eXtra krása 01.03.2023 01:40 Někdy pro zdravý životní styl nestačí jen pestrý jídelníček a pravidelný pohyb. Mnoho z nás totiž zapomíná na dostatečný spánek a odpočinek, a tak se tělo brzy dostane do únavy nebo dokonce chronické nespavosti. Jak s nespavostí pracovat a co udělat proto, aby byl spánek vyvážený s bdělostí? Nespavostí v dnešní době trpí mnoho lidí napříč generacemi. A není se čemu divit. Neustálý stres během pracovního dne, dlouhé sezení a neunavení těla u televize nebo za psacím stolem, modré světlo z displeje telefonu do dlouhých nočních hodin. To vše má vliv na kvalitu spánku. A pokud si tělo zvykne na nedostatek hlubokého spánku, je zaděláno na problémy s nespavostí. Nespavost může být různá Druhy nespavostí se liší. Někteří lidé mají jen malý výpadek, to může způsobit stres z aktuální situace. Jiní lidé nespí dlouhodobě. Někteří se budí brzy nad ránem a již nemohou zabrat, opačný problém mají ti, kteří vůbec ani nedokáží usnout. Lékaři rozdělují diagnózu nespavosti na tři základní typy: přechodná nespavost — trvá maximálně týden, většinou je důvodem vyšší stres nebo aktuální dění v životě akutní nespavost — trvá maximálně jeden měsíc, může za to stres, nemoc nebo nedostatečné unavení těla chronická nespavost — ta trvá déle než jeden měsíc, je sestavená z dlouhodobého nekvalitního spánku a špatné spánkové hygieny Co je spánková hygiena Stále častěji se mluví o nespavosti především proto, že trápí větší procento populace. Proto lékaři a vědci sestavili pár základních bodů spánkové hygieny, které mají naučit jedince kvalitně spát a odpočívat. Do spánkové hygieny patří i večerní jídelníček, absence modrého světla, ale i mnohem víc. Omezte alkohol a cigarety Vaše tělo potřebuje ve večerních hodinách regenerovat tak, aby mohlo klidně a pokojně usnout. Stalo se vám někdy, že jste přišli z večírku, tělo bylo unavené, ale vy ne a ne usnout? Může za to... Čtěte více Příspěvek Jak na spánkovou hygienu? Dejte vašemu tělu maximum odpočinku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.