Eurovíkendy: Budapešť – co si nenechat ujít při návštěvě Budapešti

31.03.2024 22:30 Žádné jiné město v Maďarsku není tak krásné, bohaté, plné památek a architektonických skvostů, jako právě metropole Budapešť. Je správním, obchodním a kulturním centrem země, která se proslavila především lázeňstvím a vinařstvím. Pro všechny své přednosti je Budapešť nazývána „královnou Podunají“ a je skvělým cílem pro tolik oblíbené eurovíkendy.

Eurovíkendy: Barcelona – co si nenechat ujít při návštěvě Barcelony

20.03.2024 13:43 Barcelona je hlavním městem Katalánska, jedné z mnoha oblastí Španělského království. Toto nevšední a pestrobarevné město, ve kterém se snoubí starodávná i moderní atmosféra, je ideálním místem pro nevšední dovolenou, krátký výlet, nebo eurovíkend. Barcelona totiž nabízí od každého trochu a nudit se v ní rozhodně nebudete.

Chrámový komplex My Son téměř zničily americké bomby

20.03.2024 13:43 V horském údolí středního Vietnamu je ukrytý chrámový komplex My Son, který byl součástí stejnojmenného královského města. Stavby, které zde vznikaly v průběhu devíti století, jsou dnes z velké části pohlceny džunglí. Přesto dávají tušit, jak významné tohle místo v minulosti bylo. Bydlel zde samotný král a probíhaly zde obětní rituály za boha Šivu.

Eurovíkendy: Řím – co si nenechat ujít při návštěvě Říma

20.03.2024 13:43 Italská metropole Řím je jedním z nejstarších měst v Evropě, je totiž nepřetržitě obydlena více než 2700 let. Řecký spisovatel Lukiános o Římu řekl, že je „kouskem ráje“, toskánský učenec Gian Francesco Poggio Bracciolini o něm zase napsal, že je „nejkrásnějším a nejvelkolepějším městem, která kdy byla či budou“. Oba měli pravdu…

Křižácké město Akko

20.03.2024 13:43 Sever Izraele je pravděpodobně nejpřitažlivější oblastí ve Svaté zemi. A právě zde se nachází město Akko, někdy zvané též Akkon či Acre, které má po Jeruzalému nejkompletněji zachované staré historické jádro. Právě proto bylo v roce 2001 staré Akko zapsáno na seznam světového a kulturního dědictví organizace UNESCO.

Egyptští faraoni

20.03.2024 13:43 Faraon byl ve starověkém Egyptě nejvyšším panovníkem, který rozhodoval o dění v zemi. Šlo o vládce s neomezenou mocí, o němž si běžní smrtelníci mysleli, že je pozemským synem nejvyššího egyptského boha Re a byl považován za žijícího boha Hóra. Faraon tak byl jako bůh uctíván a lidé mu přisuzovali nadpřirozené schopnosti.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.