Zelenskyj ve Stockholmu podepsal bezpečnostní dohody se třemi severskými státy

31.05.2024 18:53 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes ve Stockholmu podepsal bezpečnostní dohody se Švédskem, Norskem a Islandem, informovala agentura Reuters. Zelenskyj při podpisu zdůraznil důležitost vzájemné spolupráce v boji proti ruské vojenské agresi. Ve Švédsku se ukrajinský prezident zúčastnil ukrajinsko-severského bezpečnostního summitu.

Správa železnic dokončila v Pardubicích modernizaci železničního uzlu za 7 mld.

31.05.2024 18:53 V Pardubicích skončila modernizace železničního uzlu téměř za sedm miliard korun bez DPH. Trvala od září 2020. Práce zahrnovaly opravy nástupišť a vybudování pátého nástupiště. Uzel má nové zabezpečovací zařízení, trakční vedení nebo mosty. Vznikla nová zastávka a železniční lávka. Vyplývá to z vyjádření Správy železnic. Podle informací Českých drah jsou Pardubice v objemu přepravy cestujících po Praze a Brnu největší.

Expert AAA AUTO radí na Den dětí: Kdy je třeba sedačka, kdy podsedák?

31.05.2024 18:53 Za ignorování povinnosti vozit dítě v sedačce dostane řidič až pěti tisíc korun pokuty – a navíc čtyři trestné body. Hlavně je to ale nezodpovědnost – podle statistik čelí dítě bez sedačky sedmkrát většímu smrtelnému riziku.

"O komunitu se musí deskohráči starat a aktivně ji rozvíjet"

31.05.2024 18:53 Deskové hry zažívají v posledních letech boom, určitě i s ohledem na pandemii koronaviru a lockdowny, ve kterých lidé hledali možnosti rozptýlení. Své o tom ví Ondřej Poštulka, Community Manager jednoho z největších deskoherních vydavatelů Albi, který má mimo jiné na starosti správu facebookové skupiny Hry nás baví.

Roman Skamene vyrazil na dovolenou se Standou Hložkem

31.05.2024 18:53 Aniž by o tom věděla média, celá plejáda osobností strávila začátkem května společnou dovolenou na slunné Maltě. Herec Roman Skamene a zpěvák Stanislav Hložek zdaleka nebyli jediní, kdo si chtěli změřit síly v tenise.

Slovenský premiér Robert Fico je již v domácí péči, potvrdila dnes fakultní nemocnice v Banské Bystr

31.05.2024 13:42 Slovenský premiér Robert Fico je již v domácí péči, potvrdila dnes fakultní nemocnice v Banské Bystrici, kde byl politik se střelnými poraněními po atentátu dva týdny hospitalizován. Slovenská média ve čtvrtek informovala, že Fico byl převezen do svého bytu v Bratislavě.

Izraelská armáda dnes poprvé přiznala, že bojuje v centru Rafáhu, uvádí server The Times of Israel

31.05.2024 13:42 Izraelská armáda dnes poprvé přiznala, že bojuje v centru palestinského města Rafáh na jihu Pásma Gazy. Píše to server The Times of Israel. Armáda ráno uvedla, že v centru Rafáhu na základě informací tajných služeb zaútočila na pozice palestinského hnutí Hamás. Další údery provedla i v jiných částech města, ze kterého kvůli bojům uprchl zhruba milion lidí.

Dnes je poslední den pro uhrazení daně z nemovitých věcí

31.05.2024 13:42 Dnes je poslední den pro uhrazení daně z nemovitých věcí. Výměr daně rozeslala Finanční správa všem poplatníkům složenkou nebo datovou schránkou, kdo o to sám požádal, dostal informaci e-mailem. Pokud vyměřená daň přesáhla 5000 korun, je možné ji uhradit ve dvou splátkách, první je splatná dnes a druhá do konce listopadu. Letos se daň z nemovitosti zvýšila kvůli nárůstu základního koeficientu o 80 procent, některé obce současně zvýšily i místní koeficienty. Veškerý výnos daně jde do rozpočtu obcí.

Originální sladká pocta pedagogům

31.05.2024 13:42 Přemýšlíte nad tím jak stylově, a přitom chutně vzdát hold paní učitelce nebo panu učiteli? Pedagogické edice vysoce kvalitní granoly od Proud Mary jsou tou správnou volbou.

Islandská sopka chrlí druhým dnem kouř a lávu

31.05.2024 13:42 Sopka na Islandu chrlí druhým dnem kouř a lávu. Odborníci ale předpokládají, že vítr odnáší jedovaté plyny pryč od hlavního města Reykjavíku, napsala agentura Reuters. Zatím nejsou hlášena žádná zranění a největší islandské letiště v Keflavíku funguje bez omezení.

Pro Švédy je nejdůležitějším tématem před volbami do Europarlamentu ochrana klimatu

31.05.2024 13:42 Švédsko je jedinou zemí v Evropské unii, kde voliči považují za nejdůležitější téma před volbami do Evropského parlamentu ochranu klimatu. Uvedl to švédský veřejnoprávní rozhlas a ČTK to v rozhovoru v jihošvédském městě Malmö potvrdili i představitel strany Zelených Per-Ola Valastig a kandidát sociálních demokratů do Evropského parlamentu Arwin Sohrabi.

Herecká legenda Clint Eastwood slaví 94. narozeniny

31.05.2024 13:42 Poslední hollywoodský kovboj, i tak se přezdívá legendárnímu herci Clintu Eastwoodovi, který slaví úctyhodné 94. narozeniny. Charisma má i v pozdním věku na rozdávání a mnozí ho vnímají jako ztělesnění mužské síly a odvahy. Pojďme si připomenout pár faktů ze života tohoto výjimečného umělce.

Před deseti lety postihlo Chebsko jedno z nejsilnějších zemětřesení

31.05.2024 09:10 Před deseti lety, 31. května 2014, postihlo Chebsko jedno z nejsilnějších zemětřesení v historii země. Údaje Evropského a středomořského seismologického centra uváděly sílu 4,5 až 4,6 magnituda, což bylo srovnatelné s nejsilnějším zemětřesením v Československu a ČR za 100 let z prosince 1985 .

Při ruských útocích na Charkov zemřeli tři lidé, 16 bylo zraněno

31.05.2024 09:10 Ruské rakety zabily v noci na dnešek v Charkově tři lidi a 16 dalších zranily. Podle tiskových agentur to dnes uvedl šéf oblastní správy Oleh Syněhubov. Rusko podle místních úřadů útočilo na třech místech druhého největšího ukrajinského města a zasáhlo mimo jiné pětipatrový obytný dům.

Dnes je poslední den pro zaplacení daně z nemovitosti

31.05.2024 09:10 Dnes je poslední den pro uhrazení daně z nemovitých věcí. Výměr daně rozeslala Finanční správa všem poplatníkům složenkou nebo datovou schránkou, kdo o to sám požádal, dostal informaci e-mailem. Pokud vyměřená daň přesáhla 5000 korun, je možné ji uhradit ve dvou splátkách, první je splatná dnes a druhá do konce listopadu.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.