Vojáci z Jinců naučili děti z Plzeňska Heimlichův manévr, dělostřelci představili techniku

23.04.2024 22:40 Projekt Den s armádou – Naše stopy v NATO zavítal společně s vojáky z 13. dělostřeleckého pluku z Jinců do škol v Plzeňském kraji. Vojáci představili žákům ve Městě Touškov a v Tachově úlohu české armády a význam našeho 25 let trvajícího členství v Severoatlantické alianci.

Konec vrtulníků FARA. Přichází éra dronů Gray Eagle?

23.04.2024 17:20 Americká armáda zastavila program průzkumně-bojových vrtulníků FARA . Úkoly vrtulníků FARA převezmou z větší části drony. Ve hře je mimo jiné nákup vylepšených dronů MQ-1C Grey Eagle od GA-ASI .

Francie skřípe zuby: Polsko se připojuje k německému Sky Shieldu

22.04.2024 13:00 Nová polská vláda se po rozmrazení vztahů s Berlínem rozhodla připojit k projektu European Sky Shield Initiative. Atraktivitu evropského systému protivzdušné a protiraketové obrany zvyšuje nejen pokračující ukrajinsko-ruská válka, ale i možnost ušetřit při společných nákupech. Francie iniciativu považuje za ohrožení unijní suverenity, protože v ní jako klíčoví dodavatelé figurují neevropské firmy. Odlišné názory Berlína a Paříže podtrhují přetrvávající napětí ve francouzsko-německých obranných vztazích.

Vojskové zkoušky britského tanku Challenger 3

19.04.2024 18:30 Výrobní linku Rheinmetall BAE Systems Land v britském Telfordu opustilo již osm před-produkčních tanků Challenger 3. Ty nyní podstoupí náročné vojskové zkoušky. Challenger 3 je aktuálně nejmodernější evropský tank a bude tvořit jádro britských pozemních sil.

Americké letectvo koupí 100 bombardérů B-21 Raider

18.04.2024 10:10 Americké letectvo hodlá pořídit „pouze“ 100 strategických bombardérů B-21 Raider. To je podle kritiků velmi nízké číslo. Výroba 100 B-21 ale poběží až do poloviny 30. let 21. století. V té době mohou být dostupné již pokročilejší technologie.

Naše stopy v NATO zabodovaly na jihu Čech. Vzdělávací projekt o armádě si škola pozvala už podruhé

16.04.2024 14:40 Obléknout si protichemický ochranný oblek, vyzkoušet srdeční masáž nebo si prohlédnout pyrotechnický materiál. To vše bylo náplní projektu Ministerstva obrany „Den s armádou – Naše stopy v NATO“, který tentokrát zavítal na jih republiky. Více o branné povinnosti, Armádě ČR a 15. ženijním pluku se dozvěděli žáci dvou škol: píseckého gymnázia a ZŠ v Českém Krumlově.

Námořní dron MQ-25 Stingray s protilodními střelami LRASM

15.04.2024 22:00 Společnost Boeing na výstavě Sea Air Space v Marylandu představila dron MQ-25 s dvojicí protilodních střel AGM-158C LRASM . Prozatím jde jen o vizualizaci možností MQ-25 – americké námořnictvo zatím nevyčlenilo peníze na vývoj ozbrojené verze MQ-25. Každopádně bojová verze MQ-25 je v plánu.

Bod obratu: Bundeswehr zdvojnásobí počet houfnic a raketometů

12.04.2024 10:40 Joe Weingarten, člen Výboru pro obranu Bundestagu za německou SPD, na portále Hartpunk potvrdil významné rozšíření dělostřeleckých a raketových jednotek Bundeswehru. V budoucnu každá německá brigáda a divize dostane do podřízenosti vlastní dělostřelecký prapor.

Symbol průmyslové krize Západu: Fregaty Constellation mají tři roky zpoždění

09.04.2024 17:20 Nové fregaty třídy Constellation mají být jádrem amerického námořnictva a umožnit mu zůstat dominantní námořní silou na světových oceánech. Bohužel fregaty dorazí o tři roky později. Proč nás to má zajímat? Protože US Navy střeží a udržuje v chodu celou západní civilizaci.

Vesmírný taktický průzkum: Západ získá vojenskou dominanci nad Ruskem a Čínou

08.04.2024 18:41 Americká zpravodajská agentura NRO buduje pomocí technologií SpaceX konstelaci stovek zpravodajských satelitů s důrazem na sledování pozemních cílů pro podporu pozemních operací. Budování satelitních mega-konstelací na nízké oběžné dráze LEO dovolí Spojeným státům opětovně získat výraznou vojenskou převahu nad Ruskem a Čínou.

Rusko není ráj konzervativců, ale fašistický policejní stát

04.04.2024 15:11 V minulém článku jsem rozebíral proč ze sebe dělá Tucker Carlson tupce, který oslavuje Rusko jako ráj konzervativismu. V dnešním pokračování se podíváme na to, jak to je se stavem konzervativních hodnot v Rusku doopravdy.

První útočné pušky M7 a kulomety M250 v americké armádě

03.04.2024 17:01 První jednotka slavné 101. výsadkové divize vyřadila staré pušky M4/M16 a kulomety M249. Místo toho dostala zbrusu nový systém ručních palných zbraní NGSW seskupený kolem pušek M7, kulometů M250 a nové munice ráže 6,8 mm – vše od společnosti Sig Sauer.

Rumunsko buduje největší leteckou základnu NATO v Evropě

02.04.2024 13:30 ​Přeměna rumunského letiště Mihail Kogălniceanu na obří základnu NATO je v plném proudu. Po rozšíření letiště vznikne vojenský prostor, který bude mít téměř dvojnásobnou rozlohu ve srovnání s americkou leteckou základnou Ramstein na německém území. Bukurešť souběžně vyjednává nákup amerických víceúčelových stíhaček F-35A a lobbuje za kandidaturu Klause Iohannise na post generálního tajemníka Severoatlantické aliance.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.