Reakce NF AW na lživou reportáž TV Seznam

Datum: 23.09.2020
Praha 23. září 2020 (PROTEXT) - Nadační fond Abbigail Williams reaguje tiskovou zprávou na výše uvedenou reportáž a považuje ji, vzhledem k jejímu zpracování, za účelovou směřující k poškození dobrého jména nadačního fondu, jehož cílem je bojovat proti závislostem, domácímu...
Praha 23. září 2020 (PROTEXT) - Nadační fond Abbigail Williams reaguje tiskovou zprávou na výše uvedenou reportáž a považuje ji, vzhledem k jejímu zpracování, za účelovou směřující k poškození dobrého jména nadačního fondu, jehož cílem je bojovat proti závislostem, domácímu násilí a nelegálním vysoce organizovaným zločineckým skupinám obchodujícím s drogami (OPL), zbraněmi a vysoce společenskou trestnou činností v oblasti krácení daní a krádežemi DPH v řádech stovek milionů korun. Nadačnímu fondu bylo již několik týdnů před odvysíláním této reportáže vyhrožováno negativní medializací a kriminalizací a to právě některými z účastníků (svědků) reportáže. Jednostranně podaná reportáž, přes upozornění reportérů natáčející tento pořad, jednoznačně potvrzují tvrzení Nadačního fondu Abbigail Williams. Reportéři TV Seznam se neseznámili a podle našeho názoru ani nesnažili zjistit skutečný stav činnosti Nadačního fondu Abbigail Williams, což jasně dokládá evidentní zaujatost. V reportáži použili pouze svědectví evidentně a jednoznačně zaujatých osob na jejichž výpovědích postavili negativní smysl reportáže mířící proti dobré pověsti Nadačního fondu Abbigail Williams. Výpovědi 4 svědků byly absolutně lživé, účelově konstruovaná a to tak citelně a viditelně, že ji nešlo pominout ani nezkušeným reportérem či neodborníkem.
1. Fabulace a nepodložená konstrukce hlavního svědka Karin Tomanové byla naprosto evidentní i z laického pohledu. Karin Tomanová, bývalá zaměstnankyně Nadačního fondu, byla vyhozena z pracovního poměru pro hrubé porušení etických zásad, kterými byly lži, jež v zaměstnání opakovaně prezentovala. Takové chování se absolutně neslučuje s etickými zásadami nadačního fondu. Obvinění z praní špinavých peněz a nelegálního financování fondu podložila nesmyslnou konstrukcí, jež nebyla schopna podložit jediným důkazem, byť nevěrohodným. Samotná, do očí bijící konstrukce, byla natolik nesmyslná, že musela být reportérem posouzena jako nevěrohodná. Tato svědkyně, vzhledem ke svému naprosto nezdravému a evidentnímu zaujetí proti fondu, které je očividné a jednoduše uchopitelné na jejím soukromém facebookovém profilu, jasně dokládá toto tvrzení. Její posedlost použít jakýkoli způsob k poškození pověsti fondu je evidentní a viditelné. Veškeré negativní informace, jí uvedené, byly naprosto jednoduše zjistitelné a ověřitelné. Vedení Nadačního fondu Abbigail Williams navíc reportéry na tuto skutečnost předem upozornilo a informovalo o opačných tvrzeních s důkazy, ovšem tyto nebyly účelově využity. Máme za to, že tako žena byla dokonce i zneužita, neboť negativní a nepravdivé informace vypověděla dobrovolně a sama. Tedy reportéři této skutečnosti záměrně využili pro atraktivitu svého pořadu.
2. Nepravdivé informace dalších dvou svědků, Marek Beck (neskrytý svědek) podal absolutně lživé informace poškozující Nadační fond Abbigail Williams, informace, které byl nadační fond schopen jednoduše vyvrátit věrohodnou písemnou komunikací s Markem Beckem. O této skutečnosti byli reportéři také informováni před odvysíláním reportáže s dostatečným předstihem. Další svědek Nikol Bednářová (utajený svědek v reportáži otočen zády) podal stejně lživé informace, na které fond stejně tak upozornil s dostatečným předstihem s tím, že tyto lži je schopen věrohodně vyvrátit vzájemnou písemnou komunikací.
3. Poslední svědek s iniciály V.P. (skrytý svědek) i námi identifikován pouze iniciály z bezpečnostních důvodů, neboť se jednalo také o vyhozeného pracovníka Nadačního fondu Abbigail Williams, který pracoval na bezpečnostním oddělení. Jím prezentované informace byly stejně tak lživé a zavádějící a šly rozpoznat již z jeho mluveného podání, kdy uvádí, že v Nadačním fondu Abbigail Williams neexistuje žádné právní oddělení a záhy svá slova zpochybňuje informacemi, že Nadační fond Abbigail Williams má pouze tři advokátní kanceláře. Tuto informaci nesmyslně a jednoduše zjistitelně okořenil nepravdivou informací o dluzích nadačního fondu, které má mít vůči těmto kancelářím, a konstrukci lživé výpovědi doplnil, že fond tyto kanceláře využívá podle toho, komu zrovna nedluží. Opět naprosto jednoduše prověřitelná informace. Dále tento svědek vypovídá o ničím nepodložené informaci, že fond je "pračkou peněz". Ničím nepodložená konstrukce tak byla reportéry považovaná za věrohodnou. Tento svědek byl navíc fondem vyhozen pro neetické chování navíc pro vydírání, které fond oznámil formou trestního oznámení na PČR a doložil informacemi o svědcích.
4. Svou reportáž reportéři postavili na nevěrohodnosti a pochybné minulosti iniciátora založení fondu Paula Williama Kubase a to přesto, že tento v násobně prezentovaných vlastních výpovědích vč. sepsání své autobiografie, kde sám popisuje svou pohnutou minulost a důvody, které ho vedly k iniciaci založení fondu. Tuto minulost a přiznání reportéři ani nijak nezkoumali a podali pouze základní informace vytržené z kontextu tak, aby reportáž vyzněla negativně. Skutečnost, že nezkoumali minulost, je naprosto viditelná, když v jedné části uvádí, že se Paul William Kubas přiznává k alkoholismu a drogové závislosti. Ve skutečnosti se přiznal násobně k manažerskému alkoholismu a workoholismu, nikoli k užívání drog. V reportáži také zaznělo z úst svědků a považováno reportéry za věrohodné, zpochybnění zdravotního stavu Paula Williama Kubase. Pro zjištění skutečnosti stačilo požádat o předložení dokumentů či rozhodnutí soudu rekapitulující jeho závažné onemocnění a s ním související právní omezení stanovené soudem, právoplatně stanovené na základě násobného vyšetření. Mylně pak informovali veřejnost o jeho osobní odpovědnosti za konané skutky, čímž vytvořili dojem, že Paul William Kubas si vlastně může beztrestně dělat libovolně co chce. Tento výklad je absurdní a průměrně vzdělaný člověk si může informaci ověřit a zjistit skutečnost.
5. Nesmíme zapomenout na skutečnost, že v reportáži vystupuje ještě muž jménem Frederik Wald, muž obviněn z rozsáhlých daňových deliktů. Tento muž byl před několika měsíci odhalen Nadačním fondem Abbigail Williams a zveřejněn jako člen velké nelegální organizované skupiny (mafie), následně byl vzat do vazby, obviněn a po měsíci propuštěn stále jako obviněný čekající na soud. Z jeho vyjádřeni je jasná absolutní nesmyslnost faktů, které si reportéři bez složitého zkoumání mohli prověřit a zjistit. Toto neučinili a jeho tvrzení považovali za věrohodná a doplnili tak smyšlenou konstrukci znevěrohodňující Nadační fond Abbigail Williams. Na všechny tyto skutečnosti nadační fond písemně reportéry s krátkým a předem dohodnutým časovým odstupem upozornil, včetně kontaktu na osoby, které by potvrdily dobré zkušenosti a pověst fondu. Žádné z těchto osob nebyly v reportáži jako protiklad uvedeny a podle našich informací nebyly ani všichni kontaktování. Z vyjádření Karin Tomanové, kdy s několikadenním předstihem před termínem vysílání reportáže informovala partnery fondu, bylo naprosto evidentní, že ví přesně, co bude v reportáži uvedeno a jak podáno. Z tohoto důvodu se domníváme, že šlo o předem domluvenou negativní reportáž zaměřenou na poškození pověsti Nadačního fondu Abbigail Williams. Reportéři se nijak nezajímali o kladné výsledky činnosti fondu, odhalených kauzách. Pouze na oko vyváženě projevili zájem o charakteristiku činnosti fondu a na závěr použili alibisticky jasně vyznívající formulace. Nadační fond je právě v souvislostí s minulostí Paula Williama Kubase z velké části postaven na principu druhé šance. Ve své činnosti se chová naprosto zodpovědně. Vzhledem ke své činnosti je často napadán osobami páchající trestnou činnost zvláště v oblasti nelegální výroby a obchodu s OPL. Na Paula Williama Kubase a představitele Nadačního fondu Abbigail Williams jsou často podávána trestní oznámení pro pomluvu, avšak nikdy za dobu historie fondu nebyly tato úspěšná z pohledu oznamovatele. Také z této skutečnosti je patrné, že fondu záleží na pravdivé informovanosti veřejnosti a správného vedení svých projektů. Domníváme se tedy, že jednání a chování reportérů TV Seznam je absolutně neetické, neslučující se s dobrými mravy a etikou vyspělé demokratické společnosti.
Kontakt: https://www.awfond.eu/dukazy ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.