Divadelní festival ve Zlíně uvede adaptaci Bílé vody, téma zneužívaní i pohádky

30.04.2024 14:31 Mezinárodní divadelní festival Setkání Stretnutie přinese do Zlína výběr toho nejlepšího, co se v poslední době urodilo na česko-slovenské divadelní scéně.  Patronem 28. ročníku je herec, humorista a zpěvák Miroslav Noga. Festival proběhne hned na několika místech, Velký sál MD, Malá scéna, Studio Z, od 14. do 18. května.

Devadesátičlenný orchestr malých velkých filharmoniků vystoupí v sobotu ve Zlíně

30.04.2024 14:31 Orchestr s unikátním zvukem, který se podaří dát dohromady jen jednou za pár let. Ve Zlíně se blíží do finále orchestrální projekt Malí velcí filharmonici. Zkušení členové orchestru Filharmonie Bohuslava Martinů se opět ocitli v roli mentorů a nejtalentovanější žáci veřejných ZUŠ Zlínského kraje si mohli vyzkoušet dráhu profesionálního hudebníka.

Kroměříž letos navýší příspěvek na obnovu a údržbu Podzámecké zahrady

30.04.2024 14:31 Město Kroměříž přispěje letos částkou 2,25 milionu korun na údržbu a obnovu Podzámecké zahrady. Žádost Správy arcibiskupského zámku a zahrad podpořilo na posledním zasedání 18 z 25 přítomných zastupitelů.

Trautenberk Ilja Prachař miloval vaření i Slavii. Herecké geny předal potomkům

30.04.2024 09:30 Anče, Kubo, hajnej sem! Himl hergot donrvetr krucajs element! Nejen těmito hláškami, ale i mnoha dalšími se do hlav diváků zaryl nechvalně proslulý Trautenberk z Krkonošských pohádek. Jeho představitel, Ilja Prachař, se narodil 30. dubna přesně před sto lety. Zanechal po sobě syna, vnuky a vnučky, kteří se stejně jako on věnují herectví.

Stavba deseti městských bytů v Otrokovicích je v plném proudu

30.04.2024 09:30 Jeřáb čnící zpoza okolních střech je nyní dominantou sídliště Horní Střed V Otrokovicích. V plném proudu jsou práce na výstavbě nového čtyřpodlažního bytového domu v Hložkově ulici. Projekt přinese bydlení v deseti městských bytech o velikosti 2+kk a 1+kk. Investice vyjde na 28,3 milionů korun, radnicí získaná dotace ze Státního fondu podpory investic pokryje více než polovinu, a to 17,5 milionů.

Muž popíjel slivovici a pak šel přeparkovat. V krvi měl téměř tři promile

30.04.2024 03:01 V neděli odpoledne se rozhodl šedesátiletý muž přeparkovat své auto v obci Kašava na Zlínsku. Pozapomněl, že předtím popíjel slivovici i pivo. Jen shodou šťastných náhod se při jeho jízdě nikomu nic nestalo. Jeho nebezpečná jízda neunikla svědkovi, který přivolal policii.

Co bude místo plánované nemocnice v Malenovicích? Kampus, sportoviště nebo byty

29.04.2024 21:50 Projekt nové krajské nemocnice, která měla stát ve Zlíně-Malenovicích, je minulostí a hejtmanství řeší, jak využít nabyté pozemky. Nová krajská rozvojová společnost ZRIA se zabývá hned několika variantami, které mají udělat Zlínsko atraktivnější.

Policie odložila vyšetřování výbuchů ve Vrběticích, může za ně ruská rozvědka

29.04.2024 16:00 Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu odložili prověřování výbuchů muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku, při nichž v roce 2014 zemřeli dva lidé. Podle policie je prokázáno, že za explozemi stojí příslušníci ruské vojenské rozvědky GRU. Na webu policie to v pondělí 29. dubna uvedl ředitel NCOZ Jiří Mazánek.

V Luhačovicích se v srpnu začne stavět základna pro záchranáře

29.04.2024 10:21 Dojezdové časy sanitek k pacientům v Luhačovicích, Pozlovicích a dalších dvaceti obcích spádové oblasti se zkrátí. Už za rok a půl budou záchranáři vyjíždět z nové základny v lázeňském městě. Začít stavět by se měla v srpnu letošního roku.

Zlín běžel modře. Na náměstí Míru se předvedl i Standa Hložek

28.04.2024 23:40 /FOTO,VIDEO/ Do modra se v neděli zbarvilo náměstí Míru ve Zlíně. Odpoledne se tam totiž uskutečnil charitativní běh Česko Běží Modře 2024, jehož smyslem byla pomoc lidem s poruchou autistického spektra. Podívejte se, jak to tam v neděli krátce po poledni vypadalo.

O svátcích svezou cestující ve Zlíně i Otrokovicích historická vozidla

28.04.2024 06:41 Dva sváteční dny, 1. a 8. května, obzvláštní MHD ve Zlíně a Otrokovicích historická vozidla. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice vypraví poprvé po zimě všechny své historické skvosty na běžné linky. Lidé se jimi svezou za běžné jízdné.

VIDEO: Floria Jaro začala, expozice z tisíců květin nadchla davy.

27.04.2024 20:10 Tisíce zahrádkářů míří od sobotního rána do Kroměříže, kde úderem deváté hodiny začala tradiční Floria Jaro. Kromě potřeb pro zahrádkáře, zahradníky a domácí kutily nabídne také květinovou expozici na téma Láska v oblacích. Prodejní výstava potrvá do středy 1. května a po krátké přestávce pokračuje dále od 4. do 8. května.

O životě včel. Děti ve Fryštáku ochutnávaly i různé druhy medů

27.04.2024 14:20 Ve středu 24. dubna jsme ve třídě 2. B Základní školy Fryšták měli velmi zajímavou přednášku o životě včel. Pan Miroslav Špetla o včeličkách nejen vyprávěl, ale přinesl ukázat dětem pomůcky, které ke včelaření patří. Nechyběl ochranný oblek nebo dýmák, který jsme mohli vyzkoušet.

Výběr Deníku: TOP 3 hudební festivaly na Zlínsku

27.04.2024 14:20 Léto patří pohodě, dovoleným a hudebním festivalům. Redaktoři Deníku si roztáhli festivalovou mapu Česka a vybrali pro čtenáře trojici akcí, které by si neměli milovníci muziky na Zlínsku nechat uniknout. Těšit se mohou na rodinnou pohodu na Štěrkáči v Otrokovicích, rockový nářez na největším tuzemském openair metalovém festivalu ve Vizovicích nebo na festival s vůní trnky tamtéž.

Od května mohou lidé v přístavišti na Baťově grilovat pod širým nebem

27.04.2024 09:30 Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinka v otrokovickém přístavišti tak dává další možnost pro trávení volného času rodinám a dalším zájemcům. Přípravu šťavnatého steaku nebo grilované zeleniny pod širým nebem si tady lidé užijí od května, kdy bude vše připraveno k provozu.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.