VIZUALIZACE: Eurovia postaví i dálniční tunel u Vysokého Mýta, potvrdilo ŘSD

29.02.2024 23:41 Sdružení firem Eurovia a Tucon skutečně postaví nejen samotný šestikilometrový dálniční úsek z Ostrova, kde D35 nyní končí, do Vysokého Mýta, ale i zhruba 550 metrů dlouhý tunel Homole, který se bude nacházet uprostřed tohoto úseku. Předpokládaného vítěze výběrového řízení ve čtvrtek večer potvrdil na síti X šéf Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl. Pusťte si vizualizaci dálnice D35 v úseku Ostrov - Vysoké Mýto s tunelem Homole.

Hradečtí celníci bilancovali, loni zadrželi na 150 tisíc kusů cigaret z Polska

29.02.2024 23:41 Královéhradečtí celníci bilancovali uplynulý rok, při dovozu zboží ze zemí, které nejsou členskými státy Evropské unie, vybrali na cle, daních a poplatcích částku bezmála 150 milionů korun. V minulém roce také zaznamenali vysoký nárůst nelegální přepravy tabákových výrobků z Polska.

Kam o víkendu? Na další plesy a bály, za hračkami či pořádnými jeleny

29.02.2024 18:30 Jak a kde si v našem regionu užít první březnový víkend? Opět pro vás máme pravidelnou várku tipů, podívejte se.

Jaro v únoru? První čápi jsou tu. Brzký návrat ale nemusí vždy dopadnout dobře

29.02.2024 18:30 /FOTO, VIDEO/ Na svatého Řehoře, čáp letí přes moře, říká jedna dobře známá pranostika. Jenže svátek svatého Řehoře připadá až na 12. března. Čápům jako by to bylo jedno, nad hlavami nám na některých místech poletují už od druhé poloviny února. Jaro přichází mílovými kroky, vrací se tažní práci, ale nemusí to pro ně vždy dobře dopadnout.

Před 120 lety se narodil F. K. Janeček, zakladatel továrny na auta v Kvasinách

29.02.2024 18:30 Dne 29. února 1904 spatřil světlo světa František Karel Janeček, velký Karel, jak se mu v rodině říkalo. Jeho tatínek, František Janeček, byl český vynálezce a průmyslník, maminka pocházela ze starobylého šlechtického rodu z Holandska a jmenovala se Johanna Carolina Strick van Linschoeten.

Nebyla to moje první mrtvola, řekl před soudem obžalovaný z brutální vraždy

29.02.2024 18:30 Na pardubické pobočce krajského soudu pokračovalo hlavní líčení v případu brutální vraždy seniorky z Libišan. Z tohoto zvlášť surového a trýznivého způsobu vraždy obžaloba viní 43letou dceru oběti a jejího 46letého partnera. Muž měl oběti vrtat do hlavy a krku vrtačkou, její tělo následně pár polil kyselinou, aby ztížili odhalení. Policii oznámili údajný nález těla až za několik dní. Oběma hrozí až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Nejen jízda bez dálniční známky. Celníci na D11 uložili pokuty za 90 tisíc korun

29.02.2024 18:30 Během kontrolní akce na D 11 ve středu 28. února celníci zjistili porušení u pěti desítek řidičů a za uložené pokuty inkasovali téměř 90 tisíc korun.

Vlak se střetl s autem v Rychnově nad Kněžnou. Nehoda zastavila provoz na trati

29.02.2024 18:30 K nehodě vlaku a osobního auta došlo ve čtvrtek po poledni na železničním přejezdu v ulici Zbuzany v Rychnově nad Kněžnou. Nehoda zastavila dopravu na trati z Rychnova do Častolovic.

433letý smrk. Nejstarší stromy na Králickém Sněžníku pamatují třicetiletou válku

29.02.2024 12:42 V Praze tehdy probíhalo stavovské povstání, Evropou otřásala třicetiletá válka. Na úbočí Králického Sněžníku v té době rostl mladý smrk. Přežil čtyři staletí a na úbočí hory na česko-moravské hranici roste i dnes.

Jak šel čas s covidem v ČR: Nemoc měly miliony lidí, home office se stal trendem

29.02.2024 06:50 V pátek to budou přesně čtyři roky od potvrzení prvních nakažených nemocí covid-19 v Česku. Od té doby bylo potvrzeno více než 4,75 milionu případů nemoci, z toho necelý půlmilion lidí se nakazil opakovaně. 

Deštenské Skicentrum se rozloučilo se zimou, ta příští bude se šestisedačkou

28.02.2024 20:01 /FOTO, VIDEO/ Obě lanovky se rozjely ještě ve středu ve Skicentru v Deštném v Orlických horách. Tento den byl však také posledním, kdy si tu návštěvníci mohli v aktuální lyžařské sezoně zajezdit. Na rozloučenou se pro ně otevřela modrá, červená i černá sjezdovka.

V bývalé zemědělce v Opočně se vyváří pro nemocnici, ale azyl tu našly i děti

28.02.2024 20:01 /FOTO, VIDEO/ Až do 19. století sahala tradice hospodářského vzdělávání v Opočně. V polovině loňského roku však Opočno o statut středoškolského města přišlo. Střední průmyslová škola, Odborná škola a Základní škola Nové Město nad Metují ukončila výuku v opočenském areálu v Nádražní ulici a obory se odsud přesunuly do Nového Města nad Metují. Zcela prázdné však budovy v Opočně nezůstaly, vyvařuje se tu dokonce pro celou náchodskou nemocnici a v části internátu nyní nově našly dočasný azyl děti z dětského domova. Starostka města Šárka Škrabalová nastínila i možné další plány na využití do budoucna. Opočno chce na nich spolupracovat s krajem, který areál vlastní.

Pardubický soud rozkrývá neuvěřitelně krutou vraždu s vrtačkou a kyselinou

28.02.2024 20:01 Nevídaně brutální vraždu začal dnes rozplétat pardubický soud. Za hrůzným činem, který se stal v Libišanech na Pardubicku, má stát dcera zavražděné se svým partnerem. Muž seniorku zbil a následně jí vrtal do hlavy a krku vrtačkou, její tělo pak pár polil kyselinou. Sedmdesátiletá matka obžalované ženy přišla o život nejspíše kvůli majetku. Oběma hrozí za vraždu zvlášť surovým a trýznivým způsobem až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Obchvat Vysokého Mýta jede! Podívejte se na stavbu dálnice ve videu z dronu

28.02.2024 14:41 /VIDEO/ Na počasí mírný, takřka jarní únor umožnil rychlé pokračování stavebních prací na stavbě dálnice D35 v šestikilometrovém úseku kolem Vysokého Mýta. Podívejte se hned ve dvou videích na aktuální stav prací, obě jsou natočená v posledních dnech, v poslední únorové dekádě.

Auto narazilo do mostku mezi Dobruškou a Novým Městem nad Metují

28.02.2024 09:20 Na silnici I/14 mezi Dobruškou a Novým Městem nad Metují ve středu ráno havaroval osobní vůz, narazil do mostku. Zranila se jedna osoba.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.