Do zámku i na vozíčku. Rychnovský Kolowratský zámek otevírá s řadou novinek

23.04.2024 19:50 /FOTO, VIDEO/ Zrekonstruovaná zvonice s Kryštofem, třetím největším funkčním zvonem v Čechách, se otevře návštěvníkům se zahájením nové turistické sezony na rychnovském Kolowratském zámku. Jeho krásy interiérů i opraveného zámeckého kostela Nejsvětější Trojice si přitom v tomto roce budou moci vychutnat i lidé s hendikepem, a to díky bezbariérovému přístupu, který je letos také jednou ze zdejších novinek.

FOTO: Kde rostlo obilí, už stojí továrna. Mecawel zaměstná v Žamberku 50 lidí

23.04.2024 14:00 V červnu roku 2022 byla na pozemku v průmyslové zóně mezi Žamberkem a Dlouhoňovicemi zahájena výstavba nového výrobního areálu strojírenské firmy Mecawel. Stavba za 400 milionů Kč byla dokončena na podzim 2023 a po získání všech potřebných povolení zde byl v únoru 2024 oficiálně zahájen provoz.

Na už 15. čarodějnicích v Týništi nad Orlicí zazáří David Koller a další

23.04.2024 14:00 Čarodějnice v týnišťském pojetí – to už dávno není jen večerní oheň, ale i několikahodinový pestrý program, ve kterém nechybí hudební vystoupení nebo hry a zábava pro děti, a to vše v centru města – na Mírovém náměstí. Na hlavním pódiu Město Týniště Stage se letos představí kapely Honza Křížek, Band-a-SKA MTBB, Žlutý pes a David Koller.

Sky Bridge jako nejdelší visutý most na světě? Ne, jen nejdelší lávka pro pěší

23.04.2024 14:00 "Píár", správně terminologicky PR alias public relations, je pro komerční úspěch základ. Není proto divu, že Horský resort Dolní Morava od počátku propaguje, že před dvěmi lety otevřený "most Sky Bridge 721" je nejdelší visutý most na světě. Ďábel ovšem tkví v detailu. Přiznejme si v naší malé české kotlině, že Sky Bridge není nejdelší visutý most na světě. Je maximálně nejdelším visutým mostem pro pěší, tedy nejdelší visutou lávkou. Jsou mnohem delší visuté mosty, které slouží ne chodcům, nýbrž automobilové dopravě.

Mrazivá dubnová noc. Nejvíc přituhlo na Luční a Labské boudě i v Orlickém Záhoří

23.04.2024 14:00 Další mrazivá noc je za námi. Pěstitelé a zemědělci sčítají škody. Na Královéhradecku klesla v noci na úterý 23. dubna teplota až na 13,2 stupňů pod nulou, a to na Luční boudě. Labská bouda hlásí - 10,3 °C a v Orlickém Záhoří naměřili meteorologové - 9 °C. V tabulce nejnižších teplot se objevil i Zdoňov, část Teplic nad Metují. Téměř sedm stupňů pod nulou bylo v Broumově.

Dodávce stál v Častolovicích v cestě sloup, další auto bouralo v Javornici

22.04.2024 21:14 Pořádně napilno měli v pondělí hasiči kvůli nehodám na Rychnovsku. Odpoledne vyjížděli nejen k Třebešovu k nehodě osobního a nákladního auta, ale také do Častolovic či obce Javornice.

VIDEO: Hasiči nacvičovali vyproštění na železničních vagónech, podívejte se

22.04.2024 15:33 Hasiči Královéhradeckého kraje si vyzkoušeli vyprošťování u dopravních nehod trochu jinak. Místo na vozidlech cvičili vyproštění na železničních vagónech. Posloužily jim k tomu staré vlaky v areálu ve Vysokém Mýtě.

U části Lokot havarovalo osobní a nákladní auto, nehoda komplikuje dopravu

22.04.2024 15:33 Hasiči vyráželi v pondělí k nahlášené dopravní nehodě za rychnovskou částí Lokot. Podle dopravních informací tady havarovalo osobní a nákladní auto, a to zhruba kolem čtvrt na dvě odpoledne.

Jaro, léto, zima? Letos je duben hodně aprílový. Mrkněte na zasněné Orlické hory

22.04.2024 15:33 /FOTO, VIDEO/ Ze zimního oblečení brzy do jarního, na začátku dubna téměř do plavek a před pár dny opět do zimního. Letošní výkyvy počasí nás neustále překvapují. Díky nezvykle brzkému nástupu jara a vysokým teplotám stromy rozkvetly hodně brzy, někteří nedočkavci už na začátku dubna vyrazili k vodě a také houbaři hlásili první úlovky hub, které jinak rostou později. Jenže paní Zima jakoby si svůj odchod rozmyslela a chtěla ještě ukázat, co síly jí zbývá. V minulých dnech se rozhodla vrátit. I Orlické hory se tak dočkaly po dlouhé době sněhové nadílky, ačkoliv bílo bylo především na hřebenech. Prohlédněte si záběry webkamer horských středisek ze soboty 20. dubna. 

Konec jedné lásky z Chocně za čtvrt milionu: Piráti přepadli u Indie naši loď

22.04.2024 15:33 Nad některými historkami sňatkových podvodníků zůstává rozum stát. A také nad tím, jak na jejich fígle mohou naletět i ženy ve zralém věku. Jednomu takovému svůdníkovi teď podlehla 47letá žena z Choceňska. Seznámila se s ním - jak už to v podobných případech bývá - na internetu. Nakukal jí, že je lodní inženýr plavící se do Indie. Další část příběhu byla takřka na dobrodružný román od Teda Elliotta, v jeho závěru zamilovaná žena přišla o více než čtvrt milionu, který navíc ani nebyl její. Půjčila si ho, aby svému "trosečníkovi" pomohla.

Nejdražším obrazem vydraženým v Česku je nově Početí od Františka Kupky

22.04.2024 15:33 Další rekord si připsalo dílo světoznámého malíře a opočenského rodáka Františka Kupky. Jeho olejomalba nazvaná Conception/Danae se v pražské aukci prodala za 115 milionů korun. Podle Viktorie Kosejkové z Adolf Loos Apartment and Gallery činí celková cena i s aukční přirážkou 126,5 milionu korun, což dělá z Početí nejen nejdražší Kupkův obraz vydražený v Česku, ale vůbec nejdražší obraz prodaný na aukci v dějinách České republiky. 

VIDEO: Pravá zima v dubnu. Na Králickém Sněžníku je čtvrt metru sněhu

22.04.2024 15:33 /VIDEO ZASNĚŽENÝCH VRŠKŮ ZE SLAMĚNKY/ Teplota hluboko pod nulou a 26 centimetrů sněhu. Nedělní údaje z meteorologické stanice na Králickém Sněžníku potvrzují, že se nám vrátila zima. Šest centimetrů sněhu leželo včera dokonce i ve Svratouchu ve vrcholové části Žďárských vrchů, ještě v sobotu tam byl jen malý poprašek. Podívejte se na pondělní ranní nádheru z webkamery.

Jsem nalitej. No jo, jsem do něj malinko couvnul, reagoval opilý řidič po nehodě

22.04.2024 09:43 /VIDEO/ Téměř s třemi promile alkoholu v dechu se rozhodl usednout za volant 67letý muž na Dobrušsku. A nedopadlo to dobře. Na náměstí, kam si zajel do obchodu, se mu nepovedlo ani vycouvat a nabořil svým vozem do jiného auta. Před jízdou si pořádně přihnul z láhve rumu.

Při nehodě tří aut u Lible se podle hasičů v pátek zranili tři lidé

22.04.2024 09:43 Dočasné uzavření silnice II/321 si vyžádala v pátek dopravní nehoda tří automobilů poblíž Lible.

Souboj klavírů, divadlo i Prodanou nevěstu nabídnou festivaly na Rychnovsku

21.04.2024 23:03 Na nádvoří pivovarů, zámků, do přírodního amfiteátru, ba dokonce i na hrad budou letos lákat festivaly v Podorlicku. Přijdou si na nich na své milovníci hudby od metalu přes country, dechovku až po operu, ale také divadla.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.