Vyšší poplatky mají zastavit chátrání ČT. Nepřítelem je hlavně inflace

07.05.2024 08:11  Rozpočet České televize je tento rok 7,95 miliardy korun a vedení se modlí za zvýšení koncesionářských poplatků na 160 korun. Hraje se totiž o to, v jaké podobě bude veřejnoprávní médium v příštích letech fungovat. Chybějí mu peníze na důležité investice a jeho technika i budovy citelně zastarávají.

Příští rok bude v rozpočtu chybět miliarda. Česká televize je víc než streamovací platforma, říká ře

07.05.2024 08:11  „Jsem rád, že se nám podařilo pohnout s komunikací České televize a také třeba s atmosférou, která je nyní lepší. Za úspěch považuji i to, že se nám podařilo dostat do vedení televize víc žen, jejich poměr ve vedení divize zpravodajství a publicistika je nyní 6:5,“ uvedl v rozhovoru v pořadu FLOW na e15 generální ředitel České televize Jan Souček, který je ve funkci půl roku a bilancuje, co se mu podařilo.

Hra o koncesionářské poplatky. Přesvědčili jsme koalici o nutnosti indexace o inflaci, říká Jakob

07.05.2024 08:11  Vládní koalice chce, podle svých slov, zajistit udržitelné financování veřejnoprávních médií, zatím ale neexistuje finální dohoda o tom, jakým způsobem by k tomu mělo dojít. Původně představený plán z loňského září počítal se skokovým zvýšením koncesionářských poplatků, v posledních týdnech se ale začalo více spekulovat o možnosti jejich navyšování v závislosti na inflaci. Některé vládní strany této variantě vyjadřují podporu, nicméně zůstává otázkou, zda by to bylo v kombinaci se skokovým navýšením, anebo by se vycházelo ze současné výše poplatku. V této záležitosti koaliční politici mlží. Příjmy České televize a Českého rozhlasu by ale měly vyrůst i díky rozšíření skupiny plátců a zvýšením příspěvků od právnických osob.

Ranní check: Do Prahy přijede argentinský prezident, Národní rozvojový fond končí

07.05.2024 08:11  Dobré ráno! Je 128. den roku, svátek má Stanislav. V tento den v roce 2000 se Vladimir Putin stal ruským prezidentem.  Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí uplynulých hodin.

Boeing kvůli technické závadě odložil start vesmírné lodi Starliner ke stanici ISS

07.05.2024 08:11  Kvůli technické závadě se musel odložil první let vesmírné lodi Starliner se dvěma americkými astronauty k Mezinárodní vesmírné stanici . Odpočítávání se zastavilo dvě hodiny před plánovaným startem z floridského mysu Canaveral.

Studentské desatero pro lepší státní rozpočet. Pravidla odpovědnosti pomáhají

07.05.2024 08:11  Jako učitel na univerzitě mám přístup k nejlepší komoditě, kterou jako planeta máme – ke studentům. V rámci jednoho z kurzů jsme si dali za úkol sestavit desatero pro rozumné hospodaření se státním rozpočtem. Myšlenka byla jednoduchá. Pojďme vymyslet něco, co se dá snadno pochopit, měřit a ve výsledku nám pomůže nenechat se vtáhnout do dluhové spirály.

Pražská burza posílila, rostly akcie ČEZ, Erste Bank a Monety

06.05.2024 23:11  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Odboráři kvůli ODS odešli z jednání, Jurečka to považuje za dětinské

06.05.2024 23:11  Odboráři předčasně opustili dnešní zasedání tripartity, řekl předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula. Krok spojil s výroky člena výkonné rady ODS a exministra životního prostředí někdejší Nečasovy vlády Pavla Drobila, který na dubnovém kongresu ODS řekl, že odbory nejsou partner, ale nepřítel. Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka považuje odchod odborů z tripartity za dětinský a nepochopitelný. Nebyl pro to důvod, řekl na tiskové konferenci po jednání tripartity.

Hamás přistoupil na návrh příměří. Netanjahu s ním nesouhlasí, ale chce dál vyjednávat

06.05.2024 23:11  Palestinské hnutí Hamás dnes přijalo návrh dohody o příměří s Izraelem předložený Egyptem a Katarem, oznámily v podvečer agentury s odvoláním na vůdce hnutí Ismaíla Haníju. Návrh dohody o příměří schválený palestinským hnutím Hamás neplní izraelské požadavky, ale Izrael bude pokračovat v jednáních, řekl podle agentury Reuters premiér Benjamin Netanjahu.

Česká firma na budování firem Creative Dock kupuje mnichovské Mantro Product Studio

06.05.2024 17:31  Skupina Creative Dock, která se zaměřuje na budování a řízení digitálních firem, koupila stejně zaměřenou mnichovskou společnost Mantro Product Studio ze skupiny Mantro Group. Strategická akvizice má za cíl posílení pozice Creative Docku v evropském regionu německy mluvících zemí zejména ze strojírenství a energetiky. Creative Dock to dnes oznámil v tiskové zprávě. Cenu nezveřejnil.

Zisk PRE loni klesl, na firmu dopadla mimořádná daň

06.05.2024 17:31  Energetické skupině Pražská energetika loni klesl čistý zisk meziročně o 6,5 procenta na 3,12 miliardy korun. Výnosy naopak stouply o 26,5 procenta na téměř 48,2 miliardy korun, vyplývá z výroční zprávy Pražské energetiky , na kterou upozornil Ekonomický deník. Jako důvod poklesu zisku firma uvádí nárůst daňového zatížení v důsledku změny daňových předpisů.

Český přijímačkový dril pojede dál. Příští rok z toho může být ještě větší ostuda

06.05.2024 17:31  Je to problém, který letos neodezní. Pachuť z aktuálního nedostatku míst na středních školách se může rozlít na nová místa. Příští rok podstoupí patnáctiletí Češi další zkoušku. Z té se zrovna stresovat nemusejí, to spíš ale všichni ostatní, kteří chtějí v této zemi žít.

Tabulka: Důchodový věk po zvýšení a jak funguje předčasný odchod do penze

06.05.2024 17:31  Důchodový věk v Česku se během let neustále zvyšoval a stále se zvyšuje. S dalším prodlužováním důchodového věku nad 65 let počítá i důchodová reforma. Nejvíce se přitom prodlužování důchodového věku dotklo žen, které vychovaly více dětí.  

Argentinský prezident Javier Milei přijede do Prahy, převezme Výroční cenu Liberálního institutu

06.05.2024 13:20  V závěru loňského roku zvolený argentinský prezident Javier Milei přijal pozvání Liberálního institutu a Anglo-American University a přijede 18. června do Česka, aby převzal Výroční cenu Liberálního institutu. Milei, který je vedle své podpory minimální role státu ve společnost proslulý i mnoha nekonvenčními výroky, na pozvání Liberálního institutu vystoupí s přednáškou v paláci Žofín. Mediálním partnerem akce je e15.

Liberty Ostrava chce odstavit koksovnu, tvrdí odbory. Podle nich by šlo o nevratný krok

06.05.2024 13:20  Huť Liberty Ostrava plánuje, že zcela odstaví svou koksovnu, která je od prosince v takzvaném teplém útlumu, kdy se udržuje teplo podstatně nižší než při běžném provozu. Vedení firmy to v pátek sdělilo odborářům, uvedl předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina. Uvedl, že firma rovněž za březen nezaplatila za zaměstnance dvě třetiny sociálního a celé zdravotní pojištění. 

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.