Začátek února s teplotami nad nulou? V posledních letech nic nevídaného

31.01.2024 21:10 /PŘEHLED PRŮMĚRNÝCH TEPLOT DO ROKU 2010/ Začátek února nebude právě ukázkově zimní. Meteorologové pro Mladoboleslavsko i celý Středočeský kraj počítají na čtvrtek s dešti, ale teploty nad nulou. Pohled do tabulek Českého hydrometeorologického ústavu ukazuje, že nejde o nic neobvyklého.

Čejetice se chystají na masopust. Maškarní průvod tudy projde v sobotu odpoledne

31.01.2024 16:23 Čejetice budou v sobotu patřit masopustnímu veselí. Průvod vyrazí do ulic ve 14 hodin a návštěvníci se mohou těšit na tradiční maškary i živou hudbu.

Mladoboleslavská vlnka. První závody nové sezony ukázaly aktuální formu plavců

31.01.2024 11:12 Na 45. Mladoboleslavskou vlnku se v sobotu 20. ledna sjelo do Mladé Boleslavi 211 plavců ročníku narození 2012 a mladších z 21 oddílů, aby otestovali svou formu po vánoční pauze a před jarní částí sezony. Domácí naděje u toho samozřejmě nemohly chybět, město automobilů reprezentovalo 9 chlapců a 5 dívek. V početné konkurenci se rozhodně neztratili.

Stavba křižovatky u Kosmonos pokračuje podle plánu. Nezastavily ji ani mrazy

31.01.2024 06:33 /FOTO/ Ani z velké části mrazivé lednové počasí nezastavilo rozsáhlou rekonstrukci mimoúrovňové křižovatky D10 Kosmonosy. Práce pokračují podle harmonogramu a hotovo by tak mělo být příští rok v létě.

Škoda muzeum v pondělí vyprodal Osmany Laffita se svým pořadem

30.01.2024 15:50 /FOTO, VIDEO/ Zábavný večer s Osmanym Laffitou s názvem Kafe u Osmanyho hostilo Škoda muzeum v Mladé Boleslavi v pondělí 29. ledna. Košilatému humoru známého módního návrháře s kubánskými kořeny tleskal zcela zaplněný sál Laurin Klement.

KVÍZ: Z komiksu na plátna kin. Znáte dobře filmy s Batmanem?

30.01.2024 15:50 Podle příběhů komiksového hrdiny, který se na stránkách časopisu poprvé objevil v roce 1939, bylo natočeno nespočet filmů. Na jejich vzniku se podíleli slavní režiséři i hvězdní herci. Vyzkoušejte si v kvízu Deníku své znalosti o snímcích s Batmanem.

Mnichovohradišťský spolek genealogů připravil sérii článků o místních příjmeních

30.01.2024 11:00 Hyka, Nohýnek, Šverma, Šimon, Sameš, Bukvička, Maděra, Rejnart, Resl, Macoun, Eichler, Picek… Téměř jistě na celém Mladoboleslavsku žijí nositelé těchto příjmení, typických hlavně pro Mnichovohradišťsko. Právě mapování místních příjmení je jedním z témat, kterým se zabývá Mnichovohradišťský spolek genealogů, sdružující více než tři desítky nadšenců pátrajících po svých předcích a dalších rodopisných vazbách.

Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře otevírá novou sezónu čtyřmi výstavami

30.01.2024 11:00 /FOTO/ Galerie Středočeského kraje zahájí v Kutné Hoře v únoru čtyři nové výstavy. K výstavám se váže bohatý doprovodný program.

Loňský rekordman boleslavské záchytky se vrátil pětkrát během jednoho měsíce

30.01.2024 11:00 Celkem 457 lidí skončilo v loňském roce na protialkoholní záchytné stanici při Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi. Je to o tři lidi více než v předešlém roce. Nejvíce návštěvníků měla stanice v září, nejméně v lednu. A v drtivě většině se jednalo o muže. Stanice bude fungovat beze změn i v letošním roce. Středočeský kraj nyní uvolní peníze na pokrytí provozních výdajů.

Nemocnost na okrese opět vzrostla. Klaudiánova nemocnice zakázala návštěvy

29.01.2024 15:15 V minulém týdnu došlo k výraznému nárůstu počtu nemocných na Mladoboleslavsku. Klaudiánova nemocnice reagovala zákazem návštěv.

Z rozestavěného mostu u Krupé se zřítila dodávka. Dva lidé zemřeli

29.01.2024 15:15 K tragické nehodě došlo v pondělí ráno na Rakovnicku. Dva lidé zemřeli poté, co se z rozestavěného mostu zřítila dodávka. Další dva lidé jsou vážně zranění.

KVÍZ: Od šatů z pytle od brambor k miliardám. Co víte o Oprah Winfreyové?

29.01.2024 15:15 Založila vlastní televizní stanici i produkční společnost, je spoluautorkou několika knih a stala se první miliardářkou mezi Afroameričankami. Své peníze si nenechává jen pro sebe, patří k nejštědřejším filantropkám v USA. Je považována za jednu z nejvlivnějších žen na světě a její dopad na společnost je znám jako „efekt Oprah“. Moderátorka a mnohonásobná držitelka ceny Emmy Oprah Winfreyová se narodila 29. ledna před 70 lety.

Krásný a kuriózní strom. Z plodů vlnovce nádherného si lze vyrobit plovací vestu

29.01.2024 10:42 /FOTOGALERIE, VIDEO/ Už jste viděli opilý, lahvový či hedvábný strom? Tak to se musíte podívat na fotografie z turecké Alanye, nebo si zaletět do domoviny těchto nejzajímavějších stromů na světě, tedy do tropů a subtropů Jižní Ameriky. V České republice roste nádherný exemplář v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v ulici Na Slupi v Praze a další lze vidět ve skleníku Fata Morgana v pražské Troji.

Ledovka ve středních Čechách: během rána způsobila několik desítek nehod

29.01.2024 10:42 Ledovka ve středních Čechách trápí řidiče na silnicích. Jen během pondělího rána došlo k několika desítkám nehod. Na komunikacích se můžou tvořit vrstvy ledu, varuje Český hydrometeorologický ústav.

Na divadelní prkna se tento týden vrátí Porcie Coughlanová i Adina Mandlová

29.01.2024 10:42 /FOTO, VIDEO, PROGRAM/ Městské divadlo Mladá Boleslav nabízí i tento týden zajímavý program. Diváci se mohou těšit drama z prostředí Irska, komediální představení i příběh velké prvorepublikové hvězdy Adiny Mandlové.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.