SKOLENI-KURZY.EU - nové kurzy [CZ] 11.04.2024 05:10  Na semináři získáte komplexní pohled na účetní a daňovou problematiku nemovitých věcí a jejich nájmu pachtu, finančního leasingu, a to z hlediska daně z příjmu, DPH i daně z nemovitých věcí. Celá problematika bude spojena s probíráním praktických příkladů. Výklad bude ilustrován na příkladech a bude doplněn stanovisky MF ČR a GFŘ k dané problematice a bude přizpůsoben aktuálnímu vývoji legislativy v okamžiku konání semináře. V průběhu semináře budou zodpovězeny konkrétní dotazy posluchačů. * • vymezení nemovitých věcí v občanském právu a promítnutí této úpravy do daňových zákonů, • pořizování nemovitého majetku koupě, finanční leasing, náklady spojené s pořízením, určení vstupní ceny, problematika tzv. vyvolané investice, • možnosti odpisování nemovitých věcí účetní odpisy včetně metody komponentního odpisování, principy stanovení daňových odpisů, odpisy ve speciálních případech – např. pro právo stavby, při zvýšení spoluvlastnického podílu apod., • nájem pacht nemovitých věcí a služby s ním spojené časové rozlišení, možnosti přefakturace služeb, poskytování vlastních služeb, vyúčtovávání služeb a související daňové aspekty, • technické zhodnocení versus opravy základní odlišení, technické zhodnocení nemovitých věcí v účetním a daňovém pojetí, možnosti v případě, kdy technické zhodnocení či opravy provádí nájemce, nepeněžní příjem pronajímatele, • tvorba rezerv na opravy základní principy, příklady postupu, • zdanění příjmů z nájmu pachtu nemovitých věcí zaměření zejména na fyzické osoby – uplatňování nákladů v souvislosti s nájmem, rozdělení příjmů mezi spoluvlastníky jinak než podle výše podílů, • další specifické případy jistota, problematika oprav u společenství vlastníků apod., • nemovité věci z pohledu DPH kdy jde o zdanitelné plnění a kdy o plnění osvobozené, kdy aplikovat režim přenesení daňové povinnosti u dodání nemovitých věcí, zásady pro určení koeficientu pro krácení plnění na vstupu, DPH při dodání služeb souvisejících s nájmem, • daň z nemovitých věcí základní postupy při aplikaci, a další. Odpovědi na dotazy. ...1. VOX a.s.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.