HDP v prvním čtvrtletí meziročně rostl o 0,4 pct., analytici vnímají oživení

30.04.2024 21:50 Česká ekonomika v letošním prvním čtvrtletí meziročně vzrostla o 0,4 procenta, ve srovnání s předchozím kvartálem se hrubý domácí produkt zvýšil o 0,5 procenta. Předběžný odhad dnes zveřejnil Český statistický úřad .

Steinmeier si v Praze připomněl vstup Česka do EU, navštívil židovské památky

30.04.2024 21:50 Německý prezident Frank-Walter Steinmeier si během dvoudenní návštěvy Prahy společně s českými politiky připomněl vstup České republiky do Evropské unie, od něhož 1. května uplyne dvacet let. Mluvili spolu také o obranné spolupráci obou sousedních zemí, energetické bezpečnosti či ruské agresi vůči Ukrajině.

ČR do konce září posílí bezpečnostní opatření kvůli sportovním akcím

30.04.2024 21:50 Ode dneška do 30. září budou v Česku posílená bezpečnostní opatření kvůli mistrovství světa v hokeji a dalším sportovním akcím v Evropě. Po dnešním zasedání vlády to novinářům řekl vicepremiér Vít Rakušan . Kabinet na základě doporučení společné zpravodajské skupiny nezvýší stupeň ohrožení terorismem, ale provedl revizi opatření v rámci prvního stupně ohrožení.

Nabídku na reaktory podaly EDF i KHNP, stát má povolení k podpoře jednoho bloku

30.04.2024 21:50 Závaznou nabídku na stavbu až čtyř jaderných reaktorů v Česku podali oba vládou oslovení zájemci, tedy korejská KHNP a francouzská EDF. Společnost ČEZ nyní nabídky zanalyzuje, o vítězi i počtu stavěných bloků pak v létě rozhodne vláda. Ta bude moci na stavbu prvního reaktoru poskytnout veřejnou podporu, dnes ji povolila Evropská komise. První blok v Dukovanech by měl být hotový do roku 2036.

Becherovka bude od 1. května definitivně patřit polské skupině Maspex

30.04.2024 21:50 Značka Becherovka a společnost Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a.s. dnes dokončila přechod pod nového vlastníka. Od 1. května jejím majitelem bude polská skupina Maspex, která také vlastní značky jako Żubrówka, Relax, Tiger energy drink, Dr Witt či Kubík. Firmu odkoupila od dosavadního vlastníka, společnosti Pernod Ricard Group. Tato akvizice je pro skupinu Maspex druhou na českém trhu, informovala dnes společnost v tiskové zprávě.

Ministrem pro vědu bude Tuleja, rozhodla TOP 09, vládu doplní v pondělí

30.04.2024 21:50 Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát ekonom a prorektor Slezské univerzity v Opavě Pavel Tuleja. Na jeho nominaci se dnes shodlo vedení TOP 09. Tuleja nahradí v koaliční vládě Helenu Langšádlovou, která končí kvůli nespokojenosti mateřské strany s tím, jak prezentovala výsledky své práce na veřejnosti.

Norsko zvýší vojenskou i civilní pomoc Ukrajině o sedm miliard norských korun

30.04.2024 21:50 Norsko letos zvýší svou vojenskou a civilní pomoc Ukrajině čelící ruské invazi o sedm miliard norských korun . Podle agentury AFP to dnes oznámil norský premiér Jonas Gahr Störe.

Střílečka Gray Zone Warfare dorazí už dnes!

30.04.2024 21:50 Madfinger Games, brněnské herní studio, nás konečně informovalo o datumu vydání jejich očekávané taktické střílečky Gray Zone Warfare v režimu předběžného přístupu. Chystáte se do tohoto dobrodružství také?

Bez důchodové reformy by se musely v budoucnu výrazně snižovat důchody, nebo navyšovat daně, uvedl J

30.04.2024 16:41 Bez důchodové reformy by se musely v budoucnu výrazně snižovat důchody, nebo navyšovat daně. Navrhované změny včetně navyšování důchodového věku nad 65 let pomohou udržet propad systému penzí kolem jednoho procenta HDP, tedy zhruba na loňské úrovni. Novinářům to před jednání vlády řekl ministr práce Marian Jurečka . Kabinet dnes reformní důchodovou novelu schvaluje. Lídři vládních stran vystoupí v poledne na tiskové konferenci.

Stanislava Jachnická se nechala unést

30.04.2024 16:41 Premiéru romantické akční komedie Kaskadér si v pražském multikině nenechala ujít řada známých osobností. Mezi nimi nechyběla ani herečka a dabérka Stanislava Jachnická, která se do hlavního hrdiny pěkně zakoukala.

Pavel Nový: Z ničeho se nemá dělat věda, natož ze života

30.04.2024 16:41 Pavel Nový se narodil v Plzni. Od roku 1989 je členem Studia Ypsilon. Značnou popularitu mu přinesla komedie Marie Poledňákové S tebou mě baví svět, kde si zahrál legendárního Pepu. V devadesátých letech působil jako moderátor sportovních pořadů a v roce 2017 získal cenu Český lev za mužský herecký výkon v hlavní roli ve snímku Bába z ledu. Nyní je k vidění v novém snímku Prázdniny s Broučkem.

Kolumbijská univerzita v NY začala podmíněně vylučovat protestující studenty, kteří do pondělního ul

30.04.2024 12:21 Newyorská Kolumbijská univerzita začala s podmíněným vylučováním studentů, kteří do pondělního ultimáta neukončili protesty proti izraelské ofenzivě v Pásmu Gazy. Informoval o tom mluvčí prestižní univerzity, jejíž propalestinští studenti inspirovali protesty na vysokých školách po celých Spojených státech. Nejdramatičtější situace byla v pondělí večer na Texaské univerzitě v Ausitnu, kde se protestující střetli s policisty, kteří jich desítky zadrželi.

Ursula von der Leyenová dnes přicestuje na jednodenní návštěvu Prahy, setká se s politiky

30.04.2024 12:21 Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová dnes přicestuje na jednodenní návštěvu Prahy. Jde o návštěvu v souvislosti s předvolební kampaní Evropské lidové strany, za kterou chce podruhé obhájit svůj mandát v čele unijní exekutivy. V Praze má v plánu setkání s politiky, mimo jiné s prezidentem Petrem Pavlem, premiérem Petrem Fialou a zástupci TOP 09 nebo KDU-ČSL.

Šéf OSN António Guterres čelí vážným výzvám, je i kritizován

30.04.2024 12:21 Vizitka bývalého portugalského premiéra a současného generálního tajemníka OSN Antónia Guterrese, který 30. dubna oslaví 75. narozeniny:

Mějte ráda své dny a nestyďte se za ně

30.04.2024 12:21 Přemýšlela jste někdy o tom, kolik jednorázových hygienických pomůcek za svůj život vypotřebujete? Ženy menstruují v průměru 7 dní v týdnu po dobu 38 let. Na to je potřeba přibližně 17 tisíc menstruačních vložek či tampónů, které skončí v odpadu. Jednou z možností, jak si během svých dnů dopřát výraznější komfort a zároveň udělat něco pro planetu, je používání menstruačního kalíšku.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.