SKOLENI-KURZY.EU - nové kurzy [CZ] 11.04.2024 05:10  Na semináři budete seznámeni s daňovými a účetními souvislostmi fungování SVJ a se souvisejícími povinnostmi ve vztahu ke správci daně. Přínosem je komplexní pohled na daňovou a účetní problematiku jak z pohledu samotného SVJ jeho statutárních orgánů, tak z pohledu jednotlivých vlastníků, praktické ukázky některých postupů na příkladech nebo zdůraznění aktuálních výkladů a novinek ve vztahu k probírané problematice. * • společenství vlastníků jednotek v pozici účetní jednotky předpisy vztahující se k účetnictví SVJ, kdy se stává SVJ účetní jednotkou, rozsah vedení účetnictví SVJ a hlavní účetní zásady, směrná účtová osnova, • vybrané účetní operace SVJ evidence dlouhodobých záloh na opravy, služby účtované vlastníkům, účtování o opravách a technickém zhodnocení, ve vztahu k úvěrům a dotacím aj., • daně otázka registrace SVJ k daním, princip zdaňování příjmů a podávání přiznání k dani z příjmů, závislá činnost ve vztahu k daním, problematika DPH, • daňové problémy ve speciálních případech činnost společenství vlastníků, správa společných částí domu, vyúčtování - přeúčtovávání služeb, opravy a technické zhodnocení a další – z pohledu daní z příjmů a zákona o DPH, • daňová problematika z pohledu vlastníků jednotek zdanění příjmů z nájmu jednotek, výdaje související s jednotkou jako daňově účinný výdaj - náklad, osvobození od daně z příjmů při převodu jednotky a další souvislosti ve vztahu k daním z příjmů, povinnosti k dani z nemovitých věcí, • aktuální výklady a novinky pro SVJ v daních a účetnictví v roce 2024 a výhled do budoucna. Odpovědi na dotazy. ...1. VOX a.s.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.