Influencerům platíme miliony, nejlepší reklama ale byla zadarmo, říká Komárová z Dermacolu

30.04.2024 07:42  Kosmetická firma Dermacol zažila další byznysově úspěšný rok a po koronavirové pandemii, která jí zasadila velkou ránu, se opět vrátila k růstu. V roce 2023 tržby společnosti včetně exportu dosáhly 698 milionů korun a letos počítá s dalším růstem a chystá další expanzi na zahraniční trhy, mimo jiné do Japonska.

Do důchodu později a s méně penězi. Vláda začne projednávat Jurečkovu reformu

30.04.2024 07:42  Šest měsíců po představení návrhu reformy penzijního systému veřejnosti začne dnes změny projednávat vláda. Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka předloží kabinetu novelu zákona o důchodovém pojištění. Předlohu ostře kritizuje opoziční hnutí ANO. O případných úpravách ale navzdory snaze prezidenta Petra Pavla moderovat debatu odmítá jednat.

Ranní check: ČT bude propouštět, Kiwi.com zakopává válečnou sekeru, Hrad vyhodil telefony Huawei

30.04.2024 07:42  Dobré ráno! Je 121. den roku, svátek má Blahoslav. V tento den v roce 1789 byl George Washington jmenován prvním prezidentem USA.  Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí posledních hodin.

Polsko se dere na unijní výsluní. Tusk se chce vklínit mezi Scholze a Macrona

30.04.2024 07:42  Dvě dekády po rozšíření Evropské unie směrem na východ nemá sedmadvacítka jasného lídra. Německý kancléř Olaf Scholz se v době války na Ukrajině nedokázal věrohodně postavit složitým bezpečnostním problémům, navíc musí řešit domácí ekonomické potíže. Ani francouzskému prezidentovi Emmanuelu Macronovi se nedaří získat si důvěru celé unie. Příležitost dostat se na unijní výsluní a rozhodovat o směřování bloku po boku Německa a Francie větří nejdůležitější člen tehdejší vlny rozšiřování: Polsko.

Mají ovocnáři právo na pomoc z veřejných peněz? Mrazy navýší inflační tlaky

30.04.2024 07:42  Noční mrazy v uplynulých dnech způsobily podle ovocnářů jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách je údajně téměř po veškeré úrodě ovoce, na Moravě zmrzla zhruba polovina. Podobné potíže mají i ovocnáři v řadě dalších zemí Evropy a také i pěstitelé zeleniny.

Vstupujeme do nové elektrické éry, řekl Síkela při přednášce na Harvardu

30.04.2024 07:42  Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela vystoupil v pondělí v rámci dosud největší české podnikatelské mise v USA se svou přednáškou na Harvardské univerzitě. Více než dva roky po zahájení ruské agrese proti Ukrajině se podle něj už Česko nemusí obávat Putinova vydírání v oblasti energetiky. Na půdě jedné z nejprestižnějších vysokých škol na světě hovořit také o tom, jak se Česko dokázalo v posledních letech zbavit energetické závislosti na Rusku.

Pražská burza po sérii poklesů rostla, dařilo se výrobci dronů

29.04.2024 22:11  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Zaniknou stovky tisíc míst, řekl Jurečka. Ministerstvo chce masivně investovat do rekvalifikace

29.04.2024 22:11  V příštích sedmi až osmi letech zanikne v Česku 300 tisíc pracovních pozic a milion pozic kvůli digitalizaci výrazně změní svou náplň práce. Je proto potřeba masivně investovat do rekvalifikací a vzdělávání, a to zejména do digitálního, řekl dnes při návštěvě Karlovarského kraje ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka .

List Financial Times uzavřel smlouvu s OpenAI. Články budou dál psát lidé, ujistila šéfredaktorka

29.04.2024 22:11  Financial Times se stal prvním významným britským zpravodajským médiem, které uzavřelo licenční smlouvu na obsah se společností OpenAI, vlastníkem chatovacího robota ChatGPT. Podobné dohody již uzavřely firmy Axel Springer, Associated Press či Le Monde a El País. Uvedl to britský zpravodajský server pressgazette.co.uk.

Mentální skanzen aneb co brzdí ekonomický růst České republiky po dvaceti letech v unii

29.04.2024 22:11  Při příležitosti dvacátého výročí našeho vstupu do Evropské unie jsou po právu akcentovány nepopiratelné přínosy, které jsou s naším unijním členstvím spojeny. Lze však současně identifikovat i úzká hrdla, u nichž nám ani oněch 20 let přílišného pokroku nepřineslo, i s plným vědomím jednoho z unijních hesel o „jednotě v rozmanitosti“.

Česko, světová dvojka ve výrobě středně velkých dronů. Výrobce Primoco zosminásobil zisk

29.04.2024 16:52  Český výrobce bezpilotních letounů Primoco UAV v roce 2023 vytvořil čistý zisk přes 228 milionů korun, o rok dříve vydělal 30 milionů korun. Tržby společnosti stouply meziročně šestinásobně na téměř 600 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy firmy.

Česká televize škrtne desítky míst. Podle ředitele je to nutné, ať už to s poplatky dopadne jakkoli

29.04.2024 16:52  Tuzemská veřejnoprávní televize bude propouštět. Jak potvrdil její generální ředitel Jan Souček, snížení počtu zaměstnanců zhruba o tři procenta znamená škrtnout devadesát pracovních míst. Z části půjde o tabulková místa, která jsou už nyní neobsazená, část lidí přesto přijde o práci. Podle Součka je to nutné bez ohledu na to, jak bude nastavené financování ČT od příštího roku. Už v květnu se vláda začne zabývat návrhem na zvýšení koncesionářských poplatků, jedním z bodů mediální novely.

Evropská komise bude vyšetřovat Metu, prý před volbami málo bojuje s dezinfem

29.04.2024 16:52  Evropská komise by už dnes mohla oznámit, že začíná vyšetřovat americkou technologickou společnost Meta Platforms, vlastníka sítí Facebook či Instagram. Napsal to britský list Financial Times . Unijní orgány se podle jeho zdrojů obávají, že Meta nedělá dost pro boj s dezinformacemi v období před volbami do Evropského parlamentu , a to nejen proti dezinformacím ruským. Volby do EP se konají v červnu.

Akcie Philipsu prudce vylétly poté, co firma urovnala soudní spor a zaplatila miliardu dolarů

29.04.2024 16:52  Nizozemský výrobce zdravotnických zařízení Philips ve Spojených státech zaplatí 1,1 miliardy dolarů za urovnání žalob souvisejících se stažením dýchacích přístrojů z trhu. Philips o tom dnes informoval v tiskové zprávě spolu s výsledky hospodaření. Dohodnutá částka je výrazně nižší, než se předpokládalo. Cena akcií podniku proto v reakci na zprávu vzrostla o více než třetinu.

Projekt Nové Holešovice je ve slepé ulici, radní se na dalším postupu nedohodli

29.04.2024 16:52  Pražští radní se dnes nedohodli na dalším postupu v souvislosti se společným podnikem Nové Holešovice, který založil dopravní podnik s firmami Karlín Group a CPI Property Group k rozvoji stanice metra Nádraží Holešovice a jejího okolí. 

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.