Kovosvit dosáhl vyhlášení moratoria, chce připravit reorganizaci

03.05.2024 23:30  Českobudějovický krajský soud v insolvenčním řízení se strojírenskou společností Kovosvit MAS Machine Tools vyhlásil moratorium, potrvá tři měsíce. Vyplývá to z usnesení soudu zveřejněného v insolvenčním rejstříku. Firma, která přiznává závazky za více než miliardu korun, o vyhlášení moratoria požádala, aby získala čas na přípravu reorganizačního plánu. V době trvání moratoria se firma nemůže dostat do úpadku.

Obří přesun v rámci Erste. Reico s nemovitostmi za 38 miliard může opustit Českou spořitelnu

03.05.2024 23:30  Česká spořitelna, která je součástí rakouské finanční skupiny Erste Group Bank, chystá prodej investiční společnosti Reico, která obhospodařuje dva investiční fondy a v regionu střední Evropy spravuje nemovitosti v hodnotě přes 38 miliard korun. Podle informací e15 se největší banka v Česku aktuálně zabývá variantou, že by Reico začlenila do struktury Erste Asset Management . Banka o záměru informovala své zaměstnance v dokumentu, který má e15 k dispizici.

Pražská burza výrazně klesla, akcie Komerční banky odepsaly přes deset procent

03.05.2024 18:30  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Protiváha americkým zbrojařům. Německý Rheinmetall navrhuje vznik evropského zbrojního konsorcia

03.05.2024 18:30  Německá zbrojovka Rheinmetall představila myšlenku vytvoření evropského zbrojního konsorcia, které by lépe konkurovalo společnostem z USA. Firma sama se chce stát celosvětovým hráčem v rychle se rozvíjejícím zbrojním průmyslu, řekl generální ředitel Rheinmetallu Armin Papperger.

Technologický sektor zastiňuje akcie západních realit, vítěze nižších sazeb

03.05.2024 18:30  Na období nižších úrokových sazeb připravujeme portfolia trochu jinak než benchmarkové fondy. Technologie a růstové akcie jsou typická volba, které se nevyhýbáme. Do dalšího období však vstupuje akciový sektor západních nemovitostí z jiných, dle nás velmi nízkých valuací.

V Berlíně hoří hala průmyslové skupiny, která vyrábí systém protivzdušné obrany Iris-T

03.05.2024 18:30  Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny nebezpečné chemikálie. Hoří provoz společnosti Diehl Metal Applications, příčina zatím není jasná. Do skupiny Diehl patřá i i výrobce systému protivzdušné obrany Iris-T, který Německo poskytlo Ukrajině.

Tuleja se vzdal nominace na ministra pro vědu, nechce relativizovat svá selhání

03.05.2024 18:30  Ekonom Pavel Tuleja se vzdal nominace na ministra pro vědu a výzkum. Žádný člen vlády nesmí být zatížen pochybnostmi, uvedl v prohlášení. Čelil kritice za to, že své vědecké práce publikoval v takzvaných predátorských časopisech, někteří zástupci akademické obce navíc poukázali na podle nich nevalnou kvalitu jeho odborných prací v oboru ekonomie. Tuleja sdělil, že považuje za nutné ze svých pochybení vyvodit odpovědnost.

Kovosvit v insolvenci žádá o moratorium, chce připravit reorganizaci

03.05.2024 18:30  Společnost Kovosvit MAS Machine Tools ze Sezimova Ústí na Táborsku požádala soud o vyhlášení moratoria. Během něj by firma, která je od poloviny dubna v insolvenci, chtěla připravit reorganizační plán. Pokud soud moratorium uzná, bude platit tři měsíce. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku. Společnost přiznává závazky za více než miliardu korun.

Jen show pro média. ANO důchodovou reformu po volbách nezruší, říká Zlámalová

03.05.2024 18:30  Vláda tento týden schválila návrh reformy důchodového systému. Na podobě změn jednotlivých parametrů se ale zástupci pětikoalice nedokázali dohodnout s hnutím ANO, a to ani na společné schůzce s prezidentem. Opozici nejvíce vadí plán na postupné zvyšování penzijního věku nad 65 let podle prodlužování délky života. Podle ministra Mariana Jurečky bude ještě čas zapracovat případné náměty opozice při projednávání reformy v parlamentu.

Ruské kyberútoky od loňska směřovaly i na české instituce, tvrdí zpravodajské služby

03.05.2024 13:50  Některé české instituce byly od loňského roku cílem útoků zneužívajících do té doby neznámou zranitelnost aplikace Microsoft Outlook. Způsob a jejich zaměření odpovídaly profilu aktivit skupiny APT28, která je spojována s ruskou vojenskou tajnou službou GRU. V prohlášení na svém webu to dnes uvedlo ministerstvo zahraničí na základě informací zpravodajských služeb.

Kandidát na ministra Tuleja musí publikační kauzu vysvětlit, říká premiér Fiala

03.05.2024 13:50  Premiér Petr Fiala pokládá za důležité, aby kandidát TOP 09 na ministra pro vědu, výzkum a inovace Pavel Tuleja v nejbližších hodinách až dnech vyjasnil všechny pochybnosti kolem své vědecké publikační činnosti. Je důležité, aby do jmenování byly všechny pochybnosti vyjasněny. Aby bylo jasné, zda je to ojedinělé pochybení, nebo zda existuje větší pochybnost o kvalitě vědecké práce, řekl Fiala.

Americká vládní agentura otestovala bezpilotního rejnoka. Dron Manta Ray využije armáda

03.05.2024 13:50  Americká vládní agentura DARPA dokončila testy podvodního bezpilotního plavidla sestaveného společností Northrop Grumman s názvem Manta Ray, neboli Manta obrovská. Jde o unikátní nízkoenergetický kluzák připomínající rejnoka, který by měl do budoucna samostatně podnikat podmořské mise s delším trváním a na dlouhou vzdálenost.

Sněmovna schválila novelu o ochraně nejkvalitnější zemědělské půdy, je ale mírnější

03.05.2024 13:50  Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy Sněmovna schválila v mírnější podobě, než jak ji navrhla vláda. Do vládní předlohy doplnila zákaz prodeje zemědělské půdy vlastníkům z takzvaných třetích zemí, tedy v podstatě mimo Evropskou unii. Upravenou novelu nyní dostanou k posouzení senátoři.

Novela insolvenčního zákona: Na mírnější podmínky oddlužení doplatí i nedobrovolní věřitelé

03.05.2024 13:50  Poslanecká sněmovna ve třetím čtení projedná návrh novely insolvenčního zákona, která by mohla zkrátit oddlužení pro všechny na tři roky a zmírnit podmínky oddlužení.

Komerční bance klesl čistý zisk, pokles hlásí i její francouzská matka Société Générale

03.05.2024 13:50  Komerční bance klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 procenta na 2,8 miliardy korun. Provozní zisk stoupl o 1,7 procenta na čtyři miliardy korun. Celkový objem úvěrů i vkladů meziročně vzrostl. Banka, jejímž většinovým vlastníkem je francouzská Société Générale, dnes neauditované konsolidované výsledky zveřejnila na svém webu.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.