Exploze v Íránu: podle médií zaútočil Izrael, země pozastavuje letecký provoz

19.04.2024 07:51  Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.

Lékem na rostoucí nejistotu na trzích je správná diverzifikace

19.04.2024 07:51  Co se týká geopolitických konfliktů, každá situace je jedinečná a často velmi neprůhledná. Neexistují žádné manuály, na které by se investoři mohli spolehnout při posuzování potenciálních negativních dopadů náhlých geopolitických otřesů. Jedna věc je však jistá: jak ve světě roste napětí, stoupá i potenciál volatility kapitálových trhů.

Ranní check: Tchajwanské investice v Česku budou větší, než se čekalo

19.04.2024 07:51  Dobré ráno! Je 110. den roku, svátek má Rostislav. V tento den v roce 1999 se přestěhoval německý Spolkový sněm z Bonnu zpět do Berlína.  Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí posledních hodin.

Slevy na elektromobily přesahují i osm set tisíc. Prodejci vyprazdňují sklady a lákají na dotace

19.04.2024 07:51  Češi šetří a povážlivě krotí útraty. Prodejci nových aut tento trend pociťují zvlášť silně, objednávky zákazníků přibývají výrazně pomaleji než dřív. Odbyt čistě elektrických aut dokonce od ledna do března meziročně poklesl. Prodejci se tak snaží podbízet masivními slevami, aby doprodali elektromobily naskladněné ještě v loňském roce. Využívají i spuštěných státních dotací, které snížení ceny ještě zvýrazní. Zákazník tak může pořídit nový vůz i o více než osm set tisíc korun levněji oproti původní ceně.

Studio Warhorse ukázalo pokračování hitu Kingdom Come: Deliverance. „Dvojka“ vyjde na konci roku

18.04.2024 22:03  Populární hra Kingdom Come: Deliverance od českého herního studia Warhorse dostala pokračování. Druhý díl nazvaný jednoduše Kingdom Come: Deliverance II. se do prodeje dostane ke konci tohoto roku, oznámilo herní studio.

Kdy nakoupíte bitcoin u českých bank? Kryptoměny dávají vzpomenout na kauzu kultury kriplů

18.04.2024 22:03  V Česku by se mohlo brzy odehrát volné pokračování jednoho z nejzajímavějších byznysových příběhů letošního roku.

Pražská burza mírně rostla, brzdil ji slabý výkon ČEZ

18.04.2024 22:03  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Odchod dopravního podniku z projektu v Holešovicích by Prahu stál 1,3 miliardy, tvrdí předžalobní vý

18.04.2024 22:03  Pražský dopravní podnik obdržel předžalobní výzvu od společnosti Nové Holešovice, kterou založil spolu s firmami Karlín Group a CPI Property Group k rozvoji stanice metra Nádraží Holešovice a jejího okolí. Vedení metropole chce ze společnosti vystoupit, ve výzvě vyčíslil advokát případnou škodu na 1,31 miliardy korun a vyzval k dodržení původní dohody. Náměstek primátora Zdeněk Hřib považuje požadavek na případnou náhradu škody za bezpředmětný, o dalším postupu bude podle něj rozhodovat rada města.

Odbory si nepřejí Royal Mail vlastněnou cizinci. Labouristé prý jsou ke Křetínskému vstřícnější

18.04.2024 17:20  Zájem českého miliardáře Daniela Křetínského o převzetí skupiny International Distribution Services budí velkou pozornost britských politiků i odborářů. Odmítavě se ke koupi vlastníka tradiční poštovní společnosti Royal Mail staví například Odborový svaz zaměstnanců v komunikacích. Nabídce Křetínského by údajně naopak mohli být nakloněni zatím ještě opoziční labouristé.

Tendr za 86 miliard. Dopravní podnik chce vlaky bez řidiče pro linky metra C a D

18.04.2024 17:20  Pražský dopravní podnik vypsal tendr s předpokládanou hodnotou zhruba 86 miliard korun bez DPH na nákup automatizovaných vlakových souprav určených pro linky metra C a D. Součástí zakázky budou také další potřebné technologie a úpravy stanic a dep.

V Česku se v prvním kvartálu vyrobilo rekordní množství aut. Ubylo ale elektromobilů

18.04.2024 17:20  Výroba osobních aut v Česku v prvním čtvrtletí meziročně vzrostla o 11,5 procenta na 394 443 vozů. Je to dosud nejvyšší produkční výsledek prvního kvartálu. Výroba elektrických vozidel klesla o třetinu na 27.024 aut a jejich podíl na tuzemské produkci automobilů meziročně klesl z 11,7 procenta na 6,8 procenta. Oznámilo to dnes Sdružení automobilového průmyslu.

Z letiště v Dubaji se po povodni opět létá, lety ale budou mít zpoždění

18.04.2024 17:20  Mezinárodní letiště v Dubaji dnes postupně obnovuje provoz po rozsáhlém omezení letů způsobeném úterními rekordními přívalovými dešti. I dnes se ale na tomto nejrušnějším letišti světa očekávají zpoždění, napsal místní deník The National. V Dubaji, která je s necelými čtyřmi miliony obyvatel, nejlidnatějším městem Spojených arabských emirátů , také stále zůstávají uzavřené některé silnice.

Tchaj-wan v Praze spouští první mezinárodní čipové centrum. V Česku brzy otevře další dvě

18.04.2024 17:20  Investice Tchaj-wanu do polovodičových center v Česku nakonec budou větší, než se původně čekalo. Tchajwanský polovodičový výzkumný institut provozovaný tamní vládou v Praze letos v září otevře své první mezinárodní tréninkové centrum na návrh čipů. To doplní již oznámené centrum pro výzkum čipových dodavatelských řetězců a připravované centrum návrhu čipů v Brně.

Výpověď bez udání důvodu nebude. ODS se podvolí Jurečkovi, zákoník práce se nezpružní

18.04.2024 11:51  Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka představil změny v zákoníku práce. Úplně ale míjí priority, které by přeregulovaný trh práce zpružnily. Mezi navrhovanými změnami totiž chybí zaměstnavateli i koaliční ODS žádaná výpověď bez udání důvodu. Vypadá to, že se ODS nechá zatlačit do kouta politikem aktuálně tříprocentní strany. 

Boston Dynamics představili nového robota Atlas. Bude se zaučovat v továrnách Hyundai

18.04.2024 11:51  Americká společnost Boston Dynamics, která se na trhu s humanoidními roboty pohybuje nejdéle, představila nový model. Nový Atlas nahradil předchozí hydraulickou verzi, plně elektronický robot se pohybuje úplně jinak a podle Boston Dynamics by měl být „nejdynamičtějším robotem na světě“.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.