SKOLENI-KURZY.EU - nové kurzy [CZ] 11.04.2024 05:10  Cílem semináře je komplexní rozbor užívání automobilu v rámci podnikání fyzických či právnických osob v daňových souvislostech, a to z pohledu daní z příjmů, DPH, silniční daně nebo poskytování cestovních náhrad zaměstnancům při použití automobilu, a to včetně řešení praktických příkladů. Výklad bude ilustrován na příkladech a bude doplněn aktuálními stanovisky GFŘ a MF k dané problematice. Rovněž budou zdůrazněny nové postupy v roce 2024 ve srovnání s předchozím stavem podle aktuálního stavu legislativy v době konání semináře zejména v souvislosti s omezením odpisování osobních automobilů a omezení možnosti uplatnění DPH. V průběhu semináře budou zodpovězeny konkrétní dotazy posluchačů. * • pořízení automobilu jako hmotného majetku daňově odpisovaného vstupní cena, postup při odpisování, vč. novinek u osobních automobilů od roku 2024, • pořízení automobilu na finanční leasing definice finančního leasingu a další nutné podmínky, srovnání s možností pořízení vozidla koupí, předčasné ukončení včetně cese leasingu, • nájem automobilu operativní leasing, odkup po skončení • náklady na provoz při použití podnikající fyzickou osobou i pro soukromou potřebu, uplatnění paušálních výdajů vč. promítnutí do přiznání, • automobil a DPH možnosti odpočtu DPH při pořízení automobilu, postup při použití automobilu pro účely nesouvisející s ekonomickou činností a další, • automobil a daň silniční principy zdanění, základní povinnosti poplatníka daně silniční, • automobil z pohledu cestovních náhrad použití soukromého vozidla zaměstnance nebo vozidla nevloženého do obchodního majetku pro účely podnikání, možnosti z pohledu daňových výdajů - nákladů, aktuální výše a způsob určení cestovních náhrad, • automobil jako zaměstnanecký benefit poskytnutí vozidla k soukromým i služebním účelům zaměstnance – postup z hlediska daní z příjmů i DPH. Odpovědi na dotazy. ...1. VOX a.s.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.