ODEMČENO: Lovci slev vykoupili pražské byty. Íránské rakety pokazily pohádku o digitálním zlatu

20.04.2024 11:30  Bydlení v Praze je už zase obtížně dosažitelné Dění na Blízkém východě narušuje důvěru v bitcoin Český dluhopisový trh se rozjel Odemykáme pro vás tři prémiové články

Číňané rozsévají továrny po celé Evropě. Elektromobilů vyrobí stovky tisíc ročně

20.04.2024 06:01  Stejný model, jiná cena. Vozy čínských automobilek se prodávají na evropskounijních trzích o desítky procent dráž než v Číně samotné. Mimo jiné proto, že podléhají desetiprocentnímu dovoznímu clu, které navíc Evropská unie zvažuje zvýšit, aby ochránila domácí výrobce. Čínské automobilky už proto chystají vlastní továrny rozeseté na mnoha místech starého kontinentu. Díky tomu se vyhnou povinnosti platit cla a stlačí už nyní velmi konkurenční ceny svých modelů ještě níže. V Evropě expanduje hned několik významných čínských značek.

Letošní státní dluh je rekordní. Na každého Čecha připadá zhruba 300 tisíc korun

19.04.2024 20:30  Český státní dluh se v letošním prvním čtvrtletí zvýšil o 109,9 miliardy korun na rekordních 3,221 bilionu korun, informovalo ministerstvo financí ve čtvrtletní zprávě o řízení státního dluhu ČR. Na každého Čecha tak teoreticky připadá dluh 295 480 korun. Míra zadlužení stoupla na 43,6 procenta hrubého domácího produktu ze 42,4 procenta v roce 2023.

Do voleb do Evropského parlamentu jde 30 stran. Ministerstvo žádnou nevyřadilo

19.04.2024 20:30  Všech 30 řádně přihlášených uskupení bylo letos připuštěno k volbách do Evropského parlamentu v ČR. Ministerstvo žádné z nich neodmítlo. Vyřazena byla pouze jedna kandidátní listina, která byla podána až po zákonném termínu, uvedlo ministerstvo na svém webu. Eurovolby budou v Česku 7. a 8. června.

Ukažte politikům, jak má vypadat vaše budoucnost po práci. Vypočítejte si svou penzijní reformu

19.04.2024 20:30  V kolika letech plánujete ukončit svůj aktivní pracovní život. A kolik peněz by vám potom měl stát každý měsíc posílat? Vypočítejte si, jak může jednou vypadat vaše penze, a kolik byste nyní měli odvádět na daních, aby se stát kvůli tomu nezadlužil.

Pražská burza po šesti týdnech růstů oslabila, index PX klesl o 0,6 procenta

19.04.2024 20:30  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Novela zákoníku práce: Chystané změny přehledně. Co bude jinak?

19.04.2024 15:50  Zákoník práce čekají další významné změny. Ministerstvo práce představilo 16. dubna základní body, které má obsahovat tzv. „flexibilní novela“ zákoníku práce. Prozatím ale ještě neexistuje návrh paragrafového znění zákona.

Číňané donutili Apple odstranit z obchodu WhatsApp a Threads. Bojí se o národní bezpečnost

19.04.2024 15:50  Apple odstranil ze svého čínského internetového obchodu App Store aplikace WhatsApp a Threads firmy Meta Platforms. Americké firmě to nařídila čínská vláda kvůli obavám o národní bezpečnost. S odkazem na sdělení Applu o tom informovala agentura Reuters. Podle firem Qimai a AppMagic, které se zabývají sledováním aplikací, dnes z obchodu zmizely i další dvě zahraniční aplikace pro zasílání zpráv - Telegram a Signal.

ANO nebude na Hradě jednat o důchodové reformě, Pavel to považuje za nekonstruktivní

19.04.2024 15:50  Opoziční hnutí ANO podle prezidentské kanceláře zrušilo účast na plánovaném pondělním jednání o důchodové reformě. Kancelář prezidenta republiky to oznámila v dnešní tiskové zprávě. Další jednání v současném formátu, tedy se zástupci ANO a koalice, považuje nyní prezident Petr Pavel za bezpředmětné. Plánovanou schůzku ale zachová.

Střet Hampla a Šnobra o windfall tax. Šéf rozpočtové rady nazval akcionáře ČEZ energoaktivistou

19.04.2024 15:50  Předseda Národní rozpočtové rady Mojmír Hampl se opřel ve svém komentáři pro Info.cz do investora a minoritního akcionáře ČEZ Michala Šnobra. Kvůli jeho boji proti windfall tax neboli daň z mimořádných zisků, s níž původně přišel právě Hampl, ho nazval energoaktivistou a vůdcem sekty, která přestala přemýšlet. Šnobr kontroval na síti X vyjádřením, že znalost energetiky ze strany Národní rozpočtové rady je nulová.

Izraelský útok na Írán hýbe světovými trhy, zlato a ropa zdražuje, bitcoin míří dolů

19.04.2024 11:10  Po dnešní zprávě o izraelském útoku na Írán zdražují tradiční aktiva jako zlato, ropa, japonský jen, švýcarský frank a americké státní dluhopisy. Oslabují naopak asijské akcie a bitcoin. Trhy zpočátku reagovaly na eskalaci konfliktu na Blízkém východě prudce, později ale některé ztráty smazaly, protože se objevilo jen málo podrobností o útoku a íránský představitel agentuře Reuters řekl, že k žádnému raketovému útoku nedošlo.

Stopka podvodům typu J.O. Investment či Cryfin? Alternativní fondy svážou nová pravidla

19.04.2024 11:10  Důležitý krok k omezení nabídky neregulovaných a leckdy pochybných až podvodných investic na tuzemském trhu učinila tento týden Poslanecká sněmovna. Součástí přijaté novely zákona o investičních společnostech a fondech jsou i zpřísněná pravidla týkající se takzvaných patnáctkových fondů. Ty sehrály nechvalnou roli v kriminálních kauzách zkrachovalých firem J.O. Investment, Growing Way, Cryfin či WCA International.

Luxusní hotel Four Seasons u Karlova mostu je na prodej. Zájem má Kellnerová

19.04.2024 11:10  Americká investiční skupina Northwood Investors prodává luxusní pražský hotel Four Seasons u Karlova mostu, který vlastnila od roku 2014. Nejblíže ke koupi má Renáta Kellnerová. S odvoláním na tři nezávislé zdroje to píší Hospodářské noviny. Transakce by neměla proběhnout v rámci skupiny PPF, půjde o osobní investici Kellnerové spadající pod nově vzniklý superholding Amalar. 

V Íránu se ozvaly exploze, Izrael podle amerických médií zaútočil na leteckou základnu

19.04.2024 11:10  Izraelský útok na Írán dnes brzy ráno podle listu The New York Times zasáhl leteckou základnu poblíž středoíránského města Isfahán. Íránská média informovala jen o explozích v důsledku práce protivzdušné obrany. Rozsah škod zatím není znám. Blízkovýchodní země v některých oblastech dočasně pozastavily provoz letišť. Zdroj agentury Reuters řekl, že Írán bezprostředně nechystá za noční incident odvetu, neboť se nepotvrdil jeho zahraniční původ.

Správa Pražského hradu má nového šéfa, povede ji ekonom a zastupitel Pavel Vyhnánek

19.04.2024 11:10  Novým ředitelem Správy Pražského hradu bude od soboty dosavadní šéf finančního odboru Kanceláře prezidenta republiky , ekonom Pavel Vyhnánek. V dnešní tiskové zprávě to oznámila Karolína Blinková, vedoucí oddělení komunikace KPR. Vyhnánek nahradí Vladimíra Sonntaga, který funkci zastával zhruba rok a rezignoval z osobních důvodů.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.