Vzhůru dolů 06.03.2024 13:00 Pojďme si v padesátém prvním díle ukázat, kdo je a kdo není produkťák a jak týmům pomáhá někoho takového mít. S Martinem Snížkem, expertem na produktové řízení, který sbíral zkušenosti také v Rohlíku, v Mallu nebo Rossumu probíráme i tipy a triky v občas napjatých vztazích produkťáků s vývojáři. Jako zvláštní téma jsme pak vytáhli význam koučování a mentoringu v produktovém řízení, ale i obecně v profesním rozvoji. Podcast Celá epizoda na videu Host: Martin Snížek Martin se už 20 let zabývá tím, jak stavět dobré weby a digitální produkty. Po zkušenostech z Rohlíku, Slevomatu, Mallu a Rossum v současnosti pomáhá zvenčí zlepšovat produktové týmy, weby a aplikace. Web – X – LinkedIn Kdo je manažer digitálních produktů? Produkták je podle Martina někdo, kde je zodpovědný za hodnotu a životaschopnost toho, co se vyvíjí. To znamená, že produkt přináší hodnotu pro firmu a také pro uživatele. Jsou prý tři základní vlastnosti, které by měl mít dobrý produkťák: Empatie k uživatelům, to znamená opravdu chápat, co uživatelé chtějí, jaké jsou jejich touhy, potřeby a problémy. Produkťák musí také chápat firmu a její business, vědět, o co firma usiluje a jaké metriky potřebuje zlepšovat. Třetí aspekt je, aby rozuměl technicky tomu, jak se produkt buduje, což je u digitálních produktů programování. Více je v článku na SnížekWeb.cz. Zdroje o product managementu Pokud byste měli zájem o další zdroje ke studiu téhle problematiky, zde jsou tipy od Martina: Lenny’s Newsletter Shreyas Doshi Marty Cagan Teresa Torres V Česku samozřejmě Snížekweb.cz. O čem všem se v podcastu bavíme? Robinův tip: WebExpo 2024 Martinův tip: HTML: The Bad Parts a jedno velké uf! Představení Martina Snížka Kdo je produkťák? Čím se liší od projeťáka? Hlavně uživatelskou dimenzí. Klíčová je empatie vůči zákazníkovi a přetavení do produktu Organizovanost týmu, má ji přinést produkťák? Ideální forma spolupráce mezi produkťáky a vývojáři Proč vývojáři nesmějí být „poslední kolo u vozu“ Zapojení vývojářů do procesu vymýšlení Shape Up: wireframy až moc konkrétní, text příliš abstraktní; tlustá fixka, malé post-ity Další téma: koučování ve firmách od externisty Co když si můj šéf na mě najme kouče? Tipy na zdroje o product managementu Děkujeme za spolupráci: Honza Michálek . Odebírejte podcast ze Vzhůru dolů Spotify – Apple Podcasts – Google Podcasty – TuneIn – RSS podcastů Nápad? Chyba? Připomínka? Pochvala? Pište nám na e-mail podcast@vzhurudolu.cz nebo kamkoliv jinam. Hlavně, aby se to k nám dostalo. Přejeme vám příjemný poslech!

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.