Jsem holka, ale chovám se jako kluk...

31.03.2024 18:50  Ahoj Mourrisone, jsem holka a je mi 13 let. Víš, už odmala jsem s holkama moc dobře nevycházela, vždycky jsem totiž nosila klučičí oblečení a hrála si s věcmi, s kterými si hráli kluci, často si mě taky i dodnes lidi pletou s klukem. Nikdy mi to nevadilo, líbí se mi, jaká jsem, i když jsem jiná. Na mojí škole je to ale jinak. Máme totiž rozdělené pracovní činnosti na holky, které jdou do kuchyně vařit a kluky, kteří jdou do dílen. Když jsem řekla, že bych ráda chodila i do dílen, tak se mi jeden spolužák vysmál, že holky patří do kuchyně. Nic jsem si z toho nedělala, ale on to pak udělal víckrát, a už to docela bolelo. Nebo třeba na vybíjené, když jsme hráli spolu holky i kluci dohromady, ani jeden kluk mi nenahrál, i když jsem nestála v rohu a dávala pozor, a do toho mi ještě učitel řekl, že jím mám nějak pomoct. Jenže já nevím, jak když mi to nenahrajou. Já jsem si totiž z kluků nikdy nedělala legraci, že například když jsou kluci, tak jsou hloupí. Přitom můj nejlepší kamarád ve třídě je kluk a bere mě takovou, jaká jsem, lepšího kámoše bych nenašla. Když nad tím tak přemýšlím, tak být holka vůbec není super, říkají, že jste slabá povaha , máte menstruaci. Já už nevím, co mám dělat, aby na mě kluci nebyli tak hnusní, já si nevybrala být holkou a někdy bych jí radši ani nebyla. Poradíš mi? Promiň za dlouhý dopis.

Malé čáje ve Zlíně: Zoo odchovala chocholatá mláďata

31.03.2024 18:50  Čáje obojkové, známé také jako chocholaté, jsou statní ptáci z Jižní Ameriky. Patří mezi poměrně hojně chované druhy v zoologických zahradách, ale odchovy mláďat jsou stále ojedinělé. Zoo Zlín letos dokázala navázat na úspěšné odchovy v letech 2015 a 2023, rodičovský pár čájí nyní pečuje hned o dvě mláďata. Pro zlínskou zoo to znamená velký chovatelský úspěch. Obě dvě mláďata zdárně prospívají.

Přestaňte jim říkat ponorky! Jak extrémní plavidla dobývají hloubky

30.03.2024 19:50  Do temnoty, chladu a drtivých tlaků hluboko pod hladinou se mohou vydat jen speciálně vybavené stroje. Ale přestaňte jim říkat ponorky! Proč a jaký je rozdíl mezi nimi extrémními plavidly jako Titan, která dobývají hluboká dna oceánů?

Kamarád se mi posmívá a shazuje mě před ostatními

30.03.2024 19:50  Ahoj Mourrisone, mám kamaráda , co se mi posmívá a shazuje mě před ostatními, přijde mi, že na mě žárlí, protože mi jdou víc sporty a ve třídě jsem oblíbenější než on, a další věci. Přijde mi, že má malé sebevědomí, protože se pořád vytahuje za normální věci. Také je podle mě závislý na mobilu, počítači a na PS5, co dostal k Vánocům. Je hypersenzitivní nebo něco takového. K ostatním se taky nechová moc hezky, ale ke mně se chová nejhůř. Nejvíc se mi posmívá na kurzu angličtiny, kam spolu chodíme 4 měsíce. Taky je líný. Oba se chceme hlásit na gympl a jemu jde učení mnohem líp než mně, ale je líný se učit na přijímačky. Taky v pohodě nepřijde na tu angličtinu . Říkal to mně a našemu kamarádovi , ale stejně se s ním baví, vím to, protože jsme se o tom bavili . Taky je podle mě ctižádostivý. Přijde mi, že v tom sporu jsem silnější já. Co mám dělat? Nevidím na něm žádné dobré stránky a už se s ním nechci kamarádit. Anonym

Vytvořte si doma džungli! Tropické květy můžou vzkvétat i ve vašem pokoji

29.03.2024 20:20  Pěstování pokojových rostlin opět získává na popularitě. Vznikají nejrůznější e-shopy s pokojovkami, bazary, burzy a swapy… I vy si můžete u vás doma, ve svém pokoji vytvořit zelenou džungli s nádhernými kvetoucími orchidejemi, vzdušnými zahrádkami nebo vzrostlými palmami. Inspiraci najdete například v botanické zahradě v pražské Troji – nebo v tomto článku. Svými výpěstky se pak můžete pochlubit kamarádům.

Představuji si dopředu, jak to dopadne, a pak jsem zklamaná

29.03.2024 20:20  Ahoj Mourrisone, mam takový problém, že když se děje nějaká situace, neustále si představuji, jak se bude dít. Ať už negativně, či pozitivně. Každý den, snad i celý den, si představuji různé situace, které se v životě dějí. A často to je jinak a jsem potom zklamaná a naštvaná. Co s tím mám dělat? Už jsem z toho otrávená, nedokážu se na nic pořádně soustředit. Moc díky a omlouvám se za anonym.

Jak mám zhubnout?

28.03.2024 20:40  Jak mám Mourrisone zhubnout, je mi 10 a vážím 31 kg, moje spolužačky váží třeba 25 kg, a to bych chtěla taky, prosím pomoc mi, předem děkuji za odpověď. Anonymka

Mourrison: Zombie

27.03.2024 21:32 

Nový král mořských dinosaurů: Ještě větší, než jsme se báli?

27.03.2024 21:32  Ve Velké Británii byl objeven možná největší známý mořský dravý plaz. Jeden obří obratel a část fosilní čelisti z Přírodopisného muzea v Londýně ukazují na dávnou existenci možná ještě větších pliosauridů, než jsme si v hrůze představovali.

Maminka mě zbije, když nesním svačinu

27.03.2024 21:32  Ahoj Mourrisone, doma i ve škole to mám těžký, vždy když nesním svačinu, tak mě mamka hned zbije a pak mi je na zvracení a dělají se mi všude modřiny. Ve škole už je to lepší, dřív se mi smáli, co nosím za oblečení nebo za samé jedničky, ale od první třídy chodím na atletiku a hraju ještě florbal, takže se mi smějí, že dělám tyhle sporty, že je lepší jít ven s kamarády než běhat na tréninku.

Otevřeno! Mongolská poušť Gobi a její zvířecí obyvatelé v pražské zoo

27.03.2024 21:32  V sobotu 23. března 2024 Zoo Praha slavnostně otevřela pouštní expozici Gobi a zahájila svou 93. hlavní sezónu. V novém expozičním celku nalezli domov především koně Převalského, návštěvníci zde ale poprvé spatřili i manuly a další mongolskou faunu včetně předobrazu bájného olgoje chorchoje, hroznýška tatarského.

Jak přesvědčit rodiče, aby mi koupili „florbalku“?

26.03.2024 22:00  Jak mám přesvědčit mamku a taťku, aby mi koupili florbalku. Holka

Jak vytunit vikuně: První mládě divoké lamy se narodilo v Ostravě

26.03.2024 22:00  Vikuně u nás lze vidět hned v několika zoo. Ta ostravská je ale začala chovat teprve před rokem a půl. A už dnes se raduje z úspěchu, v polovině března 2024 se tu narodilo první mládě této divoké lamy. Na svět přišlo během dne, porod tak mohli dokonce sledovat návštěvníci zoo.

Na jakou výšku mám jít z gymplu?

25.03.2024 22:20  Ahoj Mourri, Potřebovala bych moc poradit. Jsem v období, kdy se mám už začít rozhodovat čím chci být, jsem zrovna ve čtvrťáku na šestiletém gymplu. Od začátku mě to táhlo k pedagogice, ale původně jsem myslela, že budu učit tanec, ale nakonec jsem si to nechala jenom jako koníček a rozhodla jsem se, že bych chtěla učit češtinu, angličtinu a hudebku. Není to moc? Mě tyto předměty hrozně moc baví a umím je na výbornou, dokonce se přihlašuji i do různých školních soutěží. Otázka zní, na jakou vysokou školu mám jít, abych pak mohla učit tyto všechny předměty, nebo si budu muset vybrat jen jeden/ dva? Já netuším, jak to funguje, jak se mám přihlásit do nějakého studijního programu na výšce. Mohl bys mi prosím poradit? Byla bych ti moc moc moc moc vděčná. Veru

S ábíčkem na Comic-Con: Dostanete dárek!

25.03.2024 22:20  Vyražte s ábíčkem na Comic-Con a dostanete unikátní dárek. Do té doby můžete listovat v novém čísle časopisu ABC. Zjistíte, jak vědci pracují na oživení vyhynulých zvířat, s jakými geolokačními hrami zažijete nejlepší dobrodružství, seznámíte se s hrou United Penguin Kingdom i novými vojenskými drony a ještě víc!

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.