Do Budějovic přijeli fanoušci Sparty. Dohlíží na ně policisté

31.03.2024 18:10 V neděli v 18 hodin začne na Sokolském ostrově utkání mezi SK Dynamo České Budějovice a AC Sparta Praha. Na poklidný průběh akce dohlíží už od příjezdu fanoušků na vlakové nádraží policisté.

Jihočeský "křížák" se vyrovnává. Vyhrál ho Petr Vyškovský

31.03.2024 13:41 Třetí turnaj jihočeské ligy v křížovém mariáši ve Veselí nad Lužnicí vyhrál ze 33 startujících Petr Vyškovský z Lešné před Jiřím Vilímkem z Postupic a Zdeňkem Dufkem z J. Hradce.

Skoro jako Terminátor. Ukradl bundu a pak proskočil výlohou

31.03.2024 13:41 Jako hrdina akčního filmu si musel koncem února připadat 31letý muž z Budějovic, když po krádeži v obchodním centru Géčko v Českých Budějovicích proskočil skleněnou výlohou. 

Jak uplést pomlázku ukázali všem zájemcům v Kostelci nad Vltavou

31.03.2024 13:41 Při sobotní velikonoční akci v Kostelci nad Vltavou si bylo možné vedle dalších zvyků vyzkoušet i pletení pomlázky. Kdo si netroufá sám, má šanci na různých trzích koupit rovnou hotovou. Názornou ukázku pletení najdete na videu a ve fotogalerii u článku.

Jižní Čechy halí saharský písek. Nemocní, senioři a děti by měli omezit aktivitu

31.03.2024 13:41 V Jihočeském kraji vyhlásili v sobotu večer meteorologové smogovou situaci kvůli vysokým koncentracím prachových částic, které nad Evropu dorazily z africké Sahary. Je možné, že vyhlásí tzv. regulaci, při níž dochází k omezení provozu podniků, které patří mezi stacionární zdroje znečišťování ovzduší. Nemocní, senioři a malé děti by měli při pobytu venku omezit fyzickou aktivitu.

Stádo divokých koní u Lužnice se rozrostlo o dvě nové klisny z Milovic

31.03.2024 13:41 V rezervaci velkých kopytníků u Lužnice na Táborsku se od čtvrtka 28. března 2024 pasou dvě klisny divokých koní, které sem dovezli ochránci přírody. Doplní tak stáda, která už v rezervaci jsou.

V Jihočeském muzeu si můžete roztočit káču. Jako před pěti tisíci lety

31.03.2024 08:33 Liščí neděle, vodění Jidáše a jiné velikonoční zvyky představuje ještě do pondělí 1. dubna Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích. Roztočit si zde můžete také káču, která je kratochvílí lidí už pět tisíc let.

Třeboní už popáté nesli kříž, aby připomněli oběť Ježíše Krista

31.03.2024 08:33 Bohatě vyzdobeným barokním kostelem znějí slavnostně zpívaná slova modlitby, tři muži nesou kříž, jeden ikonu Krista a jediná žena v malém průvodu pak trnovou korunu, položenou na fialovém šátku. Nechybí ani sedm hrkačů. Vydávají se Třeboní na krátkou symbolickou křížovou cestu, aby připomněli ukřižování Ježíše Krista. Všichni v černém oblečení s bílými maskami na obličejích.

Od sousedů: Zlatá Saliera ožila pro zvířata

30.03.2024 21:43 Jediná zachovaná zlatotepecká práce italského umělce Benvenuto Celliniho , Celliniho slánka, vytvořená roku 1543 pro francouzského krále Františka I., byla 11. května 2003 odcizena z muzea umění ve Vídni. Představuje boha moře Poseidóna a bohyni země Démétér.

Na jih Čech dorazil prach ze Sahary. Přinesl oblačnost a srazil teploty

30.03.2024 16:40 Také se vám dnes trochu zamlžil výhled nebo jste stírali prach ze stolu? Může za to saharský písek, který jsme mohli zaznamenat na jihu Čech.

Zbytky potápěče i kus bruslaře. Nádrž Bagr je bez vody a vydává svá tajemství

30.03.2024 16:40 Na první pohled romantika, na druhý už trochu smetiště. Vodní nádrž Bagr v českobudějovické Stromovce prochází očistou. Jak vypadá Bagr bez vody a co ukrývá, to si můžete prohlédnout na fotkách a videu Petra Tibitanzla.

Jak dobře znáte táborského rodáka Jiřího Hrzána. Nyní by oslavil 85. narozeniny

30.03.2024 16:40 /KVÍZ/ Oblíbený český herec, zpěvák a bavič, rodák z jihočeského Tábora Jiří Hrzán by v sobotu 30. března oslavil 85. narozeniny. Ačkoliv byl malý vzrůstem, měl obrovský talent a charisma. Málokterá žena mu odolala. Jeho život byl jako jízda na horské dráze, není tak divu, že veřejnost ho považuje za romantického kaskadéra.

Koncert Anny Slováčkové i nová mláďata. Velikonoce v zoo na Hluboké lákaly davy

30.03.2024 12:03 Koncerty, řemeslný jarmark, velikonoční dílny i obří hnízdo sladkostí. V Zoo Hluboká nad Vltavou a přilehlém zámečku Ohrada to na Velký pátek žilo. Program myslel na malé i velké návštěvníky.

Jaro v Jihočeském divadle: Cyrano, milenci v domově důchodců, balet do škol

30.03.2024 12:03 Jedinečný projekt Malého divadla o hledání svých kořenů a sebe samotného určený pro školy i domovy pro seniory, přehlídka mladého divadla, nový baletní projekt do škol, Noc divadel, oslava 200. narozenin Bedřicha Smetany a tím výčet jarních akcí Jihočeského divadla nekončí.

V Týně nad Vltavou zemřel cyklista. Příčinu jeho smrti vyšetřuje policie

30.03.2024 12:03 K nehodě cyklisty došlo v sobotu 30. března krátce před sedmou hodinou ráno v Týně nad Vltavou. Muž středního věku na místě zemřel.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.