslušné tenisky. Kolik párů má doma šéf Footshopu a jak dostal firmu z krize?

30.04.2023 00:10 Schválně se podívejte, co máte teď na nohách. A co má na nohách vaše okolí? Jsou to tenisky, nebo „normální“ boty? Určitě bude záležet na místě, kde se zrovna nacházíte a taky na vašem věku, ale skoro bychom si tipli, že to budou pravděpodobně spíše tenisky, sneakers. Poslední léta nás totiž právě ony přezouvají do pohodlí –

Tvoří podobu bagrů, nákladních aut i vlaků. A za jeden získal prestižní cenu

29.04.2023 19:10 Lukáš Taneček stojí za designem vlaků nebo stavebních strojů. Kreslí tvář i prvního elektrického supersportu a sní o letadle.

Lokální tulipány či monstera ze semínka. Kde najít originální prvomájovou kytici

29.04.2023 19:10 První máj je lásky čas, ale pozadí obchodu s květinami není moc láskyplné ani k přírodě, ani k těm, kdo tuto radost pěstují.

Zakletá princezna z hradu v Jevanech. Druhá řada Ivety ukazuje její vzestup i pád

29.04.2023 19:10 Druhá řada minisérie Iveta, kterou od příštího týdne uvede platforma Voyo, ukazuje Ivetu Bartošovou na vrcholu slávy. Ovšem někde uprostřed blyštivého vzestupu zlatovlasé popové princezny na hudební trůn už prosvítají i počátky její pozdější osobní tragédie.

Nový majitel i koncept. Soho má svůj biochov a chefa, který vařil i pro papeže

29.04.2023 14:50 Mezi pražskými restauracemi představují klasiku. Ale nyní se pod vedením rodiny miliardáře Tomáše Chreneka také podolské Soho chystá na změny – třeba díky hovězímu z vlastního biochovu.

Team Orange. Proč milovat svůj rýč a jak se z Fiskars stala miliardová firma

29.04.2023 14:50 Z motyk, rýčů či seker Fiskars s typicky černooranžovou barvou je dnes pro mnoho lidí základ jejich jarní výbavy. Kde se zrodil tenhle finský fenomén?

Ukrajina protestuje proti omezení dovozu obilí do EU. Brusel prodloužil bezcelní režim

29.04.2023 14:50 Jakékoli omezení dovozu ukrajinského obilí do zemí Evropské unie je „zásadně nepřijatelné“. Uvedlo to v sobotu ukrajinské ministerstvo zahraničí v nótě zaslané diplomatickým zástupcům EU a Polska v Kyjevě, napsala agentura Reuters. Polsko, Maďarsko, Bulharsko, Rumunsko a Slovensko čelí protestům domácích farmářů, kteří dovoz ukrajinských zemědělských produktů považují za příčinu vlastních problémů s odbytem. Evropská komise jim slíbila podporu. Polsko, Maďarsko,

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.