Investovat by mělo být tak běžné jako platit kartou, říká Luňáček z Portu

28.03.2024 07:50  Z ekonomických a demografických důvodů bude muset v budoucnu klesat náhradový poměr u státních starobních důchodů. To v kombinaci s dlouhým obdobím vysoké inflace nutí Čechy více přemýšlet o svých financích a sahat po alternativách k tradičním nástrojům.

Už ani banky nepadají jako kdysi. Do časů zlatého standardu by se klienti Sberbank vrátit nechtěli

28.03.2024 07:50  Přestože se už relativně dlouhou dobu peníze nijak neopírají o zlato či stříbro, mezi lidmi stále panuje obava, že v bankách není dost skutečných peněz, které bychom si mohli vybrat, kdybychom to chtěli všichni najednou udělat. A je to tak trochu pravda, i když zároveň není.

Ranní check: Manažeři Kofoly dostali akcie, vládu čeká bitva o windfall tax

28.03.2024 07:50  Dobré ráno! Je 88. den roku, svátek má Soňa. V tento den v roce 1991 podepsala vláda smlouvu o vstupu Volkswagenu do automobilky Škoda. Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí posledních hodin.

Rozpolcená Škoda Enyaq. Poptávka roste, výroba klíčového elektromobilu ale bude dál kulhat

28.03.2024 07:50  Obtíží s výrobou vlajkového elektrického modelu se Škoda Auto hned tak nezbaví. Nedostatečné dodávky elektromotorů ze závodu Volkswagenu v německém Kasselu potrvají ještě do poloviny tohoto roku. Poté by už měla mladoboleslavská automobilka patrně znovu vyrábět enyaqy v požadovaném množství. V rozhovoru pro e15 to uvedl člen představenstva Škody Martin Jahn s tím, že se z těchto důvodů v prvním pololetí nevyrobí řádově tisíce těchto elektromobilů. I přes delší dodací lhůty a omezování státních podpor však poptávka na evropských trzích stoupá, podle Jahna se modelu daří i v klíčovém Německu.

Družstevní bydlení by mohlo být cestou z bytové krize. Kdyby nebylo tak nevýhodné

28.03.2024 07:50  Bydlení v družstvu v mnoha lidech dodnes evokuje doby minulé. Doby, kdy družstevníci sami přiložili ruku k dílu a po práci jezdili na stavbu svého budoucího bytového domu. Po revoluci s rozvojem vlastnického bydlení je ale v mnoha domech nahradila společenství vlastníků jednotek. Dnes je v České republice kolem deseti tisíc bytových družstev – oproti asi 75 tisícům společenství vlastníků – a nová nevznikají. Zákonná pravidla jsou totiž pro členy družstev tak nevýhodná, že se jim to nevyplatí. To chtějí někteří poslanci změnit.

Optimismus na vzestupu. Kupní síla požene růst domácí ekonomiky

27.03.2024 21:00  Nálada českých domácností se začala s rokem 2024 pomalu zlepšovat. Spotřebitelská důvěra v březnu dosáhla nejvyšší úrovně od října roku 2021 a přiblížila se tak dlouhodobému průměru poté, co více než dva roky tuzemské domácnosti propadaly výraznému pesimismu. Nálada se nezlepšuje jen s příchodem jara, bezpochyby k tomu přispěly i lepšící se vyhlídky pro domácí ekonomiku a stejně tak návrat inflace na dvouprocentní cíl.

Další stávka nehrozí, aerolinky Lufthansa se dohodly s odbory na mzdách

27.03.2024 21:00  Německé aerolinky Lufthansa a odbory Verdi se dohodly na nových mzdových a pracovních podmínkách pro zhruba 25 tisíc členů pozemního personálu. Letecká společnost a odbory to oznámily dnes večer po úspěšném závěru jednání. Německo se tak vyhnulo další rozsáhlé stávce, která by dolehla na stovky tisíc cestujících. Problémy kvůli předchozím protestům měly i spoje s Českou republikou.

S expanzí ve Spojených státech chceme pokračovat, říká šéf sázkařského Allwynu Chvátal

27.03.2024 21:00  Mezinárodní loterijní skupina Allwyn má za sebou další rok růstu a zároveň první výsledky hospodaření, do kterých zahrnul i převzetí provozovatele britské Národní loterie. Mezinárodní expanze českého sázkařského giganta tím ale podle všeho nekončí, Allwyn se momentálně poohlíží po dalších trzích v USA. „Možnosti vstupu na další americké trhy budeme aktivně zkoumat,“ říká v rozhovoru pro e15 šéf Allwynu Robert Chvátal.

Polský developer 7R vstupuje do Česka, na Vysočině postaví halu za 750 milionů korun

27.03.2024 21:00  Na český trh s průmyslovými nemovitostmi vstupuje polský developer 7R. U dálnice D1 na Vysočině prostaví skladovací halu za 750 milionů korun. V tiskové zprávě společnost uvedla, že získala stavební povolení. Po plánovaném dokončení ve třetím čtvrtletí příštího roku by stavba měla mít rozlohu 26 tisíc metrů čtverečních. Své působení v Česku společnost plánuje do budoucna dále rozšířit.

Pražská burza dnes uzavřela nejsilnější za posledních patnáct let

27.03.2024 21:00  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Vláda rozbíjí proruskou síť, která ohrožovala bezpečnost země. Rozšířila sankční seznamy

27.03.2024 21:00  Vláda dnes rozšířila národní sankční seznam o dvě fyzické a jednu právnickou osobu, řekl novinářům premiér Petr Fiala . Jde o politika a podnikatele Viktora Medvedčuka, společnost Voice of Europe a politika, mediálního producenta a propagandistu Arťoma Marčevského. Sankce mají zasáhnout proruskou síť, která se v Česku pokoušela rozvíjet vlivovou operaci. Ta mohla potenciálně mít závažný dopad na bezpečnost ČR a Evropské unie, řekl Fiala.

Vláda se střetne o windfall tax, ve hře je i ČEZ. Stanjura navrhuje daň zrušit, lidovci a Piráti jso

27.03.2024 15:10  Pětice vládních stran roztáčí hru o miliardy korun příjmů pro stát. Ministr financí Zbyněk Stanjura chystá návrh na předčasné zrušení takzvané windfall tax. Nová daň z neočekávaných zisků pro banky a také energetické, petrochemické a těžební firmy včetně obchodníků s těmito komoditami má přitom podle původních plánů platit ještě příští rok. Kdyby skončila dříve, oddechla by si především polostátní společnost ČEZ, jejíž hodnota kvůli mimořádné zátěži klesá. Naopak výnosy ze zdanění finančních domů budou zřejmě opět velmi nízké jako za minulý rok.

„Investiční“ skupina Ramfin okradla seniory o více než 340 milionů korun

27.03.2024 15:10  Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu obvinili 13 lidí v souvislosti s činností investiční skupiny Ramfin. Obvinění podle nich slibovali výhodnější zhodnocování vkladů, které ale neprováděli. Skupina podle policie vylákala z více než 1200 lidí přes 340 milionů korun. 

Apple na WWDC24 ukáže umělou inteligenci, iOS 18 i nový hardware

27.03.2024 15:10  Worldwide Developers Conference je tradiční každoroční událost, na které se dozvídáme podoby, funkce a možnosti nových operačních systémů iPhonů, iPadů, počítačů Mac i hodinek Apple Watch. Poslední dobou jsme však zvyklí i na nějaký ten hardware. Apple WWDC24 bude probíhat od 10. do 14. června.

ČKD Blansko Holding je kvůli ruskému majiteli v insolvenci. Dluží přes 300 milionů korun

27.03.2024 15:10  Strojírenská společnost ČKD Blansko Holding je v insolvenci, podala na sebe insolvenční návrh. Dluží přes 300 milionů korun. Vyplývá to z údajů v insolvenčním rejstříku. Jediným akcionářem tradiční strojírenské firmy je ruská společnost Ťažmaš, která ji v roce 2010 koupila od skupiny J&T.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.