Lanovka na Ještěd bude delší a s jednou kabinou, rozhodli zastupitelé Liberce

26.04.2024 00:31 Visutá lanovka na Ještěd v Liberci bude mít nejspíš jednu kabinu na dvou lanech a bude prodloužená ke konečné tramvaji v Horním Hanychově. Tuto variantu dnes vybrali liberečtí zastupitelé, hlasovalo pro ni 29 z 32 zastupitelů. Lanovka je od tragické nehody z října 2021 mimo provoz, předchozích bezmála 90 let šlo o lanovou dráhu kyvadlového provozu s dvěma kabinami. Primátor Jaroslav Zámečník při nejoptimističtějším scénáři očekává, že by nová lanovka mohla být v provozu od ledna 2029.

ANO napadlo u Ústavního soudu změny ve stavebním spoření, které platí od ledna

26.04.2024 00:31 Opoziční hnutí ANO napadlo u Ústavního soudu změny ve stavebním spoření, které byly součástí vládního konsolidačního balíčku. Ustanovení jsou platná od začátku letošního roku. Straně mimo jiné vadí ustanovení u spoření, kdy se snížení příspěvku dotýká i smluv uzavřených před lednem 2024. Poukazuje na retroaktivitu ustanovení. ČTK to sdělilo ANO.

Evropa je smrtelná, musí posílit obranu i vlastní zbrojní produkci, řekl Macron

25.04.2024 19:10 Evropa musí posílit svou obranu a více sázet na vlastní zbrojní produkci, aby lépe čelila globálním bezpečnostním hrozbám, na něž není v současnosti připravena. Prohlásil to dnes francouzský prezident Emmanuel Macron, který v projevu na pařížské Sorbonně mluvil o prioritách své evropské politiky před červnovými eurovolbami.

Tržby RegioJetu loni vzrostly o 600 milionů na víc než 3,4 miliardy korun

25.04.2024 19:10 Tržby dopravce RegioJet loni přesáhly 3,4 miliardy korun, což je meziročně o 600 milionů víc. Vlaky a autobusy převezly téměř 12 milionů cestujících, což je růst o víc než milion. Rekordní by měl být zisk před zdaněním. Podle předběžných neauditovaných výsledků se očekává, že přesáhne půl miliardy korun, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí společnosti Alexandra Janoušek Kostřicová.

Od začátku roku lékaři evidují více než 10.000 případů černého kašle

25.04.2024 19:10 Trend nárůstu počtu případů černého kašle podle Státního zdravotního ústavu dál pokračuje. Od začátku týdne do středečního poledne jich nově přibylo 956, řekla na dnešní tiskové konferenci ministerstva zdravotnictví ředitelka SZÚ Barbora Macková. Od začátku roku tak počet případů překročil 10.000. Očkovat proti černému kašli se podle ministerstva zdravotnictví letos nechalo proti loňsku za stejné období šestinásobně víc dospělých.

Benátky začaly vybírat poplatek za vstup, pro část obyvatel to není řešení

25.04.2024 19:10 Italské Benátky dnes ráno začaly vybírat poplatek pět eur za vstup do města od návštěvníků, kteří zde nepřenocují a stráví jen pár hodin. Cílem opatření, které bude platit jen ve vybrané dny, je podle radnice zmírnění dopadů nadměrného turismu.

Rozsudek nad exproducentem Weinsteinem byl zrušen, uskuteční se nový soud

25.04.2024 19:10 Newyorský odvolací soud dnes zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina za sexuální delikty a nařídil zahájení nového procesu. Informuje o tom zpravodajský web televize CNN. Verdikt, který byl nyní zrušen, mu v roce 2020 uložil trest 23 let vězení. Na svobodu se však nyní 72letý Weinstein podle CNN nedostane, jelikož byl loni v Los Angeles odsouzen také k 16 rokům vězení za znásilnění ve svém druhém procesu týkajícím se znásilnění herečky v roce 2013.

Lexum potvrzuje pozici lídra poskytovatelů privátní oční péče. Expanduje nejen v České republice, al

25.04.2024 19:10 Lexum, síť očních klinik, ambulancí a optik, významně expanduje a potvrzuje své postavení lídra poskytovatelů komplexní a prémiové oftalmologické péče. Společnost s více než 30letou tradicí, historií a sílou značky se významně rozšířila o další soukromé poskytovatele oftalmologické péče v České republice.

Ke křišťálově čisté vodě v bazénu stačí pár minut vašeho času týdně

25.04.2024 19:10 Stojí za čistou vodou v bazénu hromada času a práce? Spousta těch, co bazén nikdy neměli, to tvrdí… Tak se pojďme podrobněji podívat na to, co všechno budete muset pro čistou vodu udělat.

Klan Brodských: obrovský talent i křehká duše

25.04.2024 19:10 Z mnoha herců, kteří se objevují na televizních obrazovkách, byl Vlastimil Brodský skutečně výjimečnou osobností s jedinečným talentem. Není divu, že jeho charismatu podlehla spousta žen, mezi nimiž byla i překrásná herečka Jana Brejchová, které se přezdívalo česká »Bardotka« a která Brodskému porodila dceru, jež se vydala ve šlépějích rodičů.

Přibývá pacientů ve specializovaných centrech, mají modernější léky

25.04.2024 14:51 Více než 126 tisíc českých pacientů využívá centrovou léčbu, tedy léčbu nejmodernějšími léčivy ve specializovaných centrech. To je o 90 tisíc víc než v roce 2010. Každoročně se tak k léčbě dostane deset až 15 procent nových pacientů. Jsou to lidé, kteří často trpí neurologickými, oftalmologickými nebo onkologickými onemocněními. Využívat mohou až 295 léčiv, které jim prodlužují život, zkracují pobyt v nemocnici a státu šetří výdaje na sociálních dávkách.

Škoda na úrodě ovoce kvůli mrazům přesáhne podle odhadů ovocnářů miliardu korun, stát jim pomůže

25.04.2024 14:51 Škoda na úrodě ovoce kvůli mrazům přesáhne podle odhadů ovocnářů miliardu korun. Poškozena je většina ovocných stromů v Čechách, mrazy zlikvidovaly téměř 100 procent úrody. Škody na Moravě jsou asi 50 procent, vlivem počasí se tam situace může zhoršit. Ministerstvo zemědělství spustí program s pomocí 70 až 100 milionů korun pro pěstitele ovoce, jeho výši upřesní. Novinářům to dnes v Daminěvsi na Mělnicku řekli ministr zemědělství Marek Výborný a předseda Ovocnářské unie Martin Ludvík.

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová se rozhodla podat demisi

25.04.2024 14:51 Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová se rozhodla podat demisi. TOP 09 to dnes oznámila v tiskové zprávě. Podrobnosti sdělí Langšádlová společně s předsedkyní strany Markétou Pekarovou Adamovou a prvním místopředsedou TOP 09 Vlastimilem Válkem na briefingu, který se uskuteční ve 13:30 v Poslanecké sněmovně. O konci ministryně v koaliční vládě se mluvilo už delší dobu. Média spekulují, že by Langšádlovou mohl nahradit poslanec z Královéhradeckého kraje a místopředseda TOP 09 Matěj Ondřej Havel.

V jižní části státu Západní Austrálie uvízlo na mělčině asi 160 kulohlavců, 26 už uhynulo

25.04.2024 14:51 Australští odborníci na volně žijící mořské tvory se snaží zachránit asi 140 kulohlavců, kteří dnes uvízli na mělčině v jižní části státu Západní Austrálie. Dalších 26 kytovců už uhynulo, informovala agentura Reuters.

Čtyři negativní dopady nadměrného pití kávy

25.04.2024 14:51 Milujete kávu? A kolik šálků denně vypijete? Káva může být dobrý sluha, ale i špatný pán. Dokáže vás nabudit a zlepšit vám náladu, stejně jako vás psychicky rozladit a způsobit velké energetické výkyvy v průběhu dne, pokud to s jejím množstvím přeháníte. Jak poznáte, že už kávy bylo moc?

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.