Google Bard překonal ChatGPT-4. Bude král AI chatbotů sesazen?

31.01.2024 10:11 Google zdaleka není na poli generativní AI odepsaný. Těžit z toho může především uživatel. Dlouhodobé dotahování konkurence může AI chatbota od Open AI zlevnit.

Lékaři bez hranic odhalují mural na pražském Andělu. Ukazuje naději uprostřed zaminovaného pole

30.01.2024 12:30 Nástěnná malba Lékařů bez hranic upozorňuje na nebezpečí min, které vybuchují i po skončení válek, a zároveň na naději jejich obětem představovanou rekonstruktivní plastickou chirurgií. Dílo od streetartového umělce Chemise může ožít také na mobilních displejích kolemjdoucích s pomocí augmentované reality.

Young Lions 2024 otevírají přihlášky. Soutěž nabídne i rozvojový program Winners Camp

30.01.2024 12:30 Mistrovství v komunikaci pro mladé profesionály otevírá registrace. Letos chce posunout formát vyhlašování vítězů a přidat více emocí a kontextu do způsobu prezentace soutěžních prací.

Young Lions 2024 otevírají přihlášky. Soutěž nabídne i rozvojový program Winners Camp pro

29.01.2024 21:50 Mistrovství v komunikaci pro mladé profesionály otevírá registrace. Letos chce posunout formát vyhlašování vítězů a přidat více emocí a kontextu do způsobu prezentace soutěžních prací.

Instagram testuje Flipside, omezení obsahu účtu jen pro vámi vyvolené

29.01.2024 07:10 Fake účet pro blízké přátele nepotřebujete, snaží se říct Instagram svým mladším uživatelům. Flipside umožní omezovat obsah příspěvků jen pro vámi omezené publikum.

Pivo z Berlína paroduje virální reklamu značky Calvin Klein s Jeremym Allenem Whitem

29.01.2024 07:10 Nejvíc sexy reklama s mužským hlavním hrdinou má silnou konkurenci. Její kopie nesází na oceňovaného herce, ale na „medvěda s pivasem“.

Lidé s depresí nevypadají tak, jak si myslíte, upozorňuje kampaň

26.01.2024 05:50 I lidé, co se smějí a mají úspěšný život, mohou mít depresi. Sugestivní PSA kampaň Německé nadace pro pomoc při depresích a prevenci sebevražd boří předsudky o tom, jak vypadají lidé s duševní poruchou.

Pohyblivá podlaha od Disneyho může způsobit revoluci ve světě virtuální reality

25.01.2024 07:11 Virtuální hry a aplikace může čekat kinetická revoluce. Vědci od Disneyho přišli s pohyblivou podlahou, která je de facto první všesměrovou běžeckou dráhu na světě. Její využití může být ale výrazně širší.

Reklama týdne: Magnum — Stick to the Original

24.01.2024 09:20 Snesete, když vám partner či partnerka koupí levnější náhražku originálu? Falešné Magnum značí faleš v životě, říká s humornou nadsázkou značka nanuků.

Víno jako vánoční dárek. Jeho prodejci investují do inzerce zdaleka nejvíce v prosinci

24.01.2024 09:20 V prosinci loňského roku prodejci vína umístili reklamu v ceníkové hodnotě 85 milionů korun. Jde o téměř třetinu z celoročního objemu inzerce.

Čtyři banky spouští Cvak, výhodnější platební řešení pro obchodníky, kteří odmítají platbu kartou

23.01.2024 18:40 V Česku se 80 % malých podnikatelů vyhýbá placení kartou. A to přesto, že ho preferuje 8 z 10 zákazníků. Můžou za to poplatky za transakci platební kartou. Air Bank, Fio banka, mBank a MONETA Money Bank spouští platební řešení Cvak, které by mělo být levnější než spodní sazba za transakci při platbě kartou.

Chcete ukončit propojení vašich účtů na Facebooku a Instagramu? Nově to bude možné

23.01.2024 03:50 Jeden z největších benefitů Meta pro inzerenty je v ohrožení. Díky Digital Markets Act si můžeze zrušit propojení účtů na jednotlivých platformách Meta. Podobnou „dezintegraci“ nabízí u svých služeb již Google.

Google přináší nové způsoby vyhledávání. Funkce 'Circle to Search' bude hitem

22.01.2024 05:40 Tomu říkáme Google Lens na steroidech. Zakroužkujte předmět ve videu či na obrázku v jakékoliv aplikaci a funkce „Circle to Search“ se pustí do vyhledávání. Google navíc doplňuje nabídku svého Multisearch vyhledávání o AI vrstvu. Vyfotíte třeba neznámou deskovou hru bez krabice a AI vám vysvětlí, jak se hraje.

Primark uvádí kolekci přizpůsobivé módy pro potřeby osob se zdravotním postižením

19.01.2024 18:50 První čtyřdílná kolekce spodního prádla byla navržena s ohledem na potřeby osob se zdravotním postižením, další budou následovat. Zahrnuje podprsenky a kalhotky s magnetickým zapínáním.

Potvrzeno českým soudem. Obrázek vytvořený AI není autorským dílem

19.01.2024 11:30 Prompt je v očích práva myšlenkou či postupem, které nejsou autorským dílem. Zároveň dílo vytvořené AI není vytvořené fyzickou osobou, ale softwarem. Už proto se na ně autorské právo nevztahuje. Tak zní hlavní poselství prvního českého pravomocného rozsudku ve sporu o autorství díla tvořeného AI.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.