Hobby magazín: Domácí kávovar potřebuje pravidelnou péči, jinak si dobrou kávu doma nepřipravíte

04.05.2024 10:50 Domácí kávovary dnes umí úplné divy, takže kdo není vyznavačem kavárenské kultury, může si kvalitní kávu a kávové nápoje připravit i doma. Jako všechny domácí pomocníci však i moderní kávovary potřebují náležitou údržbu. Pokud ji zanedbáte, budete pít patoky.

Host Dne na Moravě: Patrik Boušek o novém spolku Brněnská nezávislá divadla

03.05.2024 18:53 V jihomoravské metropoli působí celá řada nezávislých divadelních souborů. Pro diváky však není snadné se v takto bohaté nabídce orientovat a mnoho zajímavých představení, či divadelních projektů jim uniká. Nový spolek si klade za cíl tato divadla propojit a nabízet jejich programy na jednom místě. Nejen o tom si povídá s předsedou spolku Patrikem Bouškem Zdeněk Truhlář.

Vesele a zdravě s Kateřinou Cajthamlovou: Doporučení nejdřív zhubněte, a pak přijďte s bolestí kloub

03.05.2024 18:53 Bolesti kolen jsou velmi široké a složité téma, stejně tak, jako je složitý samotný kolenní kloub. Často ho přetěžujeme. Proč vadí víc chůze ze schodů než do schodů? Co je to skokanské koleno?

Pochoutkový rok: Uzené s povidlovou omáčkou uvařil Rudolf Cibulka

03.05.2024 18:53 Jednoduché, rychlé a vynikající. Povidla, skořice, citron i rum je kombinace, která se překvapivě krásně snoubí. Vývar z uzeného všechny chutě dokonale spojí. Nevšední propojení ingrediencí nám předvedl Rudolf Cibulka z Šošůvky v Jihomoravském kraji. Nabídl typický moravský pokrm, který si zamilujete.

Návraty do minulosti: Pro kubistické stavby Josefa Gočára jsou typické geometrické tvary. Později př

03.05.2024 18:53 Český architekt a urbanista, který se proslavil svými kubistickými a funkcionalistickými stavbami. Narodil se v roce 1880 v Semíně u Přelouče.

Hobby magazín: Juka pokvete celé léto, na zahradě působí exoticky

03.05.2024 18:53 Pochází z Mexika a Střední Ameriky, jako okrasná rostlina se juka pěstuje také v Česku. Patří mezi léčivé rostliny, silně pročišťuje.

Návraty do minulosti: Blaničtí rytíři: Legendy o rytířích čekajících v hoře na svou chvíli sahají až

03.05.2024 18:53 Velký Blaník nedaleko Vlašimi je tajemnou horou. Podle pověsti v ní po staletí dřímá vojsko. Až bude náš národ v nejvyšší tísni, otevře se takzvaná Veřejová skála, rytíři uvnitř se probudí, pod velením svatého Václava vyrazí proti nepřátelům a všechny vyženou.

Na pohovce Jožky Kubáníka: Helena Třeštíková: Dokumentarista pracuje s reálnými lidmi, kterým nesmí

03.05.2024 18:53 Pozvání do pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka přijala režisérka Helena Třeštíková, která se věnuje především časosběrným dokumentům, jejichž hrdiny jsou většinou konkrétní obyčejní lidé.

Návraty do minulosti: Kdo byli tři mušketýři, kteří úspěšně narušovali nadvládu nacistů? Gestapo je

03.05.2024 18:53 Řeč není o biblickém příběhu, ale o hrdinech protinacistického odboje za Protektorátu. Jmenovali se Josef Balabán, Josef Mašín a Václav Morávek.

Návraty do minulosti: Juraj Jánošík se zapsal nejen do dějin filmu i divadla jako ušlechtilý lupič.

03.05.2024 18:53 Juraj Jánošík, slavný slovenský lidový hrdina, se narodil ve vsi Terchová začátkem roku 1688. O jeho životě existuje jen málo jasně doložených faktů, většina příběhů s ním spojených pochází z lidového vyprávění.

Výlety: Rozhledna Súsedská je symbolem spojení tří obcí. Jsou z ní vidět Chřiby, Pálava i Alpy

03.05.2024 14:12 Sounáležitost obyvatel obcí Ježov, Hýsly a Žádovice na Kyjovsku na jižní Moravě symbolizuje majestátní rozhledna Súsedská. Nachází se v bodě, kde se katastry všech tří obcí spojují. A číslovka "tři" je důmyslně ukryta v celé její architektuře. Rozhledna je přístupná celoročně a nabízí dokonalý rozhled do širokého okolí.

Host Dne na Moravě: Bonus k úternímu mezinárodnímu vysílání ze Skalice: profesorka Eva Blahová o svý

02.05.2024 18:11 

Alex a host: Fotbalové Slavii jsem složil hymnu, kterou hrají už 30 let, těší hudebníka Karla Vágner

02.05.2024 18:11 Hudebník, který složil spoustu hitů, kdysi uvažoval, že muziku dělat nebude. Stálo za tím jedno neštěstí.

Výlety: Dýmky a Proseč patří k sobě. Výrobní postupy přibližuje Muzeum dýmek se stovkami exponátů

02.05.2024 13:00 Proseč se může pochlubit velmi dlouhou tradicí výroby dýmek. Malé městečko na Chrudimsku je dnes jediným místem v Česku, kde se elegantní kuřácké nástroje průmyslově vyrábějí. Vše se o nich dozvíte v místním Muzeu dýmek.

Regiodokument: Na cestě z Mojžíře: dokument o Romech, kteří si jdou za svými sny

01.05.2024 17:40 Juraj, Míša a Nikolas jsou mladí Romové, kteří žijí na ústeckém sídlišti Mojžíř. Stereotypní představy o Romkách a Romech přitom nenaplňují. Díky svým rodičům, vůli a motivaci studují – nejstarší Juraj a prostřední Míša vysokou školu a nejmladší Nikolas chodí na střední. Všichni tři mají ambice, které by jim kde kdo mohl závidět. Dokument Kateřiny Hrochové Na cestě z Mojžíře ukazuje, jak pomocí vzdělání prolomit stigma zvané vyloučená lokalita.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.