Santa Claus v sukních

Datum: 26.08.2020
Praha 26. srpna 2020 (PROTEXT) - Že je ještě brzo? Že výlohy ještě nezáří do šera blýskavou vánoční výzdobou a koledy se nenesou ulicemi? Ale kde! Právě teď je ten správný čas pro dárečky! Předvolební dárečky voličům. Jako by nestačil předvolební ultrapopulismus...
Praha 26. srpna 2020 (PROTEXT) - Že je ještě brzo? Že výlohy ještě nezáří do šera blýskavou vánoční výzdobou a koledy se nenesou ulicemi? Ale kde! Právě teď je ten správný čas pro dárečky! Předvolební dárečky voličům.
Jako by nestačil předvolební ultrapopulismus naší největší státostrany, která umí naslibovat před každými volbami kdekomu kdeco, sociální demokraté teď vyostřili konkurenční boj o hlasy seniorů v blížících se krajských volbách trumfovým esem. Paní ministryně Maláčová zaperlila a slíbila vyplatit rovnou celých 6.000 korun každému seniorovi ještě před Vánoci. Dáreček pod stromeček. Prý "rouškovné". Paní ministryně má evidentně smysl pro humor. "Předvolební úplatek za vaše hlasy" by ale asi neznělo tak dobře. Není to moc originální. Cílovou skupinu voličů-seniorů si už před časem přivlastnila zmíněná státostrana, příslušně si je opečovává a nechce se o ně s nikým dělit. Ale ouha! Teď je to jinak. Sociální demokraté vracejí úder a luxují státostraně voliče, o které předtím díky ní a své laxnosti přišli. Odveta? Úplně cítím, jak se teď na mne všichni vrhnou, že jsem proti seniorům. Oni si to ti senioři přece zaslouží, je to pro jejich zdraví... Hrůza, co ty roušky stojí, přece neohrozíme jejich životy... Jako bych to slyšel. Takže přátelé. Uvědomuji si stejně jako vy, že o seniory je třeba se starat a vytvářet jim podmínky pro důstojné stáří a důsledně chránit jejich zdraví a životy. Stát má určitě dost nástrojů, které pro to může využít. Ale jednorázový předvolební populistický šestitisícový dáreček sotva vyřeší množství neřešených a vleklých problémů, které seniorům denně ztrpčují, komplikují a otravují život. O nízkých důchodech a životní nutnosti důchodové reformy nemluvě. Na tom je třeba pracovat, ne dělat okázalá gesta. Tady primárně nejde o důchody, nejde o peníze, nejde o schodek státního rozpočtu. I když tyto dluhy, v tomto případě dalších 18 miliard korun (!) budou muset splácet ještě naše děti. Tady jde o princip. Toto je prostě špatně! Dejme seniorům, co jejich jest. Co potřebují. Dejme jim to rádi a s úsměvem. Jsou to naši rodiče. Chceme se o ně postarat. I my jednou budeme, či už jsme, starší či staří. Ano. Ale neponižujme ani je, ani sebe tím, že je budeme nutit, aby uvěřili tomu, že je to "rouškovné". Není. Je to předvolební dáreček. Takže úplatek. S cílem získat jejich hlasy. Nikoliv jim nezištně pomoci. To není důstojné ani jich, ani nás. Takže paní ministryně: přestaňte si prosím hrát na Santa Clause! Zdeněk Somr, 1. místopředseda ODA a kandidát na hejtmana Středočeského kraje
Kontakt: Jiří Bílek Ředitel hlavní kanceláře ODA Email: bilek@oda.cz www.oda.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.